Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Fler kyrkobesök och musikal

Habo kyrka

Under de senaste dagarna har jag haft besök av en väninna från Västerås. Vi har haft jättetrevligt, hunnit med både kyrkobesök och en musikal, ”Les Misérables”. I eftermiddag efter att väninnan styrde kosan mot Västerås igen har jag känt mig väldigt nöjd med allt vi hann med.

Måndagen ägnades mest åt prat, mat och vin. Igår började vi med att besöka Habo kyrka, den är välkänd för många med kyrkointresse även utanför landets gränser. Turister som reser med buss har väldigt ofta inplanerat besök i kyrkan, guidade turer finns det möjlighet till. Under flera år bodde jag i Habo och vid flera tillfällen blev jag tillfrågad om vägen till kyrkan, ofta på engelska och det tyckte jag inte var så kul. Hursomhelst, kyrkan var öppen så vi kunde beskåda alla målningar inne i kyrkan. Den är dekorerad med målningar i stort sett hela kyrkan på väggar och i taket. Inte så stor kyrka, men väldigt vacker. Därefter åkte vi till Brandstorps kyrka, den fick vi endast beskåda på utsidan, för den var låst.

Brandstorps kyrka

Sedan var vi nöjda, åkte hem till mig igen, mat och slappade innan vi begav oss iväg till Kulturhuset Spira här i Jönköping där Les Misérables går för fulla hus. En helt fantastisk uppsättning precis som recensionerna antytt, stående ovationer efter föreställningen. Jag är glad jag läst böckerna med tanke på att jag hade haft svårt att hänga med i handlingen. Det är svårt, i alla fall för mig med hörselnedsättning, att höra orden i det musikaliskt framförda budskapet. Allt framfördes via musik och många andra ljud runt omkring. Men som sagt, väldigt bra, duktiga skådespelare!

Med andra ord, innehållsrika, roliga och intressanta dagar! Sparar dagarna i avdelningen ”positiva minnen” i skallbanken! 🙂

Kommentarer till: "Fler kyrkobesök och musikal" (9)

 1. mormorkerstin sa:

  När jag var i Habo kyrka senast höll de på att renovera utsidan, så kyrkan var inklädd i byggställningar. Kul att se ditt foto så fint resultatet blev.

  • Den var väldigt vacker både ut- och invändigt igår. Har ju många minnen därifrån, både från skolavslutningar, begravningar m.m. Kul att se den igen, tror endast jag åkt förbi den efter att jag flyttade från Habo för 15 år sedan!

   Den är värd ett återbesök för er, kanske!?

 2. Vilken rolig dag! Du kan njuta av livet du 🙂

 3. Habo kyrka har jag bara sett vägskyltar till. En bit utanför samhället. Får svänga fram nästa gång
  Såg Les Miserables för ett par veckor sedan. Mycket bra. Även om jag hör någorlunda bra, så var det svårt att höra vad som sjöngs i körerna. Men snyggt var det… och
  ..sorgligt.

  • Visst, en sorglig historia, men ändå fin! Tycker jag i alla fall!

   Vad som jag lärt mig under mina år i Habo så byggdes kyrkan ”mitt i byn”. När järnvägen anlades blev det några km utanför samhället, samhället förflyttades sedan mer och mer så invånarna hade närhet till järnvägen. Därför ligger kyrkan på landsbygden idag. Många förundrar sig över placeringen.

 4. Så klokt att samla på positiva minnen.

 5. Fastnade för minnen i skallbanken 🙂
  Kyrkor och kyrkorummen gillar jag – men är något tveksam till det som det är ment innehålla- men jag har upptäckt att jag inte alltid behöver ta ställning för eller emot – …

  • Instämmer helt. Jag vet vad jag tycker om religionernas innehåll och budskap. Men som väl är behöver man inte ta ställning tilll det om man inte vill!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: