Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

På väg hem

Inte har det blivit bloggat som jag tänkt mig, nu är vi trötta, nöjda och på väg hem. Har just ätit buffé, trerätters utanför Berlin, druckit gott, ska snart i säng. I morgon börjar en lång färds dag mot Sverige och hemmet.

Kommer nog att göra åtminstone ett inlägg om resan på hemmaplan. Det har varit intensivt, uppe med tuppen, många upplevelser och så  i säng….

Igår var vi på vattenspel. Prag har det som är äldst i världen, sägs det. Vackert, men inte samma tjusning för mig som det jag såg i Peru för flera år sedan. Då var det varmt och behagligt i luften, tror det var vackrare, betydligt större i alla fall. Jag har väldigt fina minnen från det. Prags vattenspel var också vackert, men det var väldigt annorlunda mot det peruanska. Det går inte jämföra med, helt enkelt. Litet kallt också att sitta stilla under 50 minuter kvällstid i Prag. Bilden är från igår kväll.

Nu ska jag snart i säng, frukost 06.45, avresa härifrån 08.00 i morgon. Snart är jag hemma och ska smälta alla upplevelser och jag och min reskompis har redan flera olika tankar om vart det kan bli nästa gång… 🙂 Resan har givit mersmak.

Kommentarer till: "På väg hem" (19)

 1. Ser fram emot flera detaljerade inlägg när du kommer hem 🙂

  • Roligt att höra, Maria!

   Något mer ska det absolut bli. Det är roligt att ”berätta” och lika kul att ha det som hjälp för minnet. Man glömmer mycket.

 2. Så kul att det blev en lyckad resa. För egen del så har jag två sällskapsresönskningar förutom vandringsresor. Budapest och Wien skulle man kunna göra under en resa…och så Helsingfors. Lite dåligt att inte ha varit i Finland! Nåja..får man vara med och må bra i lite mer än ett och ett halvt år till, så ska jag nog göra de resorna sen. Och jobba däremellan på mina villkor.. Ser fram emot sammanfattningen av dina reseupplevelser.

 3. Att resa är att hitta hem sägs det 🙂

  • Jo, det sägs så. Ordspråket du nämner, vet inte om jag förstår innebörden i det riktigt Finner inte att det stämmer in på mig, varken själsligt eller mer bokstavligt. Det kanske är jag som inte förstår!

   • Alla ordspråk kan inte stämma in på alla 🙂 Vi förstår och tolkar på det sätt vi ä – och så ska det vara.
    För mig innebär det att allt jag upplevd på resan såväl själsligt som praktisk tar jag med mig och när jag kommer hem är jag hemma på ett nytt sätt, tror det kan sägas att mitt hem är mig ännu kärare då jag har andra vyer i synvinkeln.
    Hm?? vet ju inte om detta gjorde det klarare för dig men 🙂

   • Klokare vet jag inte om jag blev, mer en bekräftelse på att jag var på rätt väg åtminstone… 🙂

 4. Jag behöver ju alltid tid för att smälta intryck – speciellt på resor. Egentligen skulle jag behöva vara bortrest varannan dag, hemma varannan för att smälta – men tekniken har ännu inte lyckats få till det där med ”Beam me up”. Blogga är ett utmärkt sätt att smälta intryck. O jag började faktiskt bloggen med barndomsminnen fort-innan-de-försvinner 🙂 Så kör på!

 5. Önskar dig en fin hemresa. Och jag hoppas på några fler inlägg om din resa när du komer hem.
  Spännande med dina tankar på en ny resa. Och dte är lätt att få blodad tand när det kommer till resor.

  • Absolut är det lätt att få blodad tand. Jag har rest en del tidigare, sedan 2011 har jag arbetat inom bemanning och rest mycket i Norge och en del i Sverige så jag har fått upplevelsen under de perioderna. Har velat vara hemma däremellan. Nu är jag heltidspensionär och tror det blir en del resor framöver.

 6. Prag är så underbart vackert. Var där i maj, vill åka dit igen eftersom jag vill se mer av allt fint. Ser fram emot flera bilder och mera detaljer.

  Kram

 7. Då passar jag på att önska dig en trevlig hemresa om du inte redan är hemma vid det här läget.

  Kram

 8. Skönt hemresan gick bra. Det brukar vara segt så jag hoppas du fått vila ut. Värme, å vad jag saknar värme och ett vattenspel hur vackert det än är upplevs nog lite olika beroende på om man sitter och huttrar eller njuter av varmt klimat. Ha det så gott! Maria

  • Inte många knop i dag, ska snart lägga mig. Inte illa av en nattuggla! Men ska först ta en liten promenad till, inte så dumt. I morgon blir det förmodligen regn om meterologernas prognos slår in. Då kan det finnas chans för ett litet inlägg kanske… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: