Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Ska vi kissa i duschen?

visingsö5

Det är väldigt torrt i Jönköping och stora delar av Sverige, Öland och Gotland nämndes speciellt i programmet jag kommer att berätta om

I dagens program av ”Nordegren och Epstein” togs vattenbrist upp och hur vi kan spara/hushålla med vatten på ett enkelt sätt. Bl.a diskuterades det livligt runt ett litet kontroversiellt sätt. Enligt en vetenskaplig undersökning så kan man spara 2.000 liter vatten/person/år om  man kissar i duschen en gång dagligen istället för att kissa i toalettstolen! Sedan togs de mer ”traditionella sätten” upp, som att inte duscha så ofta. Man kan stänga av duschen när man shamponerar håret, se till att inte ha rinnande toalett eller ha droppande kranar är metoder som nämndes.

Ur ren energisynpunkt nämndes även att man bör vara återhållam med varmvattnet.

Har man trädgård kan man vattna med guldvatten. Man kissar helt enkelt i vattenkannan! Det är den allra bästa gödningen för växtigheten, är det grönsaker så kan man förstås sluta vattna med guldvatten ett par veckor innan skörd om man känner det oaptitligt annars. Guldvattnet rekommenderas bestå av 1 del urin och 9 delar vatten. De som tar mediciner ska tänka på att de utsöndras i urinen. Det finns en hel del information att hämta hem om guldvatten och hur det kan använda i trädgårdar på nätet.

Ha rent vatten är livsnödvändigt, bristvara på vissa håll i världen. Vi är lyckligt  lottade som har rent vatten i våra kranar, kan dricka det direkt. Jag har alltid bott på platser där vattnet smakat gott, dricker väldigt gärna vatten till maten. Tycker att det som blivit så vanligt i vårt land under de senaste åren är ett otyg – vatten på flaska! Varför köper vi vatten på flaska när vi har rent vatten i vattenkranen? Alla dessa plastflaskor som ska tillverkas, förhoppningsvis tas omhand för återvinning, tar mycket energi och dessutom tror jag att kolsyran inte var bra för naturen…men det är jag inte helt säker på.

Sådana här råd tycker jag är intressanta. Att vi alla bör hushålla bättre med naturens resurser tror jag är ett måste. Det här är små enkla åtgärder som envar kan ta till sig om de känns OK.

Om man ser till miljöproblemen i stort tror jag att vår överkonsumtion är det som hotar vår jord mest. Jag har inte sökt fakta innan jag skriver det nu, men det känns så. Dessa sopberg, elektriska prylar i det oändliga, mobiler, bilar, textilier m.m, m.m som vi köper, använder ett tag och sedan förpassas det till sopbergen, i bästa fall till återanvändning. Vi har blivit bättre på det under senare år.

Oj, det här blev ett betydligt längre inlägg än jag tänkte mig. Ofta blir det så vid ämnen som engagerar mig.

Är miljöprobem/miljöfrågor något du funderar på?

 

 

 

 

 

 

Kommentarer till: "Ska vi kissa i duschen?" (15)

 1. ”diska i toalettstolen” ???

  • Det är inte första gången jag gör sådana här missar. Hjärnan har många bollar i luften när jag skriver….

   Nej, diska i toastolen var det aldrig snack om… 🙂

   Tack Maria för att du gjorde mig uppmärksam på skrivfelet!

 2. Kissa i duschen?Näää…. Fast det därmed ”guldvatten” det var ingen dum idé.. KAnske inte i grönsakslandet…. men där hjälper katterna till med att gödsla med både flytande och fast gödsel. Men blomsterrabatterna….Väl utspätt, så borde det inte bli så mycket lukt….verkligen något att fundera på. Ha det gott!

 3. Kreativiteten flödar när vattnet sinar. Jag tycker att alla som turistar på Gotland och Öland ska ta med sig eget vatten

 4. Borde väl fundera mer på detta med miljöförstöring…..men jag gör vad jag kan….tänker inte så mycket på det.
  Pissa i duschen?

  Undrar hur mycket vatten jag sparat under mitt 47-åriga liv?
  Blir en rejäl besparing det 😉

  Ha de bäst nu.

 5. Guldvatten! En gammal beprövad gödselmetod. Jag känner till att generationen innan mig använde sig av den,och nu kommer den tillbaks. Det är bra och jag hoppas att mycket annat gammalt också letas fram innan det är alltför sent och alla har glömt.
  Och visst tänker jag på miljöförstöringen. Den skrämmer mig faktiskt!

  • En del av det gamla kan säkert passa in även i vår livsstil. Att tänka miljömässigt borde alla göra… många gör nog tokiga val av ren obetänksamhet eller av okunnighet. Andra är mer franka och ”skiter” i det. Tror inte det angår just ”hen”. Nej, kanske inte, men det angår kommande generationer.

 6. Jag ska skicka efter en vattenkanna med lock som man kan sitta på. Denna ska jag ha på Öland så kan barnbarnen kissa av sig där. Eftersom de är mina små guldklimpar så kommer blommorna få det bästa 😃.

  🌸

 7. Svar ja, jag tänker mycket på miljöfrågor eftersom det är ett faktum att nuvarande systemet inte är hållbart. Politiska beslut krävs, överallt. Dock är jag inte MPare.

  • Inte behöver man vara mp:are för att oroas av hur vi lever eller hur vår planet mår. Jag försöker bli bättre och bättre, och framförallt vill jag ha mer och mer kunskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: