Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Utgått

Calvin Kleins doftagott ”Shock” har jag gillat, tror jag köpte den på Gardemoen vid en flygresa. Nu är den på upphällningen, använder den endast vid speciella tillfällen numer, använder en annan eau de parfum oftast numer. Allt för att Shock ska vara lääänge tills jag finner en ny. Har sökt, har börjat misstänka att den utgått, men aldrig fått det bekräftat. Jag har tittat efter den både i Prag som i Rugen plus att jag tittat efter den här hemma utan att finna det jag sökte.

Idag fick jag tips hos bloggaren Znogge, hon hade handlat sin favoritdoft via internet, jag började söka efter min – precis som jag misstänkte har den UTGÅTT!

Hur många gånger har man inte råkat ut för detta faktum under livet? Varför måste de hela tiden byta ut dofter, läppstift osv. Inte tror jag att det beror på att just den produkten säljs för litet, mer att det hela tiden ska komma nytt, nytt och locka kunder. Jag vill väldigt gärna återkomma till produkter jag fastnat för.

Jag är inte riktigt nöjd med den jag använder till ”vardags”, får söka vidare… Tycker det är svårt med dofter, det är inte alltid att det som dofter gott hos kompisar passar på mig! Man måste pröva sig fram själv!

Kommentarer till: "Utgått" (21)

 1. mormorkerstin sa:

  Hm… eller så kan du göra oss allergiker en tjänst och avstå från parfymer och eau de cologner.

  • Visste inte ens att du är allergisk mot dofter! Har du problem när du träffar mig? Tar du medicin innan du träffar mig? Vet jag om det innan så anpassar jag mig…

 2. mormorkerstin sa:

  Nej, jag har inte upplevt några problem när jag träffat dig. Du är nog rätt diskret med ”lukta-gott-er”. Men jag har problem med tunga dofter som AXE tillexempel.

 3. För mig är det tvärtom. Jag gillar parfymer men använder lite för sällan. Jag har så många olika sorter att det kommer att räcka långt efter min livstid.

 4. Men visst är det irriterande men har man tur kan man hitta enstaka exemplar. Ser att du har fått ett tips ovan. Förr använde jag alltid Laura Ashley’s No 1 men den utgick också. Fick med andra ord hitta en ny favorit…

 5. Kanske kan din ”favorit” finna kvar på lagret hos någon. Men å andra sidan så kan en ju inte heller köpa en ”doft som vilat sig alltför länge. Håller tummarna att din doft ska hittas.

  Jag brukar variera lite dofter och har nu en från Efwa Attling som jag tycker om.
  Visst är det trist att doftfavoriter utgår. Ja, det är inte bara dofter utan, glas, tallrikar och en hel del annat också.
  Lycka till!

  • Tack för lyckönskningen! Jag blev lovad att varan ska vara packad inom 24 timmar! Tror det snart dags att använda doften dagligdags igen! 🙂

 6. Har råkat ut för samma att det märket jag gillar har utgått. Jag tycker det är svårt att välja en ny efter lång tid, för man har ändå en föreställning om vad man gillar bäst. Diskret parfymdoft gillar jag, men inte när de badar i parfymen. Hade en arbetskamrat som gjorde så, och vi blev tvingades att be henne dra ner på doften, vilket hon givetvis gjorde. Hon hade inte själv märkt att det var för mycket.

  • Ja, det är inte första gången för mig att något jag vill ha har utgått. Jag brukar ha två olika sorter och varva, men den ena är alltid favoriten. Tycker detta förföljt mig sedan jag var tonåring, både när det gäller läppstift som parfym eller cologne. Människor som stinker är inte trevligt. Bra att ni sa till henne och hon respekterade det!

 7. Ja, det är synnerligen irriterande då favoriterna har försvunnit! Hoppas du hittar en värdig ersättare. 🙂

  • Jag fann den hos en annan sajt, har beställt den och de har lovat leverans. Förmodligen har den utgått, i och med den första ”butiken” jag besökte på nätet skrev det, eller om den utgåt ur deras sortiment… ja, det vet jag förstås inte.

 8. Jag har också haft underbara dofter som slutat tillverkas, tog flera år innan jag hittade en ny favorit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: