Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Vad är det som händer i kroppen under de första 100-200 stegen på morgonen?

Jag har noterat flera gånger att om jag väger mig direkt jag stiger upp, har vågen i sovrummet, så väger jag 2-3 hg mer än om jag väger mig när jag endast gått något-några hundra steg. Jag upptäckte det för några månader sedan, har kollat flera gånger, varje gång handlar det om 2 eller 3 hg:s skillnad.

Kanske är det latmasken som hoppar av min kropp när jag avslutat viloläget 🙂

Kommentarer till: "De första stegen på morgonen" (13)

 1. Du går inte på toa imellan heller? Om inte så stannar nog själen i sängen men jag har läst att själen bara väger runt 33 gram 😀

 2. Det är spännande. Jag har också hör att det är så. En kollega steg upp, drack lite vatten, för att få igång kroppen och då vägde hon mindre. Sa hon. Vet inte vad det beror på.

  • Mmm en spännande fråga. Jag ska fortsätta att väga mig tätt inpå varannat.

   Det är inte vågen som är opålitlig. Jag kan väga mig gång på gång efter ”vägning 2” innan jag äter frukost, väger samma hela tiden då. Så det är just de första stegen det handlar om. Jag ska testa med att dricka vatten också…

   • Nu när jag tänker efter var de en elektriskt våg, vill jag minnas. Där har nog vattnet en betydelse. I mekanisk våg ger inte samma effekt med vatten. Tänkte inte på det tidigare.

   • Jag tror inte att det handlar om vattnet, mer att hen rört på sig. I vart fall så är det så för mig. Jag brukar gå litet för att leda upp mina fotleder. Sedan jag upptäckte det här med vikten så har jag kollat flera gånger… Det händer något när jag rör på mig. Tur det inte ramlar av lika mycket för varje steg, i så fall skulle vi bli väldigt tunna innan det blev kväll igen!

 3. Haha! Det måste jag testa nån gång. Så härligt och se att man inte behöver motionera så våldsamt för att bli av med några hekto. Men läggs de till igen när man lägger sig på kvällen så det är samma hekto som åker jojo?

 4. Hmm… Intressant teori. Själv väger jag mig direkt men det borde jag kanske inte göra…

 5. Det var märkligt. Själv äger jag ingen våg, så jag kan inte kolla…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: