Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Bu för Jönköpings kommun

Minns ni att jag skrev om mitt barnbarn som lärt sig simma, hur kul han tycker det är osv.

Nu gör Jönköpings fritidsnämnd ännu ett försök att bli kvitt den privata simskolan som erbjuder undervisningen till ett överkomligt pris för många. Kommunen vill höja priset för uthyrning av simbassäng i Norrahammars Simhall så mycket så det förmodligen inte kommer att kunna bedrivas någon simskoleundervisning genom Swim Time som företaget heter. Vincent har en lillasyster som har längtat efter att få börja och tanken var att hon skulle anmälas till vårterminen 2018 då hon blir tre år.

Jag förstår inte hur kommunen tänker. Vill inte Jönköpings kommun att barn ska lära sig simma? Tänker de starta simskola i egen regi? Eller hur har de tänkt? Jag kommer att höra av mig till dem på något sätt, antingen via mail eller telefon. Kanske bör även lokaltidningen få skriva om det, det gjorde de förra gången kommunen ville stoppa simskoleundervisningen via SwimTime.

Att hyra ut Norrahammars simhall tre timmar under söndagseftermiddagen borde vara en bra investering för framtiden. Under sommarmånaderna hörs det då och då om hur viktigt det är att barn lär sig simma. Det borde gälla även under höst, vinter och sommaren, tycker jag som farmor till två små ”kids”. 🙂

Jag behöver nog inte säga att jag tycker det är väldigt tråkigt för barnens skull och oansvarigt av kommunen om de inte erbjuder någon form av simundervisning för barnen i egen regi i så fall.

#jönköpings kommun, #Swim Time, #simskola

Kommentarer till: "Bu för Jönköpings kommun" (8)

 1. Man blir så sur på alla heltokiga beslut som okunniga, insatta, ointresserade s.k. politiker tar. Eller myndighetspersoner av annat slag. Idag svär jag över den förbannade skolinspektionen. Bra att du hör av dej till Jönköpings kommuns omskötate, så kanske de tänker om. Att kunna simma behövs för att få godkänt betyg i idrott. Är ju riktigt bra om föräldrar tar ansvar för att ge sina barn denna livsviktiga förmåga i riktigt unga år.

 2. Bedrövligt! Undrar hur komunen tänker, eller snarare inte tänker. Detta är ju helt emot det som Svenska Livräddningssällskapet rekommenderar. Hoppas du ka gå vidare med detta för det finns många kommuner som resonerar helt annorlunda och prioriterar barn och simning. Förstår att du är upprörd! Jag blir det också.

  • Ja, det är bedrövligt. Idag gick simskoleläaren, samme man som äger företaget Swimtime, ut i pressen.

   Jag hade fel i att kommunen inte erbjuder simskolor. Däremot erbjuder de inte simskola för barn under fem år. Hos Swimtimee tar de in barn fr.o.m tre år och jag är väldigt imponerad över det Vincent har lärt sig under dessa båda år.Fritidsnämnden brottas med sin ekonomi, men är det så klokt att försämra för barn och ungdomar? Nej… ska de höja priserna sp mycket för Swimtime så förlorar de den inkomsten, plus att jag inte tänker gynna kommunens gym längre.

   Jag hoppas verkligen att företaget och kommunen ska kunna komma överens om ett pris så simskolan kan fortsätta sin verksamhet.

 3. Otroligt korkat! När det nu är krav på att kunna simma för att få fullständiga betyg, så förstår jag inte hur de styrande i er kommun har tänkt….eller inte. På många platser anordnas babysim och man försöker intressera alla för att lära sig simma. Nog måste det vara en fördel om föräldrarna vill börja lära sina barn det tidigt. I annat fall får kommunen sänka åldersgränsen för deltagarna på sina kurser. Det måste väl finnas plats och tid för mer än en småskola?.

  • Babysim tror jag förekommer här, har gjort i alla fall.

   Det är sorgligt om simskolan måste avslutas, hoppas kommunen tar sitt förnuft till fånga!

 4. Men så otroligt dumt tänkt av kommunen. Simkunnigheten sjunker i dagens Sverige och att kunna simma kan visa sig vara en billig livförsäkring. Dessutom krävs det faktiskt att man kan simma 200 meter för att få E i ämnet idrott. Nej, det här var riktigt korkat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: