Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Kvällstid har det behövts handskar/vantar sedan någon vecka tillbaka, det har jag lärt mig först nu. Med andra ord har det varit kallt när jag varit ute på promenad kvällstid. Idag var det även dags för handskar på dagtid! Egentligen dags för mössa också, men jag kör med kapuschong så länge som det räcker.

Så olika höstarna är, båda mina söner är döpta i oktober månad och då hade vi kanonväder. Den 10 oktober 1982 var det nog 15-20 grader, jättehärligt, vi gick i tunna kläder och även babyn. Tre år senare var det dags för dop igen, 20 oktober, då var det inte lika mycket brittsommar, men soligt och behagligt. Så minns jag det och tror inte jag minns fel.

Vi har haft någon enstaka fin höstdag i år, det har varit mycket regn o rusk i Jönköping under september och hittills i oktober. Får vara glad över den torra och soliga sommaren vi hade i år.

—                   —               —

Inlägget med filmsnuttar, ja, det blev bara en tanke, ifall någon undrar! WordPress vill inte samma sak som jag vill 😦

Kollade partiledardebatten igår kväll, gjorde du det också? Vad tyckte du i så fall? Debattklimatet var bättre än på länge även om det fortfarande handlar mer om förkasta motståndarnas åsikter än att presentera vad de själva vill eller hur de själva vill lösa de problem de säger vi har i vårt samhälle.

Kommentarer till: "Höst ända ut i fingerspetsarna" (12)

 1. Jag kollade inte utan jag läste om den istället. Jag vill veta vad dom vill i olika partier, inte vad dom tycker att motståndarna inte gjort. Och inga trist lögner och ordbajsande fast det kanske är för mycket begärt av våra partiledare? 😉

 2. Huu… vad kallt det är. Här går jag omkring i tjockaste fårskinnstofflorna inomhus och vintern är inte ens här. Ingen idé protestera antagligen men jag hade hoppats på en fin oktober. När det gäller partiledardebatten håller jag med dig. Jag studsade inte av irritation i soffan mer än korta stunder. 🙂

 3. Lite kul med debatter tycker jag. Visar så mycket mer än enbart det officiella partiprogrammet. Kul att studera retorik och hur de försöker fånga vårt förtroende. Tyvärr, för min del, är två av de skickligaste politikerna inte de parti som jag vill rösta på.
  Jag ser debatter som ett komplement till annan information. Jag vill inte att de ska ha högläsning ur egna partiprogrammet utan jag vill gärna höra argumentationer, för- och emot.
  Kul söndagsunderhållning!

  • Nej jag vill inte ha högläsning heller, men kanske litet mer sökande av samförstånd mellan de olika blocken. Sökande efter nytänkande även inom debattens forum, men det är nog för mycket begärt. Alla är så taggade och vill visa tydligt vart de står, inte att de är öppna för nytänkande. Politik är för allvarligt för att schabblas bort, tycker jag… 🙂 Debatten igår var dock bättre än de varit de senaste åren, ja, det är min åsikt. Det är säkert olika åsikter även om det. Förr har jag tyckt partiledardebatter varit underhållande, men svårt att se det så numer. Kanske ett ålderstecken. Pappa som varit så intresserad av politiska debatter i yngre dagar blev på ålderns höst helt ointresserad, tyckte det var mest gaggande. 🙂

   • Det här är knepigt. Jag som jobbat med lobbying ser ju poänger med att de inte är överens i debatter. Däremot kan de söka samförstånd i andra sammanhang. Tyvärr är det supertrist att lyssna till debatter där de är överens – det är mer ett samtal än debatt.
    Kanske att många skulle ha mer nytta av fler politiska samtal på olika teman.

   • Att söka samförstånd kanske inte är spännande, men kan leda till hållbar utveckling, alltså något som hålls fast vid även vid regeringsskiften.

    Det har blivit allt mer uppenbart tycker jag, sedan sd kom in i riskdagen. Sd säger ju själva med stolthet att de vill ställa till kaos om de inte får vara med och bestämma. Då behövs annat tänkande än tidigare när vi hade två stabila block.

   • Nog har det varit stökigt även förr tex med Ny demokrati.

    Det finns ju några områden där man lyckats med blocköverskridande överenskommelser tex inom Energi. Det väcker dock inga rubriker, framförallt – det ger inga röster. För att locka röster, kan de inte vara överens om allt. Det är en del av komplexiteten.

   • Visst är det så, jag tycker absolut inte att de ska överge sina ideologier. Även om de inte är lika tydliga idag som tidigare så finns de och måste finnas, i annat fall utslätas allt. Med andra ord kan de inte vara överens om allt, men för den delen behöver det inte bli pajkastning. Kanske är det så att har man varit med tillräckligt länge blir man bara så himla trött på pajkastning och som jag uppfattar det naivt käbbel.

    Kanske är det så att när man varit med tillräckligt länge tycker man det är trams. Trots allt tror jag det var hanterbart när det var två parter i spelet, det har bivit betydligt svårare med tre på spelplanen. Med de tre parter som finns på spelplanen idag så är det förmodligen omöjligt att få politisk stabilitet i minoritetsregering. Vid nästa val hoppas jag de bildar en stabil regering, annars får vi fyra år till som det blir mest tjafs och inte så mycket handling. Det är förödande för landet, tycker jag.

 4. Idag då jag tog morgonpromenaden med lilla EddieUnik så tänkte jag ”mössa” med stora bokstäver. Men …. jag har inte gett upp hoppet om att solen och lite värme ska återvända till mig. Idag regnar det på ön och vinterjackan hånar mig. Dubbla byxor är redan på plats, tänkte att jag börjar där men som det känns nu så blir det nog både mössa och vantar till kvällspromenaden.

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: