Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

En kväll i förra veckan hade jag biljett till ”The Simon and Garfunkel story”.

Det är två engelska killar, Dean Elliott (som Paul Simon) och  Johnny Smart (som Art Garfunkel) som turnerar med Simon and Garfunkels kända låtar. De hade även efterapat originalens frisyrer och klädsel. Då jag gillar många av Simon and Garfunkels låtar så såg jag fram emot en kväll med fin musik.

Föreställningen började litet stelt och  stillsamt men det var baske mig varken stelt eller stillsamt mot slutet av föreställningen. Tempot höjdes och många av de allra bästa låtarna framfördes helt suveränt. För att nämna några av mina favoriter så fick vi lyssna till Bridge over troubled water, Mrs Robinson och The Sound of Silence. Givetvis många fler med tanke på att dessa båda killar  höll på att lira i drygt två timmar effektiv tid! Det blev en mycket fin kväll och jag promenerade hem med musiken kvar i  kroppen.

Igår plockade jag fram  en cd jag har med Art Garfunkel, en annan kväll letar jag säkert fram en annan skiva där båda sjunger tillsammans.

Kommentarer till: "Konsert som blev bätte och bättre" (18)

 1. Jag gillar verkligen deras musik så härligt att den tog sig! Gamla godingar minst sagt 😀

 2. Låter ju toppen. Hör absolut till mina favoritartister, och speciellt de låta som du räknade upp. Samt Homeward bound, The boxer……och några till . MÅSTE bara ha bättre koll på vad som bjuds i Jönköping, har ju varit i såväl konserthus som teater på mängder av bra föreställningar under årens lopp. Ha det gott!

  • Jag brukar kolla utbudet ibland, jag unnar mig en del evenemang när jag är hemma. Behöver litet ”kul” mellan varven. Ni verkar också behöva det. Just nu har jag endat en grej inbokad, till hösten.

 3. Skulle ha passat mig också.

  • Jag håller med dig i stort, vill nog inte riktigt stämma in i att alla i västvärlden är dåliga människor. Vill inte tro det. Men att vi människor som tror oss vara så empatiska och ”mänskliga” är helt klart väldigt egoistiska. Vi ger litet av vårt överflöd, men är livrädda för att vår egen standard ska bli sämre i alla olika sammanhang.

   Maria din kommentar berör mig, den är mycket tänkvärd för oss alla som orkar se obalanens villkor i ansiktet., eller åtminstone kika in på den litet.

 4. Å vad roligt att lyssna på dem och att de var så duktiga med.Fast det blir ju aldrig lika bra som originalet men att lyssna på deras låtar som är så bra är ju så härligt.Jag älskar Sounds of silince den när de är i NewYork.

 5. Jag gillar Simon and Garfunkel, så det hade varit något för mej!

 6. Jag gillar deras musik, men de här två killarna som uppträdde nu har jag aldrig hört talas om.

  • Nej, jag hade aldrig hört talas om dem heller, men läser på nätet att de gjort Europa-turné. Duktiga var de i alla fall.

 7. Kul att en yngre generation för deras låtar vidare.
  Vi hade en ung tjej på ett av våra medlemsmöten i PRO, som sjöng sånger av Barbro Hörberg. Mycket duktig!
  https://www.facebook.com/ellinore.eriksson.71?fref=ts

  • Just nu när jag läser din kommentar tittar jag på Uppdrag Granskning, men ska absolut lyssna på länken du sänder med. Litet konstigt är det väl att de yngre hänger på? Inte var vår generation intresserade av fånga upp Harry Brandelius musik och vad det gänget hette som våra föräldrar växte upp till.

 8. Jag tycker också mycket om Simon & Garfunkel. Tykker det är häftigt med musik som står sig för det gör deras verkligen. Det finns inget bäst före datum där inte. Roligt att de här killarna inte gjorde dig besviken.
  Trevlig lördagskväll från ett mulet Enskede

 9. Simon&Garfunkel gillar jag med! Du hittar konst av Krista Näslund här: http://www.svenskakonstnarer.se/galleri/KristaNaslund
  Hoppas allt väl med dig 🙂

  Ja, tack, allt är bra med mig. Återkommer snart i bloggen, hoppas jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: