Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

The Beatles

Det är drygt 50 år sedan Beatles turnerade.

Det var s.k månadsmöte i Senioruniversitetet idag, har aldrig deltagit i ett sådant förrän idag. Det kändes litet kul ämne för. En hängiven föreläsare, hans stora intresse var Beatles, Strindberg och Ingmar Bergman. Den här mannen var verkligen påläst i ämnet ”The Beatles”, gruppen har fascinerat honom mycket sedan 1960-talet, förstod att han ofta besöker Liverpool, köper en massa prylar som kopplas till Beatles – fanatiker med andra ord.  Enligt föreläsaren turnerade The Beatles endast mellan 1963-1966, sedan var det studieinspelningar det handlade om och det höll de på med under många år.

Fanatiker brukar jag inte gilla, men han gjorde bra föreläsning, många detaljer jag aldrig hade hört tals om – eller tänkt på. Dessutom visades det ganska många filmsnuttar från olika spelningar de hade. Den första från 60-talet då tjejerna var helt betagna, kändes barnsligt och svårt att tänka sig att dessa flicksnärtor måste vara i min egen ålder idag. Han berättade bl.a när de stod högt upp på ett tak i London eller om det var i Liverpool och spelade. Folk på gatan lyssnade, klev ut på andra tak för att se och höra bättre. Det blev totalt trafikkaos så polisen fick avbryta spelningen… 🙂 Jag har hört talas om detta tidigare, men fullständigt glömt den historien. Killar det talades om väldigt mycket och lät talas om både positivt och negativt under min ungdomstid.

Kaffepaus förstås, det ska det nog alltid vara när det gäller pensionärsaktiviteter. Kaffe och en kaka och de ville inte ha en enda krona för dagen! Är det detta som årsavgiften läggs på bl.a, för de som arbetar för Senioruniversitetet gör det ideellt vad jag förstår! Föreläsarna ska förstås ha betalt också. Trevlig eftermiddag.

Under föreläsningen kom jag på att jag har en ”box” med Beatlesmusik där hemma i bokhyllan. Den är framplockad och en av skivorna från deras första år ligger på skivtallriken just nu.

Kommentarer till: "The Beatles" (11)

 1. Beatles, det var de som startade pop-eran,anser jag. Stora idoler för mig. Andra gillade Elvis mer… jag gillade inte riktigt hans smörröst. In the ghetto, däremot, är favorit. Stones gjorde också bra musik, På ett råare sätt. Ja, jistanes vad mycket musik man minns från 60talet. Dagens musik kan jag inget om. Många ungdomar idag, tycks vara insatta även i 60 och 70talsmusik
  Tack för senast..trevligt. Nu finns det två som kan använda stolen. Tänk vad rik jag blivit på äldre där.

  • Vi har litet olika tankar där. Elvis eller Tommy Steele 50-tal, sedan 60-tal då blev det Beatles eller Rollingstones. Det var förstås inte förbjudet att gilla alla, men för många antingen eller. Jag var ingen som var superupphetsad av några, men nog gillade jag The Beatles mer än Rollingstones… och Elvis var bättre än Tommy Steele. 🙂

   Tack själv! Kul att ha dig här en stund. Stolen kommer inte att vara saknad här… 🙂

 2. Fanatiker kan vara lite enerverande att lyssna på men en riktig Beatlesfantast skulle jag inte ha något emot. Kan tänka mig att det var en givande föreläsning. Faktum är att deras musik står sig verkligen i längden. Tänk dessutom så många som influerats av dem. Även här hemma finns några av deras plattor som kanske borde dammas av…

  • Ja, damma av. Mycket njutbart att lyssna till flera av deras låtar. Ska lyssna mer i morgon! Fantast var han definitivt, men när han sa att han samlat en massa prylar osv, då tyckte jag det lät litet fanatiskt. Hur som helst, inget jag behöver bry mig om, föreläsningen gjorde han bra.

 3. Jag blev överlycklig när Beatles släpptes på Spotify! Jag fullkomligt älskar dem! När jag var yngre var jag en riktig Beatlesnörd,min äldre bror hade nästan alla skivorna.

 4. Min första stora idol var Elvis, men sen längre fram fick han sällskap av Beatles. Ja, jisses det var tider det…och länge sen. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: