Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Bloggtorka

Det råder bloggtorka, eller mer sant – lust att blogga. Idag ska det i vart fall bli några rader.

Under veckan var jag och en bloggkompis ute på en geocachingrunda. Jag hade läst på om gömmorna, visste att det var en runda som passade oss, hade också läst att vid en av gömmorna brukade det finnas vildsvin. OK, bra att känna till, men tänkte att de håller sig nog undan, att de är rädda för oss. Hade läst att när en geocachare hade gått där för att leta gömmor med sin hund, ja, då hade vildsvin rusat fram. Vet inga detaljer runt det, men allt gick bra i alla fall.

Kompisen Maria

När vi närmade oss den gömman såg jag spår efter vildsvin, jord, del av stigen bl.a, var uppriven av vildsvin. Jag sa inget, men min kompis kommenterade med att ”jag tror det är vildsvin som gjort så”, jo, hummade jag med. Runt gömman fannsdet många spår efter vildsvin, undrar om det är en protest mot att människor kommer dit med omämna mellanrum!? För resten av rundan såg vi inga sådana vildsvinsspår! Först när vi närmade oss mål berättade jag vad jag läst. 🙂

Fotona här ovan var efter att vi tagit en fikapaus. Det var så varmt så vi valde att sitta i skuggan!

Har tagit det lugnt under veckan. Det är väl så det bör vara i en pensionärs liv? Har läst ett par böcker, latat mig mycket…. Det låter som en behaglig vecka, tycker jag. Det har det varit, ibland är det skönt, andra veckor vill jag få mer ”gjort”.  Idag har jag inte ens varit utomhus än,  det är nog snart dags. Men just nu regnar det… Håller latmasken på att slå rot i mig?

Sonen med familj reste till Halmstad en vecka, de har hyrt en stuga där. Idag när de kollade in stranden ser de en skylt med en skylt det stod ”Otjänligt badvatten”, att det finns bakterier i vattnet som kan ge magsjuka! Hur kul är det för vuxna och framförallt för barnen!?Trist är ordet, tycker farmor Mia.

Kommentarer till: "Bloggtorka" (21)

 1. Det är väl hög tid för dig att avnjuta lite pensionärsliv. Tycker att du jobbat hårt hela hösten, vintern och våren.

  • Jo, jag tycker det är dags, även om jag hade kunnat tänka mig några veckor till i Stockholm. Men det går att resa dit som turist, finns några ställen till jag vill besöka.. 🙂

   • Besökte du Skogskyrogården?

   • Nej, det gjorde jag inte. Var ligger den? Vilken den av staden?

    Jag hade tänkt hinna med Lidingö (Millesgården) och även hinna resa till och ha en heldag i Nynäshamn. Det de två platserna jag absolut inte ville missa… Men de finns säkert kvar.:-)

   • Söder om söder. Längs gröna linjen efter Globen. Ett världsarv värt att besöka

   • Globen hitar jag till, har t.o.m bott där ute ett par nätter. Är det stationen direkt efter Globen?

   • Nej, fyra efter Globen. Stationen heter ”Skogskyrogården” och går man till höger när man går ut från biljetthallen så kommer man till huvudentrén. Jag rekommenderar verkligen att lyssna på ljudfilerna. Dom startar vid entrén och sedan kan man lyssna sig fram. Det finns en utställning med – jag har aldrig varit där men om vädret är regnigt = mindre pollen ska jag gå dit imorgon.
    Trots att jag säkert gått på kyrkogården 100 gånger så hittar jag alltid nya saker som jag missat.

   • Tack för tipset!Det börjar kännas som att det måste bli ett stockholmsbesök till innan vintern är här. 🙂

 2. Bloggtorka inträffar då och då. Har väl en sådan just nu jag också, vill jag nog påstå … 😛
  Ser ut som att ni hade en bra dag, med bra väder och utan närkontakt med vildsvin 😉
  Kramis

 3. Angelica sa:

  Det är endast badförbud vid ”viken” där campingen ligger, så vi får bada lite längre bort som tur är. /Angelica

 4. Vildsvin är inget man längtar efter att träffa på precis. Pensionärslivet är toppen. Man bestämmer själv vad man ska göra…ifall man vill göra något.

  • Nej, definitivt inte. Men om de inte blir överrumplade tror jag de håller sig undan. Därför pratade vi hela tiden vi var i området.

 5. Anna-Lena sa:

  Ja visst är det lite svårare att få till ett blogginlägg under sommaren. Särskilt om vädret och sommaraktiviteterna är lockande. Du har ändå varit rätt så aktiv på bloggfronten tycker jag. Själv har jag haft väldigt dåligt med telefontäckning under ett tag förutom att jag har haft ett längre besök av några av mina käraste .
  Idag ser molnen ut att hopa sig. Jag har en bok som väntar på att bli läst. Dottern lämnade den när hon åkte… Att föda ett barn, av Kristina Sandberg. Det är första delen av en trilogi. Har du läst den?
  Ang. vildsvin så tror jag att de beter sig som andra vilda djur. Flyr människorna långt innan vi ser dem. Om man inte överraskar dem eller kommer mellan ungarna och mamman.

  • Jag försöker hålla den litet aktiv, kul att få kommentarer, inbllar mig att då behöver jag skrva en gång ibland… 🙂

 6. Vildsvin är inte att leka med! Vi blev jagade av några i en djurpark och det var lagom roligt…

  Kram och god kväll!

 7. När jag var ute på min lilla svamprunda igår så tänkte jag faktiskt på vildsvinen. Jag har aldrig hört att någon sett vildsvinen som härjar runt som västra grävmaskiner i skogen där jag brukar gå. Men tanken slår ju en vad man skulle gör om det skulle hända. Så tänker jag på lilla EddieUnik hur han skulle reagera. Jag får hoppas att de håller sig djupt inne i skogen på dagarna.
  Vilken trevlig hobby du och din kompis har. Det låter spännande. Kanske man skulle börja med.

  Kram

  • Bara vildsvinen hör människorna innan vi är för nära tror jag de håller sig undan. Det är nog som med de flesta vilda djur, känner de sig hotade kan de bli farliga.

   Hobbyn har tagit mig till många platser jag aldrig skulle kommit till annars. Vackra eller överraskande ibland. Idag ska sonen och jag dra ut på en runda, han har semester just nu.

 8. Här lite norrut har vi inte Vildsvin…ännu. Visserligen säger folk att de sett några men jag vet inte om det är sant. Inga trevliga djur i allafall. Låter som en trevlig sysselsättning det där med geocachinrundor. Bloggtorka har jag oxå nyss råkat ut för. Men nu är jag på G igen.
  Kramelikram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: