Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Hat

gatubild

Idag är det ett år sedan morden i en skola i Trollhättan. Vad man kan förstå så utfördes dödandet p.g.a att gärningsmannen drevs av hat som var riktat mot helt okända, oskydiga människor som han tydligen tyckte att han hade rätt att döda. Enbart för att de var barn och vuxna födda i annat land!

Det finns många olika hat. Hatande människor som tänder eld på flyktingboende, eldar upp våra gemensamma skattepengar och dessutom utsätter människor för direkt livsfara. Förmodligen handlar hatet i de flesta fall om egna misslyckanden!

Samtidigt finns det massor med människor som inte utför sådana handlingar, har ett mer kontrollerat handhavande av sitt hat.

Vad är det som gör att människor i ett av världens rikaste länder är så fyllda av hat och förstör sina egna liv, i vissa fall även andras. Hatiska människor är helt säkert inte lyckliga människor. De förgiftar livet för sig själva, fräter sönder sitt känsloliv inifrån.

Ser i svensk press att många tankar går till offren i Trollhättan och deras anhöriga till dem. Som väl är finns det även kärlek och omtanke om varandra fortfarande i vårt samhälle.

Förakt och hat förgör människor, fräter upp dem inifrån. Dessutom kan det i vissa fall skörda andra människors liv.

Måtte inte hatiska människor fräta sönder vårt fina Sverige. Vi är många som är både stolta och glada över att få leva i Sverige – och har förmåga att  känna kärlek till våra medmänniskor.

#hat #skolmassaker #Trollhättan

Kommentarer till: "Hat" (5)

  1. En fruktansvärd händelse. Varför?

  2. Obegripligt hur en känsla kan styra en människas handlingar så. I stället för att hata och irritera sig på så mycket hade det varit mer värt att glädja sig åt allt som är bra. Trevlig helg

    • Precis. Positiva tankar och handlingar sprider sig, precis som negativa gör. Med den kunskapen borde inte valet vara så svårt, tycker jag.

  3. Såg från denna skolan om hur de taget sig fram efter dådet och det tyckte jag var den fia motsatsen till hat och illdäd. Kan inte var på varför, kan bara anta … och ana … och att prata om det kanske går i rätt riktning …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: