Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Karlsbron på avstånd 

Karlsbron är den mest kända av Prags 17 broar. Den byggdes mellan 1357 och 1402 och har 30 statyer med helgon och andra religiösa figurer, t.ex domprostar, biskopar, som finns på båda sidor bron. Dessa statyer fanns inte när bron uppfördes utan tillkom främst under 1700-1800-talen som en fingervisare åt folket att hitta tillbaka till den religiösa tron. Dagens figurer på bron är kopior, originalen finns på olika museer runt om i sta´n.

 

Jag läste någonstans att under högsäsong går det inte att promenera på bron som är just en gångbro. Där finns då så mycket folk att man får finna sig att förflytta sig i den takt massan tar sig framåt. Det är både turister som konstnärer och en del andra som ska samsas på utrymmet.

Dessutom ska man vara medveten om att det är mycket ficktjuvar i farten när det är så mycket folk på liten yta, väldigt skickliga i sitt utövande,  sägs det. Ibland görs det filminslag från just Karlsbron, så den gör sig känd på fler än ett sätt.

Kommentarer till: "Rundvandring i centrala Prag, del 2" (6)

 1. Det är skönt att åka lite efter turistsäsongen just för att slippa rusningen av människor.

 2. Jag har nu följt med dig både på rundtur ett och två och visst kände jag igen mig. Prag har jag besökt ett par gånger och nu var det trevligt att vara här med dig som guide. Minns att vi bodde på andra sidan Karlsbron, på slottetsidan.
  Tror det var en bra tid att åka nu när det inte är så fullt av turister överallt.
  Tack för promenaden med fina bilder därtill.

 3. Men oh, finns dom ännu, karikatyrtecknarna? Jag stod modell en gång för typ fyrtio år sedan, resultatet blev jättebra, men då var jag en mycket ung kvinna som inte alls gillade att mina mindre vackra sidor blev exponerade. Alltså gömde jag undan verket och sen har det försvunnit…vet inte ens när. Jag hade trivts bland hästarna i Prag, jag läser just nu en väldigt intressant bok som heter ”Hästarna i staden” där man belyser hästens betydelse innan bilarna fanns. Visst är det Lilla Gubben som har hamnat lite vilse, eller så är han ute på backpackertur, kanske inte bara människor som gillar att resa!

  • Synd att teckningen försvunnit… en sådan kunde varit kul att ha haft kvar.

   Lilla Gubben, jo han tog sig nog en semestertur, han också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: