Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Spanskastart

Idag kom jag igång med min spanskakurs, till sist. För två veckor sedan när den startade var jag så förkyld så jag ställde in i sista stund. Jag tyckte inte det kändes så trevligt att sitta och nysa frenetiskt med droppande näsa. Idag när jag träffade mina ”klasskamrater” så var de tacksamma att jag stannade hemma förra gången… 🙂 I och för sig är jag inte helt OK än, men förkylningen är i ett betydligt beskedligare skede nu.

Att lära ett nytt språk är inget man gör i en handvändning. Det ÄR svårt, men så kul det var! Vi läser i ett betydligt lägre tempo än KomVux höll då jag testade där, ett kapitel/två veckor nu.  Jag tror det här blir jättebra, bara jag inte börjar slarva med hemläxan till sista stund, för då känns det inte kul! Vi var endast sex stycken idag, förra gången hade det varit två st till, frågan är om de har hoppat av eller om de kommer nästa gång. Vi får ju inte bli för få, då är väl risken att vi inte får fortsätta nästa termin om inga nya anmäler intresse.

Rosen ovan ger jag till mig själv för att jag fortfarande känner glädje och förväntan över att lära nytt – även om det är litet kämpigt! 🙂

Kommentarer till: "Spanskastart" (10)

 1. Hola:-)
  Har en kurs liggande här som jag tar ett par tag i … det går dåligt men jag har inte gett upp 🙂
  Lycka till!
  Det är mycket klokt att stanna hemma då det sprutat om dig …
  🙂

 2. Alltid spännande att lära sig ett nytt språk. Spanska kan jag inget alls. Det är ett användbart språk idag när så många pratar det. Kram

  • I min lärobok står det att det är 420 miljoner människor som har det som modersmål och att det är 21 länder som har det som officiellt språk. Med tanke på att sådana siffror som användare brukar ligga litet efter så är det säkert drygt 420.000.000! Visst finns det möjlighet att träna litet om jag ger mig ut i världen!?

 3. Spanska kan jag nog inte ett ord så här finns mycket att lära. Nyfikenhet och glädje över att lära och upptäcka nytt det är viktigt. Annars blir livet för tråkigt. Så den rosen och många fler är du värd. Ha det gott!

  Tack för snälla ord… 🙂

 4. Att lära sig ett nytt språk är alltid givande! Hoppas att övriga deltagare kommer nästa gång för annars har tyvärr kurser en tendens till att rinna ut i sanden. Tråkigt men sant… Lycka till med studierna och plugga nu flitigt 😀

 5. Språk är roligt att kunna tala och förstå.
  För mpnga, många år sedan började jag en kurs i finska, men jag slarvade med att läsa läxorna. Så klart hängde jag inte med då, så jag slutade.
  Ångrar mig väldigt mycket nu.
  Kämpa på.

  • Språk är roligt att kunna, men ganska tungt att plugga in om man inte är väldigt språkbegåvad förstås! Det är inte jag.

   Finska, tja, det är nog inte det enklaste språket att lära för oss svenskar. Det härstammar inte från samma språkstam. Kan förstå du gav upp! Eller har du hört mycket finska i din omgivning kanske? Det kan nog underlätta i så fall… Det är aldrig för sent att starta om… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: