Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Välkommen 2017

nyarsdagen-2017

Behaglig temperatur på fyra plusgrader under min promenad i Jönköping idag. Det nyfödda året 2017 känns med andra ord helt OK, året som var cirka 14 timmar gammalt. Ingen risk att frysa, ingen risk att halka 🙂

Visst är nyårsraketer vackert att beskåda. Men det kostar vad det smakar, dels till förskräckelse för både människor och djur för att inte nämna nedskräpning och negativ  påverkan på miljön. Är det motiverat att ha nyårsfyrverkeri? Är det OK att skattebetalarna ska ha kostnad för att städa efter människor. Är det otänkbart att människor som skräpar ned också plockar upp efter sig? Det finns flera containrar utmed stranden för skräp, trots det väljer en del att släppa det de har i händerna rakt ned. Någon annan plockar säkert upp! På en del ställen  fanns t.o.m plastglas som firare förmodligen skålat in nya året i, plastpåsar och så allt skräp efter fyrverkeripjäserna var inte så kul att se. Hur är det, blev det inte lag för några år sedan på nedskräpning. Utmed Vätternstranden hade man kunnat håvat in många pengar från nedskräpare om människor med befogenheter hade varit på plats! En lag utan större verkan, tror jag endast läst om en enda person som blivit staffad för nedskräpning när det gäller kastade saker.

skrap

Nu går det fort tills ljuset gör framsteg dag för dag. Det ser jag fram emot. Jag har som riktmärke att den 10 januari märks det ordentlig under eftermiddagen om det inte är alltför mulet då. Ja, alla andra dagar också däromkring förstås… 🙂

 

 

Kommentarer till: "Välkommen 2017" (20)

 1. God fortsättning på det nya året. Låt oss hoppas på många ljusa dagar.

  • God fortsättning till dig också. Ja, åtminstone blir dagarna ljusare framöver… det är så välkommet. Många av oss mår gott av ljusa dagar, det är jag helt säker på!

 2. Vi har också ”värmebölja” just nu 😉 Önskar Gott Nytt år!

 3. Ingen risk för halka eller att behöva frysa här heller, -2 grader.
  Men nu ska det komma snö igen och bli ganska mycket kallare.
  Vi i södra Finland drabbas ofta av kyla som kommer från Sibirien – den når sällan över till Stockholm 🙂

 4. God fortsättning önskar jag dig också. Ja, nu går det fort med de allt ljusare dagarna. Det är skönt. Särsklit när man kör bil långa sträckor och det inte finns tillräckligt med snö som ljusar upp.

 5. Vi bor nära en skola som ett naturområde och där smäller exakt alla. När man kommer med hundarna så brukar det se ut som kriget men i år var det faktiskt en kvinna som städade upp så all heder åt henne. Ingen lämplig plats för eleverna att återvända till..

  God fortsättning på 2017!

 6. God fortsättning på det nya året som nu har börjat. Vi har oxå haft ovanligt varmt med plus grader, men nu ska det visst bli -20 på Torsdag. Hur ska man nu klara detta efter att ha haft vår värme? Förstår inte riktigt vitsen med dessa smällare. Men ha nu en fin Måndag och kramen på dig..

 7. Visst orsakar raketer mycket skada . Tänker på djur och människor.

  Tittar in och önskar dig fina bloggvän ett underbart nytt år!!

  GOTT NYTT ÅR!

  Kram

 8. Även hos mig har det varit milt, men det lovas eller varnas för kallare väder framöver. Någon mer tandlös lag än den om nedskräpning finns nog inte. Tyvärr finns det många som inte har något vett i skallen när det gäller detta. God fortsättning på det nya året.

 9. Jag tycker tvärtom att det går sakta framåt med ljuset – men framåt går det. Inget kul med folk som bara slänger saker omkring sig. Själv tar jag upp hundbajset varje dag – fast inte om han sätter sig blandormbunkarna i skogen. Ormbunksgödsel, säger jag då.
  God fortsättning!

 10. Välkommen i klubben som kring den 10 jaunuari tycker att ljuset är fullt synligt då 🙂
  Raketer är ett gissel på flera sätt och du har några points i dina tanker där!
  God fortsättning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: