Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Vykort – julkort

Det sänds många julkort nu, inte så många som förr, men en hel del, misstänker jag.

I år är första året på minst 30 år som jag sänt några julkort. Det beror på att jag i år har både julkort som frimärken hemma, smidigt att bara sätta sig ned och fixa till dem, passera en brevlåda under en promenad. Mycket  som förändrat sig efter att jag blivit pensionär.

Ovanstående kort är inte julkort – sänder det till Ryssland idag. Jag är barnsligt förtjust i Rolf Lidbergs trollkort, dekorerade även på baksidan. Jag har ytterligare några av hans trollkort hemma som väntar på ”rätt” mottagare”. Visst är de underbara?

Sänder du julkort fortfarande? Tror mina svenska ”mottagare” blir litet fundersamma när de finner ett julkort från mig. Överraskningens tidevarv!

Kommentarer till: "Vykort – julkort" (16)

 1. Jag har precis skrivit 20 julkort som ska skickas med posten. Jag skickar varje år och nu har jag valt att begränsa till 20 ”fysiskt” skickade kort. Därtill sänder jag en del digitalt och då är det viktigt att det är personliga hälsningar.

 2. I år har jag inte skickat ett enda julkort. Å jag antar att det är lite för sent nu?!
  Om inte, är det rätt kul att både skicka och få just julkort.

  • Inom Sverige räknar jag med att det räcker att sända iväg dem på måndag. Kanske har jag fel, men då får de väl komma fram i mellandagarna. 🙂

 3. Nej faktiskt inte. Gjorde det förr men inte nu längre. Får nästan inga heller 🙂

  • Några vänner var enträgna och sände under många år, men numer har alla slutat. Sänder man inga, får man inga, så enkelt är det nog. Nu när ingen förväntar sig kort från mig tycker jag det är desto roligare. Hur kul är något som man vet på förhand? 🙂

 4. I år är det faktiskt första året som jag INTE skickar julkort. Tiden har liksom gått för fort och nu trodde jag att det var för sent. Men så läser jag ditt svar här ovanför, och nu ska jag nog ändå försdöka få iväg några. Till en gammal släkting och en skolkamrat som inte har facebook.
  Övriga får en hälsning via FB… fast det känns lite … opersonligare.

 5. Skickar bara ”riktiga” vykort till vänner som inte har dator … annars blir det digitalt, men med egna kort och personlig hälsning 🙂
  Jag har också några Rolf Lidberg- kort i mina gömmor. Älskar dem 🙂

 6. Om jag variti Sverige i december har jag skickat en del ”riktiga” kort. Inte alltod just med julmotiv, men med en julhälsning. När vi inte är hemma har det ibland blivit ett julbrev digitalt.
  Rolf Lidbergs trollkort tycker jag också mycket om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: