Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Me too

Jag förundras över antalet män som inte kan uppföra sig mot kvinnor! Samtidigt så är jag inte så förvånad, med tanke på vad jag och en hel del vänner utsatts för genom åren.

Det jag funderar på är varför sd är så tysta nu, när de värnade sååå om ”våra” kvinnor när de pekade ut att det var unga invandrarpojkar som var de som utsatte kvinnor för övergrepp? Kanske har de fått tid att tänka efter, hoppas de omvärderar sina åsikter… 🙂 Fan tro´t!

För övrigt tycker jag det är himla bra att det blivit ett så massivt upprop från kvinnor! Det är minst sagt på tiden, det här har förekommit i alla tider är jag ganska säker på. Tro inte det skiljer så himla mycket mellan grupper som nationer eller social tillhörighet. Ska bli intressant att se vad det gett för efterverkningar om sisådär fem år!

Kommentarer till: "Me too" (20)

 1. Förhoppningen är helt klart att det ska bli en förändring och inte bara stanna vid detta. Sådana här saker får inte tystas ner. När det nu är så många som är engagerade så tror jag faktiskt att det ger resultat. På tiden i så fall. Trevlig helg

 2. Fast det ena utesluter inte det andra. Klart är att det är många män som genom tiderna utsatt kvinnor men med det inte sagt att det inte finns en problematik med invandring och just gruppvåldtäkter (det är bara att begära ut handlingar så syns det) som ökat senaste åren. Och det är väldigt tyst från invandrarkvinnor. Var är deras metoo? Kanske tvångsgifta vid ung ålder? Skyldiga att ge deras makar sex?
  Det här är en mänsklig fråga. Vi måste våga se alla män som gör fel. Både vita kulturpersoner samt invandrade som begår övergrepp mot kvinnor och självklart ska det gälla alla kvinnor, inte bara oss svenska. Jag är rädd att allvarligare händelser än en hand på rumpan försvinner i mängden av alla metoo. Hur mycket och hur många upprop finns kring ett av de brutalaste brotten som det pågår en rättegång om nu?
  https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/kvinna-tros-ha-valdtagits-av-20-man-fel-trapphus-undersoktes-av-polisen/
  Alla män ska freda kvinnor. Det har inget med SD eller ngt annat politiskt parti att göra. F.ö är alla partier vääääääldigt tysta just nu.
  Och nej – jag ska inte rösta på SD. Aldrig någonsin

  • Jag har inte antytt att det inte skulle finnas hos våra invandrare. Det jag påtalar och syftar på är hur högljudda sd var och hur de fördömde invandrare som begick övergrepp mot kvinnor och hur tysta det är nu.

   Jag instämmer till fullo att det borde gälla alla kvinnor i hela världen, tror det är lång väg dit. Så sent som 1958 blev det enligt lag inte tillåtet att tvinga sig till sex av sin hustru. Hur många länder som har sådana lagar vet jag inte… Det är lång väg kvar.

   Sedan protesterar jag mot synen att ”våra kvinnor” ska skyddas av män. Vadå, skyddas. Det borde vara självklarhet att varje person respekteras.

   Angående partier, tror det finns inom alla partier! Kanske därför tystnad!

   • Det som blivit tydligt är väl att det här varit accepterat precis överallt, kolla bara Svenska Akademins pressmeddelande…
    F a ändra det är det nog bra om vi alla hjälps åt. Helena Bergström sa att skådisar alltid varit konkurrenter, men nu blev det så tydligt att de stod enade: Om någon blir utsatt och känner att ingen lyssnar, kan vi gå dit tio stycken. Då måste de lyssna.
    Spännande att se forts.

   • Ja, spännande. Mina känslor inför detta är mest bedrövelse. Män med makt som missbrukat sin makt så in i bombens, bedrövligt!

 3. Metoo har verkligen lyft fram många hemska berättelser som varit undangömda alltför länge. Det tycks inte finnas något slut.
  Sitter med ena örat mot SD:s landsdagar som går att följa via Svt Forum. Slås av bristen på mångfald i deras parti. Jag skulle exempelvis vilja se deras åldersfördelning, jag tycker att de ser ungefär jämngamla ut.

  • OK. Det är kanske så att de lockat flest yngre personer till sitt parti, men nog är det många äldre som röstar på dem.

   Hur många kvinnor finns med på landsdagarna? Jag har inte tid att följa dem idag, trots pensionärslivet. Har en känsla av att det förmodligen inte finns så många kvinnor kvar hos dem.

 4. Försökte följa SD:s landsdagar en stund idag men kanske mitt tålamod var lite dåligt. Efter en stund stängde jag av och hoppas få en sammanfattning framöver. Metoo hoppas jag kommer förändra mycket i framtiden men jag är minst sagt förstummad av vilka proportioner detta har fått. Då har ändå långt ifrån alla grupper kommit till tals än. Finns det ingen hejd på eländet. ibland handlar det även om att kvinnor förgriper sig på unga pojkar, män som hämtat kvinnor i t ex Thailand våldför sig på dem mm. Jag har sett det på nära håll och jag erkänner, de människor som utsatt och förgripit sig på detta sätt har jag svårt att möta utan avsky. Något har gått så fruktansvärt fel! Önskar dig i alla fall en trevlig helg. Maria

  • Det där med män som reser utomlands för sex är inte tillåtet, men väl känt att det förekommer. Thailand sägs vara ett sådant land män gärna reser till. Bedrövligt och svårt att komma åt, tror jag.

 5. Det är verkligen bra att sådana här saker kommer upp till ytan. Nu hoppas jag bara att det leder till en förändring och inte bara glöms bort.

 6. Håller med dig i allt i det du skriver i ditt inlägg.
  Jag tror att denna metoo-rörese kommer att ge resultat. Kvinnor får mera kraft att på olika sätt värja sig mot övergrepp av olika slag.
  Män och andra medmänniskor som ser trakasserier kommer att säga ifrån.
  Män (ffa) kommer att få upp ögonen och tankarna på hur de beter sig och ändra på sina beteenden.

  Trakasserir och övergrepp är så synligt nu och det förekommer överallt. Alla slags grupper i samhället behöver inte starta en meetoo-rörelse. Medvetenheten finns redan.

  Maria skrev här om invandrarkvinnor : ”Skyldiga att ge deras makar sex?” Känns lite fördomsfullt …Kan bara säga så här: Det är inget unikt för invandrarkvinnor.

  • Jag hoppas att det blir som du skriver! Framtiden får utvisa om du får rätt… De bör i alla fall få sig en tankeställare, för jag tror att det är bland det mest pinsamma män kan bli klandrade för, att köpa sex, eller våldtäkt och dylikt. Poliser i Jönköping har vid ett par tillfälle gjort raid mot sexköpare i vår stad, bl.a ett kommunalråd togs på så gott som bar gärning. Han fick omgående lämna sitt uppdrag när det blev känt. Relativt ung man, gift, paret väntade sitt första barn. Jag förstår inte riktigt vad det är som driver män… Man vill ju tro att det är ensamma män som har svårt att skapa kontakt/relation med kvinnor som hamnar i träsket, men det är förmodligen lika mycket makt som är drivmedlet.

 7. Tack för ett bra och tänkvärt inlägg. Detta med mäns övergrepp har ju tyvärr funnits i alla tider och lika illa då som nu. Men det är nu det gäller och det är nu en förändring måste till. Och nu kommer mycket upp till ytan och det är inte en dag för tidigt. #metoo kompanjen har gjort att många barn, ungdomar och kvinnor nu vågar berätta. Och detta har förekommit i stor del i den ”dina salongerna” där det gått att skylla på olika ”kulturer”. Ren dumhet.
  Läste även om Lars Ohly och sedan denna läskiga typ med ”nära anknytning till Akademien (so förpestat tillvaron för så många. Hoppas att namnet inom kort blir offentligt. men många vet ju redan. Stor eloge också till Patrik Sjöberg som på 30 minuter fick fram vem som utsatt Moa Hjelmer. Stort engagemang.
  Och visst har både SD och andra politiker varit tysta. Tycker dock Alice Bah- Kunke kämpat på,
  Ja, du hör att jag går igång.

  • Tack för dina tankar i ämnet! Det finns mycket att säga i det, och många olika vinklingar.

   Trots allt, det mest intressanta blir hur det påverkar män framåt i tid! Jag hoppas på ett mer respektfullt uppträdande mot kvinnor framöver! Inte en dag för tidigt!

 8. Både bra och dåligt för vissa tjejer utnyttjar MeToo Ta bara stackars Lasse Kroneer han va ju IHOP med tjejen som satte dit honom totalt oskyldig och nu får han massa skit i onödan Nä inte ok

  • Inte ens i ett förhållande får man uppföra sig hur som helst. Jag tar inte ställning varken för eller mot Lasse Kronér, jag kan inte veta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: