Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Igår var en fin dag

Igår hade vi behagligt höstväder. Det känns verkligen att hösten har kommit. Vissa år vid den här tiden har vi haft sommarväder…

Singelsonen och jag drog iväg på en inte alltför betungande geocachingrunda. Geocaching känns inte lika lockande längre, ofta behövs det sällskap för att jag ska dra ut. Men när jag väl kommit iväg känns det toppen. Skogspromenader vid den här tiden på året är toppen. Igår blev det inte så mycket av den varan.

I lördags var jag ute i skogen och sökte kantareller. Jag fann massor med små, små knappshuvud till kantareller men endast en liten större… Som ni förstår blev det inte någon stuvning  av den skörden.  Fler än jag som är kantarellsökande och som t.o.m varit ute betydligt tidigare för att plocka hem godiset. Fick dock en skön skogspromenad.

Åter till igår, vi började resan med att äta gemensam lunch på en ”krog”, jag hade kunnat lagat en enkel måltid som smakat bättre, utan tvekan! 🙂 Geocachingletandet gick bra. Ett par av de vi sökte var borta, jag tror de var borta då flera inte hade funnit dem och de skulle vara lätta att finna. Några andra kunde vi logga utan större problem.

Vi kände oss nöjda när vi reste hemåt igen. Utomhusvistelser är alltid behagligt, om inte vädret busar för mycket. I em blir det en föreläsning för mig. Om jag kommer att blogga om alla föreläsningar jag kommer att gå på kommer ni läsare förmodligen bli trötta på dem, men det är sådant som ingår i mitt nutida liv

Hästen och tjejen ovan mötte vi under vår vandring. Häst är det vackraste djuret jag vet, så vackra, tycker jag. Vilket djur tycker du är vackrast?

Kommentarer till: "Igår var en fin dag" (13)

 1. Vilken bra dag du hade med singelsonen. Visst är hästar väldigt vackra djur men det finns många andra som också är det. Tror faktiskt inte jag kan välja något så här på rak arm…

  Ha en bra måndag!

  • Hundar och katter är söta, hästar är ståtliga, vackra. Visst är det så att det finns många vackra djur, men jag tycker det är något speciellt med hästar!

 2. Känns det som om du jobbat klart nu? Om inte annat verkar du ha för ont om tid för att jobba 😊
  Hästar är ståtliga djur. Lite för höga för mig som har svindel. Men alla djur är vackra på sitt sätt

  • Jo, jag har nog arbetat färdigt i mitt liv, med lönearbete… Det känns så. Det finns så mycket annat jag också vill göra. Tycker jag har en väldigt bra period i mitt liv nu, styr min tid som jag vill och har förmånen att leta i ett land där det finns många valmöjligheter!

 3. Nog kan det vara så att ”resan” är minst lika viktig som målet. Skogspromenaden är ju lika skön och välgörande, med eller utan kantareller. Vi gick nio km igår…och hittade en geocache. Fanns två att finna…den andra hittade vi inte…vi letade inte så länge heller. Lite nyfiken på er runda… var någonstans? Gillar ju rundor! Ha det så gott! Hoppas förkylningen är försvunnen.

  • Vi gjorde en runda tillsammans. Men ingen runda i den bemärkelse du tänker på nu… 🙂 Vi var i Bottnaryd! Där finns förstås Ankarcronas stora event-runda, men den kan jag knappast rekommendera. Jag har tagit några få i den stora ”spindeln”, oländig mark och just nu säkert jätteblött. I Vaggeryd finns det rundor på det sätt du tänker. Rundor finns nog litet varstans om du kollar runt… du brukar finna sådana…:-)

 4. Utomhus är bäst! Oftast.

 5. God dag då och i dag 🙂

 6. En intressant föreläsning kan stanna kvar länge på hjärnkontoret. Då är det läge att dela med sig på bloggen. 🙂
  Förra helgen tycks ha varit fin och solig på flera platser enligt bloggkommentarer/inlägg.
  Delfin är svaret på din fråga. Ändå är jag inget ”vattendjur” själv.
  Synd du inte hittade större svampar.
  Känner igen den tanken när man betalt dyrt och det inte smakar speciellt bra.
  Kram Bosse

  • Jag håller med dig om att bra föreläsningar ger nya tankar. Jag tycker om att lyssna till intressanta ämnen och i mina öron ”kloka” föreläsningar.

   Bättre svamplycka en annan gång, kanske. Jag är inte jätteduktig på att hitta svamp, mer tur när jag kommer hem med en full korg!

 7. Synd du inte hittade fler kantareller. Så retligt när bara knappnålshuvudena är kvar. Det finns så många vackra djur. Häst är helt klart ett. Älgar kan vara helt enormt ståtliga bara jag inte möter dom i bil. Giraff är ett favoritdjur men hör ju inte till den svenska naturen. Alla är fina på sitt sätt på något sätt. Härligt med en fin höstpromenad, efter alla regndagar njuter man ännu mer.

  • Jo, men inte förvånande egentligen. Många går där. Däremot litet taskigt att det inte fanns kantareller där jag plockat en hel del förr var taskigt, men sådant fenomen är vanliga. Naturen förändras, kantarellställen poppar upp, försvinner därifrån och poppar upp någonannanstans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: