Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Lyxliv

fotvårdat

Idag har jag gjort något jag aldrig gjort tidigare i Sverige. Utomlands har jag unnat mig det en gång.. Vad det var för något? Besök hos fotvårdsspecialist!

Jag ville ha en inspektion av mina fötter av ett proffs. Jag har haft en del problem med dem sedan jag ”trampade sönder” ena foten när jag skulle jogga för cirka 25 år sedan. Under många år kunde jag inte gå långpromenader, fötterna fixade det inte. Har specialgjorda inlägg för just mina fötter och nu kan jag vandra flera timmar i skogen om jag vill – och det vill jag emellanåt. I och för sig känner jag av fötterna mot slutet och några timmar efteråt, men jag klarar det! Det är jag väldigt glad för.

Kittlig är jag dessutom så vissa moment var litet jobbiga idag, förutom det var det jätteskönt! Fotbad, filning, smörjning, massage – ja allt vad jag kunde önska. T.o.m nagellack vilket jag väldigt sällan använder. Vet inte ens om det är flytande längre det jag har i badrumsskåpet. Det här besöket kändes verkligen lyx för mig…. skulle inte unnat mig  det om jag inte visste att det kommer extrapengar framöver, jag ska arbeta några veckor i sommar!

Fötterna fick väl godkänt, hade dock litet fotsvamp mellan vissa tår. Litet det jag var rädd för då jag går mycket i gympaskor. När jag är i simhallen och simmat så är det inte alltid lätt att få helt torrt mellan tårna innan strumporna åker på igen. Får vara än mer observant och noggrann med att hålla rent och framförallt hålla torrt mellan tårna.

Det här känns verkligen lyxigt. Började längta efter helkroppsmassage också när hon masserade. Hoppas att min ekonomi tillåter fler besök hos fotvårdsspecalisten.

#fotvård

Kommentarer till: "Lyxliv" (10)

 1. Fotvård är viktigt. Hoppas att du hittar en bra lösning, även ekonomiskt. Kanske att du har någon skola i närheten? Eller att de har bra erbjudanden?

 2. Jag har testat ett par gånger och det var behagligt

 3. AnneMarie Engblom sa:

  Härligt få fötterna omskötta!
  Unnade mig det förra våren. I samband med att jag bröt handleden hade högerhanden inte kraften att klippa tånaglarna,
  Det var inte speciellt kostsamt, ett par hundralappar bara..

 4. Låter ljuvligt. Måste nog också unna mig det någon gång.

 5. AnneMarie Engblom sa:

  Ja, det var bara klippning av tånaglarna!
  Jag var på Hälsohuset i Huskvarna, det ligger ganska långt ner på Erik Dahlbergsgatan, en bit från centrum. Det fanns förstås mer avancerade behandlingar, men jag fick snabbt hjälp med det jag behövde just då.
  Lite exklusivt känns det onekligen att få fotvård. Har funderat på att gå dit igen nångång.

  • OK, då förstår jag prisskillnaden. Jag fick en lyxbehandling i jämförelse med din behandling. Men som du skriver så var det just naglarna som var problemet för dig. En bruten handled drar med sig mycket…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: