Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Imponeras av Pingstkyrkan

Bild härifrån

Jag är inte troende men blir mycket imponerad när jag läser om Pingstkyrkans verksamhet här i Jönköping I dagens nummer av lokaltidningen läser jag om deras språkcafé. Under hösten har de kört språkcafé en gång i veckan, det har många organisationer gjort så det i sig är inte så märkvärdigt. Det jag imponeras av deras upplägg. De har kört med olika teman, t.ex ”Hur svenskar umgås”, ”Ambulansen på besök”, ”Ekonomi”, ”Astrid Lindgren”, ”Söka lägenhet” m.m. Förutom tema-kvällarna så bedriver kyrkan svenskaundervisning dagligen för asylsökande + ”sju studiecirklar i samarbete med Bilda, med klasser för allt från analfabeter till akademiker.”

Det står inte om de haft något tema om relation mellan män och kvinnor i olika sammanhang, t.ex parrelation, i arbetsliv osv. Men det kan ju komma om de inte redan har haft. Ett viktigt tema i dessa Me too-tider kan jag tycka.

Jag blir glad av sådana nyheter, integrationen är viktig och vi behöver hjälpas åt på många plan.

 

Kommentarer till: "Imponeras av Pingstkyrkan" (4)

  1. Verkar som en bra verksamhet, det där. Alla som engagerar sig, på vilket sätt det än vara må, är viktigt.

    • Hjälps vi åt i samhället, blir det bra. Nu verkar det dock som det går ut på att prata skit om vårt land, långt ifrån alla, men tillräckligt många för att det inte ska kännas bra.

  2. Det görs mycket i det tysta. Detta hade jag inte en aning om. Intressant och behjärtans värt. Hoppas det finns mer av liknande slag som jag inte heller vet om. Det visar att det finns människor som bryr sig.

    • Jo, jag tycker det är bra gjort av dem. Det finns förmodligen många fina insatser litet varstans utan att de flesta vet något om dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: