Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Studiebesök 1

I eftermiddag har jag varit i Tingsrätten på studiebesök, det ingår i Brottsofferjourens utbildning. Vet inte vilket år vår nya tingsrätt blev klar för användning, men relativt ny, högst fem år gammal misstänker jag. Som väntat var det ljusa, fräscha och fina lokaler, vi besökte dels en s.k säkerhetssal och en ”vanlig” rättegångssal. Vi fick information om hur en huvudförhandling går till, hur  de olika personerna sitter  osv. Sådan information är det nödvändigt vi vet så vi kan informera brottsutsatta eller vittnen som känner oro inför vad som komma skall.

Efter all information så fick vi god fika på ett närliggande café. Mysigt.

Från tingsrätten och hem promenerade jag. Var inne i biblioteket och lånade ett par böcker. Skräckfiguren på bilden visade sig utanför biblioteket, men mig lyckades den inte skrämma i alla fall.

November är här. Det började kännas redan några dagar tidigare. Ända sedan i måndags har jag känt mig ”down” och trött… orkar inte mer än nödvändigt, tror jag. Men försöker jag, så visar det sig att jag orkar litet mer. 🙂 November och december brukar jag tycka är sega och ganska tråkiga, den känslan påverkar säkert också känslan av trötthet. Jag tycker helt enkelt den här perioden av året är onödig, men ändå värda att kämpa mig igenom!

Kommentarer till: "Studiebesök 1" (7)

 1. November kan vara en väldigt seg månad men jag tycker det känns lättare när december närmar sig. Lät som ett intressant studiebesök i dag i alla fall. Jag har varit med på ett par rättegångar och en del var väldigt spännande att följa.

  • Jo det gör det på ett sätt. Mer ljus inomhus, men lika mörkt ute…

   I skolan, för många, många år sedan var jag på en rättegång, men väldigt diffusa minnen. Nu ska jag gå på åtminstone en.

 2. Jag är inte så förtjust i november men man får trösta sig med att det snart advent

 3. Ja nog kan vi ta varann i handen angående denna trista månad, och jag tror de flesta håller med. Men någon vis sa en gång att man inte kan uppskatta det fina och man inte också får uppleva det trista. Så vi biter väl ihop, både du och jag. Jag fick många goda skratt på kvällens pysselkväll med tjejerna. Det behövs inte så mycket för att det ska kännas bättre.

 4. Och så kommer jag… som inte har så stora problem med november månad som många andra tycks ha. Ok. att den är mörk, men det hör ju liksom till.
  Det är som med vädret, inget att göra åt. Bara att gilla läget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: