Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Nu börjas det

Höst, höstmörker, skit med.

Vid frukosten idag insåg jag att det är dags att ta fram min lilla läslampan till köksbordet, trots att jag har lampa över bordet.

Jag brukar säga att jag varken hör eller ser…. så illa är det inte, men tillräckligt illa. Ja, så tycker jag i alla fall. Jag opererade båda ögonen för ett par år sedan, bytte linser, då jag hade grå starr. Det blev ju bra, säger de som vet. Jag har dock problem med gula fläcken i ögonen också som inte är lika lätt att åtgärda, ja, det kan man inte åtgärda än så länge i alla fall. Det gör att synen försämras successivt och att jag är väldigt ljuskänslig samtidigt som jag är väldigt ljusberoende.

Dagtid är det inga problem, mer än när jag ska läsa, då behöver jag extra ljuskälla så här års.

Från det ena till det andra… idag ska jag städa av lägenheten litet noggrannare inför avfärd nästa vecka. Barnbarnen kommer en runda fredag-lördag, sedan behövs nog en lättstädning kanske. Nu börjar jag planera litet mer inför nästa vecka… Vad ska jag ha med mig, spanskaboken får jag inte glömma… litet kläder, pengar, extra par skor, datorn får hänga med så jag kan blogga – om jag orkar, glatt humör och litet mer, tror jag. Skitlänge sedan (2011)  jag reste på en ”riktig” semesterresa, småutflykter har jag förstås gjort och det är inte det sämsta det. Ser fram emot Prag-resan med spänning, jag hoppas att mina fördomar mot bussresor kommer att krossas. Det gäller att utmana sig själv ibland!

 

Kommentarer till: "Nu börjas det" (16)

 1. Det är väl enda nackdelen med åldern. Kroppens börjar säga ifrån långt innan hjärnan gör det. Det där med syn går snabbt.
  Hur är prisnivån på bussresor?

  • I jämförelse med mycket annat tycker jag vi får mycket på pengarna Å andra sidan hade det inte blivit mycket dyrare om vi stannat några dagar till. 🙂

   Jag som brukar undvika reklam i min blogg… gör undantag igen… Tror jag gjorde det häromdagen också, men å andra sidan har jag nu en blogg som inte utnyttjas till reklam. Det märks nog att jag är ganska trött på reklam, vet ju att den påverkar oss betydligt mer än vi tror.

   Här kommer länken till resan jag ska göra: Prag-resan – http://www.rolfsbuss.se/bussresa/prag.

 2. Prag är i alla fall en fantastisk stad tycker jag och bussresor kan vara riktigt givande 😀

  • Va kul att höra! Hört fler som säger likadant. Bra att du peppar mig vad gäller bussresan… Klart jag är positiv, men skeptiskt positiv till ressättet. Det är många mil. Men jag har både spanskabok, Prag-bok som en seg skönlitterär bok… Kommer nog bli bra. 🙂

 3. Intressant med din ögonoperation. Jag har också fått grå starr på ena ögat och är på gränsen att behöva bli opererad. Tyvärr har jag en skada på andra ögat som innebär att jag där egentligen bara har sidosyn… ser inte rakt fram alltså. Klarar mig hyfsat bra i dagsljus, men inte så bra i mörker. Kör därför inte bil när mörkret fallit.
  Vågar inte operera mitt gråstarröga än. För tänk om det misslyckas, då blir livet besvärligt och inte alls roligt.
  Det var skönt att höra att din operation blev lyckad.

  • Starroperationer är väldigt vanliga. Klart det kan gå fel, men jag har aldrig hört att någon sådan operation misslyckats.

   Jag kör inte heller när det är mörkt sedan något år tillbaka. Ser för dåligt just i mörker.

 4. Vad trevligt med en resa till Prag. Jag är väldigt förtjust i Prag som jag tycker är en vacker stad med mycket konst, historia och kultur. Många trevliga restauranger och en vacker gammal stadskärna.

  En bussresa blir nog bra och en får helt klart se mycket. (Jag jobbar som reseledare inom Sverige för en resebyrå som här har specielicerat sig på bussresor och de har även turer utomlands där ibland flyg och buss kombineras. ) Ett tips till bussresan är att ev ladda ner radioprogram att lyssna på eller ev. ett par böcker. Jag har fyllt mobilen med ”sommarprogram” som jag inte hann lyssna på i somras.

  En läslampa nu när höstmörkret slår till underlättar även för mig trots att jag inte har andra problem med ögonen än att jag just ser dåligt.

  Önskar dig en fin resa och hoppas du hinner blogga lite under resan.

  • Det låter som att du kanske arbetar på det här bolaget jag anlitat!? Men det finns fler med liknande upplägg, förstås.

   Tack, jag tror absolut innehållet är bra, gillar konst och historia. Mmm jag ska ha böcker, bl.a spanskakurs med mig så jag blir inte sysslolös, men även skönlitteratur har jag tänkt.

 5. Låter härligt med resan. Tror att bussresan kommer att gå jättebra. Du har ju bestämt dej för buss och har ett synnerligen gott skäl till detta. Önskar att fler kunde vara lika kloka!

 6. Låter toppen med en resa nu i höstmörkret. Perfekt med en bussresa då man hela tiden blir omhändertagen och informerad om allt man ser. Men ha nu en fin Fredag och helg först.
  Kramelikram

  • Tack! Ja, jag tycker det är positivt att jag får se litet mer av både Danmark som Tysklands natur. Glad över att det är en hel del ledig tid också, gillar att styra min tid och vad jag vill göra. Samtidigt så är en sådan här resa smidig, får se väldigt mycket under kort tid.

 7. Så spännande att åka på en bussresa. När jag blivit klar med min tandrenovering som kostar 30 lax o sen klarat av fyra år på skuldsanering, då kanske jag är redo för några resor igen. Väldigt långsiktigt som du hör…Jag har en gång åkt med min dotter ända ner till Venedig på bussemester, det var en pina. Men, det var typ trettio år sen, tiderna har förändrats, liksom busskomfort osv.
  Jag är också väldigt ljuskänslig, ögonen rinner konstant, har svårt att se ordentligt när det skymmer och i mörker. Investerade i en rejäl arbetslampa i höst, och är jättenöjd. Hur kollar man gula fläcken? Är det något optikerna kan se?

  • Optikerna gör det… jag tror de gör det samtidigt som de kollar trycket i ögat. Men är inte säker. Sitter du hos optikern vid en apparat de puffar luftstråle in i ögat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: