Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

A6 har blivit asecs

Jönköpings köpcentrum A6 har under ganska många månader genomgått en förändring. Viss del har varit avstängd från övriga, även om alla butiker varit öppna – annan ingång, helt enkelt. Förra veckan var det dags för en öppning av första delen av det nya, samtidigt presenterades det en ny logga och att namnbyte skett från A6 till asecs. Nog tyckte jag det var litet fånigt, allra helst med den stavningen, men brydde mig inte speciellt mycket.

Idag uttrycks det åsikter i lokaltidningen, både positiva och negativa. Någon i hög position på köpcentrat uttalade sig också att hen tyckte det var bra att namnbytet lockar till många åsikter! Självklart, fokus sätts på köpcentrat i flera sammanhang- kanske var det det som var meningen. Som bekant, för oss äldre, allt går att sälja med mördande reklam!

Allt går att ha åsikter om också… 🙂 Jag tycker det blir betydligt mer spännande att se helheten, hur själva köpcentret kommer att bli när det är klart! Jag misstänker att det blir väldigt stort, det kan göra att det inte blir så attraktivt att åka dit, kunderna kanske dras mot centrum igen. Dessutom vet vi att handeln av massor med prylar via internet ökar mer och mer, är detta en satsning i tiden? Ja, det finns en del annat att fundera över också, mer än själva namnbytet, kan jag tycka.

Kommentarer till: "A6 har blivit asecs" (10)

 1. Namnbytet är nog den lilla detaljen skulle jag tro. Frågan är hur förändringen faller ut. I Malmö finns två köpcenter som har det mycket svårt att gå ihop medan övriga drar till sig kunder i massor. Finns tydligen en överetablering som det är just nu.

 2. Visst brukar köpcenter ofta ligga lite utanför själva stadskärnan? I alla fall har jag den uppfattnigen om några av de städer jag känner till. Som jag upplever det, så drar dessa köpcenter massor med kunder och därigenom blir den levande staden ganska utarmad. Affärerna kan helt enkelt inte klara sig när kunderna sviker.
  Här i min nya stad lever fortfarande centrumhandedln. Fast jag egentligen inte är någon direkt stadsmänniska så njuter jag av att se folklivet som finns. Inte bara på lördagarna utan också helt vanliga vardagar.
  Men näthandeln… den dödar också.

  • A6 var regemente för många år sedan och då låg det i utkanten av Jönköping. Det gör det kanske fortfarande, men känns inte utanför sta´n. Ungefär i mitten mellan Huskvarna centrum och Jönköpings centrum och de båda städerna har i stort sett växt ihop. Jo, några affärer har försvunnit från centrum till A6, men det har kommit andra istället till cenrumdelen.

   Frågan är hur det ser ut om 15-25 år med tanke på att allt mer handel sker över nätet. Många, mig inberäknad, tycker det är bekvämt att handla över nätet, slipper springa i butiker för att finna det man söker.

   • Ja, absolut bekvämt. Men hur kommer stadskärnorna att se ut i framtiden? Skulle faktiskt vara intressant att veta det. Hoppas jag lever länge till….

   • Jag har faktiskt funderat på det till och från. Kanske mer ”aktivitetsgrejer”, tänker jag. Restauranger, pubar, gym, nöjeslokaler över huvud taget. Eller blir det kanske så att det blir bostäder i centrum igen. Bostäder fanns nog betydligt mer i städernas centrum förr, kanske dags att folk får bo där igen? Ja, inte vet jag, men litet kul att fantisera om.

 3. Borde besöka Jönköping oftare. Trevlig stad vid trevligt vatten. A6 eller asecs kvittar för mig, underliga namn båda två. Marieberg eller Barkarby handelsplats låter rejälare. Hej!

  • Jönköping är absolut värt ett besök. Är det länge sedan du var här så har det säkert hänt massor. Det byggs som bara den…

 4. A6 är alltid ett måste när jag har vägarna förbi. Gillar att strosa runt där även att det tar sin lilla tid. Jag kommer nog att kalla det A6 även i fortsättningen trots namnbytet.

  🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: