Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Det vore nog bra om jag planerar klart höstens semesterresa innan jag börjar tänka på nästa års, kanske. Men, vi är två, kanske tre, som ska resa i höst, nästa års tänker jag mig ensam, med min förmåga att drömma mig bort på vissa platser, andra platser går jag snabbt förbi. Då är det bra att man kan göra som man vill utan att någon annan behöver irritera sig på tempot.

Funderar på att besöka ett par av Unescos världsarv här i Sverige. Har besökt flera i andra länder, men Sverige? Jo, jag har besökt några i Sverige också bl.a hällristningarna i Tanum, men det finns flera intressanta som jag inte besökt.

Hur tänker du när du planerar semesterresa i Sverige, om du nu semestrar  i Sverige? Intressanta platser, åka runt för att se vår vackra natur, hav och bad eller något annat som bestämmer rutten?

Kommentarer till: "Planerar nästa års semester" (6)

 1. mormorkerstin sa:

  Vi semestrar gärna i Sverige och har besökt 10 av de 15 världsarv som finns här. I övrigt siktar vi på att besöka så många som möjligt av de märkliga sevärdheter som finns listade i boken Sveriges 100 märkligaste sevärdheter. Då kommer man till platser man inte visste fanns.

  • Ja just det, den boken har du pratat om ibland. Ska kolla efter den boken, kan ju vara kul att åtminstone titta i den, kan ju finna tips också!:-)

 2. Vi semestrar sällan i Sverige numera vilket är synd. Vårt land bjuder på enormt mycket att se och en fantastisk natur. Men så kommer det till vädret… Till Stockholm åker jag dock ofta för att hälsa på sonen och andra släktingar. Då blir det en kombination av natur och kultur vilket passar mig perfekt 😀 I dag har vi i alla fall klarat av vår årliga tur till Sveriges sydligaste udde!

  • Sommartid lämnar jag inte gärna Sverige, i så fall för nordiska länderna. Många år har bra eller hyfsat bra väder, enligt mig. I år har vi haft en jättefin sommar, om än litet blåsigt. Ingen värmebölja, nej, men det behöver jag inte ha. Så olika är vi, du och jag… 🙂

 3. Det blir ju spännande vart näsan pekar semestermål 🙂 Hur jag planerar semester – ja, jag planerar sällan tänkte jag först, men det stämmer inte. Mina resor blir nedåt landet och över gränsen till hemlandet där släkt och vänner finns och jag träffar och det är en del logistik att få ihop att komma till de olika då jag inte är bilburen, men det går ihop och blir alltid hur skönt som helst.
  🙂

  • Det kan bli spontana saker också för min del, annars vore livet för tråkigt. Utan bil så behövs det säkerligen planering, dessutom måste du väl planera med de du ska besöka så de håller sig hemma när du dyker upp… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: