Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Balansen, balansen…

Vi har frost på nätterna och ett underbart solskensväder på dagarna i Jönköping nu.

Igår var det kyligt, trots solen, vinden var skarp. Jag tog på mig en tjock och varm kappa när jag gav mig ut. Mössa och handskar, förstås, det kändes precis lagom.

Idag gav jag mig åter ut på fm, vindstilla, eller näst intill. Samma varma utomhuskläder som igår. I början av promenaden frös jag trots handskarna om fingrarna! Efter en stund så hade jag fått upp fart och värme så sedan frös jag inte alls. Skorna, lätta sommar- och tidighöstskor kändes inte riktigt ”säkra” på de partier där frosten låg kvar på asfalten. Inser att det snart är dags för grova, tunga vinterkängor. Får vara glad så länge jag inte behöver broddarna också. Det är kanske bara en tidsfråga, tyckte jag hörde eller läste någonstans att snön är i faggorna även i de södra delarna av landet.

Snö kan vara OK, om den kommer, lägger sig torr och fin. Bara ligger där vackert 🙂 Hur ofta är vädret så? Oftast är det snöslask, eller frost på nätterna och töväder på dagarna vilket gör att det kan bli ashalt. Inte alls bra. Balansen är bra på pålitligt underlag, men inte i halka!

Kommentarer till: "Balansen, balansen…" (17)

 1. Oftast är det regn och grått och hala vägar. Sällan såna där fina vita vintrar som man ser på bild. 2012 var så men inte efter vad jag minns

 2. Vädret är ju tyvärr svårt att påverka – bara att acceptera eller flytta till annat klimat. Jag blir mest arg på mig själv när utsätter mig för väder som jag inte klarar av eller tycker om.

  • Går det att undvika att utsätta sig för väder man inte tycker om?

   • Ja! Exempelvis:
    – Man kan vara inomhus.
    – Man kan strunta i att resa till ställen med dåligt väder.
    – Man kan resa till ställen med bättre väder.
    – Man kan träna på att gilla alla väder.

 3. Det finns väder som gillas mindre och det är väl det som vi har framför oss. Mörkt, blåsigt och regnigt! Nu är jag positiv så det förslår. Men jag gillar verkligen inte detta. Vinter för mig är snö och kallt. Men en god vän påminde mig om att jag måste göra roliga saker på vintern då blir denna årstid lättare. Ja, dra på regn och vindtäta kläder och gå ut det, då blir jag på bättre humör. Nu blev det mycket om väder igen. Men idag ska jag inte klaga, härlig dag med sol och vindstilla väder.

  • Absolut ska man göra roliga saker under hösten. ja, året runt! 🙂 Den här perioden fram till nyår, tycker jag är jobbig. Därefter går det ”på rätt håll” så då tycker jag det känns bättre igen! 🙂

 4. Ja, balansen är viktig och det på många sätt. Att balansera klädsel, skor och sin egen – nog så viktig. Ja, om snön beter sig som du skriver så är det bara trevligt eller om jag är på skidresa. Men snömodd som ligger kvar och oplogade trottarer är inte min grej- Jag tycker heller inte om alltför många minusgrader efetrsom mitt ansikte är så skört efter solskadebehandlingar.
  Vi har ju vår spanska sommarstuga och dit pendlar vi när andan och lusten faller på. Är tinte heller numer vän riktigt med vintern. Å andra sidan är det just de tydliga skiftningarna i årstiderna som jag tycker om. Alltså kluvet.

  • Att mörkret lägger beslag på så många av dygnets timmar gillar jag inte… 🙂

   Om jag hade riktigt mycket pengar skulle jag köpa mig en liten lägenhet söderöver. Tror jag skulle gilla att vara där den här tiden på året! 🙂

 5. Vi har ungefär samma typ av väder här i Karlstad. Jag har plockat fram broddarna men har inte använt dom än

 6. Här söder om landsvägen är det oftast snö, tö och blask. Inte det optimala vintervädret med ett stilla vintervitt landskap. Men vi bor där vi bor och vi vet hur det är! Finns för-och nackdelar med allt!

 7. En till som är stark emot alla former av hålla. Får göra en manifestation….men det hjälper nog inte. Bara att hålla ut!

 8. Här är värsta pruttvädret nu, snöblandat regn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: