Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Med sikte på New York

Den väninna jag reste till Prag tillsammans med har litet lösa planer på New York nästa år, väldigt lösa. Vi har haft flera förslag uppe, bl.a Berlin eller St Petersburg. Vi lutar mest åt NY nu, lika bra att göra det när vi är friska och orkar med dygnsomställning, flygresor och promenader…

Var där några få dygn 1997, oj, 20 år sedan! Då var vi på bröllop där, reste runt en del på egen hand. Tyckte egentligen inte om NY, rörigt, hästskjutsar, hästbajs och massa folk som åkte skateboard både på trottoarer, men framförallt på gatorna. Jo, även en massa bilar framfördes på gatorna… Luktade hästbajs ända in i våra rum. Ingen riktig ordning på någonting… annat blev det när vi kom till Washington, där var det ordning och reda. Breda gator, vackra alléer, kostymklädda män trots att det var drygt 30 grader i vart fall. 🙂 Och på gatorna var det bilar som flöt fram stilla och lugnt. Ja, så är mitt minne, kan vara fel… 🙂

Om vi kommer iväg under 2018, väninnan och jag, ja då ska vi endast ägna oss enbart åt NY. Jag är mer nyfiken på storstäder idag än då för 20 år sedan med två halvvuxna söner i sällskap plus sambon. Ja, det var inget fel på sällskapet, men jag ville ha koll på var sönerna befann sig.

Jag antar att några av er bloggläsare har besökt NY, vilka/vilket område/plats tycker du inte vi får missa?

Kommentarer till: "Med sikte på New York" (26)

 1. Låter ju jättekul! Har aldrig varit där. Ännu.

 2. Jag har aldrig varit där och har inget att komma med. Rom är en fantastisk stad och den bästa jag besökt så här långt. I Berlin har jag varit några gånger och det är också en mycket intressant stad.

  • Alla som varit i Rom är väldigt förtjusta i sta´n tycker jag mig först. Det resmålet har jag inte alls lagt åt sidan, ligger bara litet på vilosidan just nu.

 3. Jag tror att du kommer att se allt med helt andra ögon om ni väljer att åka dit och det blir vad ni gör det till, förhoppningsvis något väldigt bra 🙂 Härligt att få resa dit med en god vän 😀
  Jag var där när jag var 16 år så ingenting är nog som då. Då åkte jag med ett gäng tjejer och en ledare och vi skulle dels bo i olika familjer och dels delta i ett stort internationellt scoutläger. Du har själv mycket färskare minnen av hur det var 😉 Usch, vill inte tänka på att det snart är 40 år sedan.

  • Oj, var du ute och reste så långt utan föräldrar så tidigt i livet! Vilken upplevelse.

   En stad hinner förändras mycket på 20 år. När jag tänker på Jönköpings utveckling under dessa år så är det nu en helt annan stad idag… Vissa platser återupplever jag gärna, t.ex Central Park och FN-huset. Spännande ska det bli!

 4. Härligt med resdrömmar. Jag drömmer mer än jag reser och det fungerar bra! Aldrig besökt New York och har inte heller någon längtan dit.

 5. Jag har bara varit på flygplatsen. Det som många säger som har varit där är att det finns nåt för alla. Jag börjar bli lite för gammal för storstäderna känner jag.

  • Absolut finns det något för alla. Det tar förstås tid att hitta det man vill till. Desto större stad desto svårare är det. Men å andra sidan, Manhattan är lätt att hitta i, även för en sådan som mig som saknar lokalsinne, de kör ju med numrerat gatunät. 🙂 Praktiskt!

 6. Var i NY ungefär samtidigt som du.Kul att ha sett stan. Vi tog en båttur runt Manhattan. På det sättet hann man se mängder av berömda byggnader och platser. Var även i Washington och Boston. Besökte regeringsbyggnader och museer mest. NY hade absolut mest puls.

  • Båttur är ett bra tips! Vi har ju tänkt att ta oss till frihetsgudinnan, så litet båt ska det alt bli. Tror bestämt att NY är en stad man kan besöka om och om igen och hitta nya ”pärlor”.

 7. Nix – dit har jag inte tagit mig – än. Just nu lockar storstäder inte mig men det kan ju ändras!

  • Mina resmål och dess intressen har ändrat sig under livets gång. Med det vill jag säga att det kan det göra även hos andra… 🙂

   • Ja det tror jag nog – allt har sin tid, resmålen också 🙂
    Vi har pratat om att åka till någon storstad men vi hamnar alltid ute i buskarna, eller på någon strand… det är väl det som lockar oss mest just nu helt enkelt!

   • Ja, allt har sin tid, som det heter… 🙂

 8. New York är en fantastig stad. Var där 2009. Tyckte då att det var ordning och reda på allt. En musikal är väl inte fel på Brodway. Såg Chigago. Dakota house och minneslunden i central park för Lennon var fin. Kort sagt finns Hur mycket som helst. Lös gärna 2 dagars biljett på turistbussarna då kan åka o hoppa av vårt ni vill.

  • Mmm mina tankar har gått litet i musikalens tecken också. Får se vad vi orkar med. Var skatebordåkarna borta då? Modet med skatebord är väl borta även där nu antar jag. Det var nog dem jag tyckte var jobbigast. Dom var överallt.

 9. Vad trevligt med en ev. resa till N.Y. Jag bodde där ett år mellan 1978 och 1979 och var sedan tillbaka många gånger under 80 och 90 talet. Men en stad förändras snabbt. Jag tyckte mycket om N.Y. och det trots att vi had edåligt med pengar och bodde i verkliga skumkvarter. Men idag är det trendigt. Bra tips kan du få på bloggen http://www.newyorkmybite.com
  Rekommenderas. Det Anna inte vet om N.Y. är inte värt att veta. Hon kan den stan som den ser ut idag.
  Hoppas er resa blir av.

  • Tack för länken! Har du bott litet varstans i världen under ditt liv? Ett spännande liv verkar du ha haft. Jo, vi får ta oss en riktig funderare framåt våren om och när vi ska resa.

 10. Jag var i NY när min son skulle gifta sig. Det blev bara några dagar eftersom bröllopet skulle vara i Salem. Mitt bästa minne därifrån var båtturen förbi Frihetsgudinnan och under alla broarna. Kram

 11. Låter ju som en jätte kul resa…ingen erfarenhet själv av stan men skulle va kul o se allt för några dygn sen vill man nog hem till lugna gatan igen =)

 12. Jag har bara mellanlandat på flygplatsen. Personligen är jag mer intresserad av Rom där jag har varit några gånger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: