Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Kalla fötter

I år verkar det vara året då de politiska partierna bjuder över varandra när det gäller hur många poliser som behövs i Sverige. Jag är inte så säker på att det är det bästa för landet, vi har hört många som vittnat om att det är själva organisationen som är fel. Att bara tillföra fler och fler i ett arbetslag behöver inte betyda att kvaliteten blir bättre, allra helst inte om det finns en organisation som inte håller måttet. Jag tar för givet att omorganisationens plus och minussidor har utvärderats, även om det inte kommit till allmänhetens kännedom. Skulle vara spännande att få ta del av.

Sådana terrordåd som utfördes i Stockholm i fredags kommer aldrig att kunna förhindras, spelar ingen roll hur många poliser vi har. Det är trist, men en realitet.

Brottslighet över huvud taget har alltid funnits, det är hur brottsligheten ser ut som förändras. Med tanke på att Sveriges befolkning har ökat så behövs det helt säkert fler poliser, men det jag saknar är att det verkar saknas en bra analys på hur många poliser vi behöver plus att se över organisationen. Alltför många källor har påtalat hur fel det blev i senaste omorganisationen. Alla förändringar blir inte bra, gäller såväl inom polis som inom alla andra verksamheter, då är det viktigt att det inte går prestige i att hålla fast vid det nya. Bara lova att fler och fler ska utbildas när vi vet att alla utbildningsplatser inte går att fylla som det ser ut idag, det känns som populistiskt. Nu senast var det socialdemokraterna som bjöd över alliansens ”löfte” om antal nya polistjänster, om inte jag hörde fel så nöjde sig inte Ebba Busch Thor med det budskapet utan enligt henne behövs än fler!

Var ska budgivningen sluta någonstans? Är det månne dags för litet eftertanke?

 

 

Kommentarer till: "Kalla fötter" (3)

  1. Glad att läsa ett klokt inlägg. Glad Påsk!

  2. Jag tror också att mycket handlar om organisationsnivå och hur resurserna används. Brottsligheten ser helt klart annorlunda ut i dag än jämfört med bara för tio år sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: