Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Mellandagar

Vad gör man under mellandagarna när man är pensionär? Ja, inte har jag varit ute på galej varken när det gäller shopping eller nöjen. Nej, jag har tagit det väldigt lugnt.

Annandagen var barn och barnbarn här, blev en mycket trevlig eftermiddag. De små lekte med varandra utan några större missöden, de verkade vara nöjda med de få julklappar de fick här. Det behöver inte vara något dyrare, tekniska under, för att roa barn i ålder under sex år ska vara nöjda. Det enkla fungerar utmärkt. De fick dessutom varsin peng av mig för att köpa eller hitta på något kul framöver, julkort med ”spelregler”, pengen ska förvaras av en förälder tills den ska användas! 🙂 Det tror jag inte de uppskattade i ögonblicket, det var nog litet svårt för dem att förstå att det ”kunde vara nå´t att ha”.

Under gårdagen läste jag en del, vandrade till biblioteket och hem igen efter byte av låneböcker. Kim Leine är en ny författare för mig, fick tips av en bloggvän. De första 50 sidorna, eller vad det kunde vara gillade jag inte speciellt mycket, onödigt råa handlingar presenterades noggrant och det tilltalar inte mig. Jag tycker det är onödigt, läsaren förstår utan detaljer. Men bara huvudpersonerna kom från finska inbördeskriget så försvann de momenten och därefter gillar jag boken, har ett 100-tal sidor kvar. Blev nyfiken och har lånat ytterligare 2-3 böcker av samma författare. Det är verkligen kul när man träffar på författare som man gillar – och som tidigare varit okända för mig! Tack Paula för tipset!

Dessutom lånade jag en bok av en kvinna som heter Elvira Birgitta Holm, tyckte baksidestexten lät intressant. Först när jag var hemma upptäcker jag att den boken jag hade med mig hem var nr åtta i en serie! Visserligen fristående från varandra, men det brukar oftast vara en fördel att läsa dem i rätt ordning.

I morgon blir det nytt biblioteksbesök om inte planerna ändras. Då ska barnbarnen komma till mig och stanna tills lördagen, hade först tänkt ta dem med till John Bauer-utställningen för att titta på trollen, men den lilla tjejen såg inte glad ut och meddelade att hon ville inte titta på några troll. Nåja, då går vi till vänster i entrén och hamnar istället i biblioteket, barnen vet att där finns det sådant de tycker är kul, bl.a en rolig lekhörna!

Under nyårshelgen har jag tillräckligt med böcker för att underhålla mig själv! 🙂 Därefter går vi på ”rätt håll” på riktigt, enligt mig. 🙂 Mot ljusare tider. Det ser jag fram emot!

Kommentarer till: "Mellandagar" (8)

 1. Vilken trevlig annandag tillsammans med de ”dina”. Och vad gäller julklappar då tror jag att barn uppskattar det enkla.
  Tack för bra boktips. Författaren Kim Leine har jag inte tidigare hört talas om, men jag blev intresserad när jag läste det du skrev. Alltså inte det ”råa”.
  Låter mysigt med barnbarnen på besök och biblioteket är alltid trevligt att besöka.
  Önskar er en fin fredag tillsammans.

 2. Visst är det härligt att göra som man vill med sin tid – mysigt med barnbarnsbesök – låter som en bra idé att besöka biblioteket.
  Man får många bra boktips av Paula – jag har en lång lista med intressanta böcker som jag vill läsa 🙂

 3. Ganska så behagliga dagar tycker jag.Själv tänker jag inte gör många knop i dag utan nöjer mig med att läsa och koppla av.Något som fyller en funktion det med.

  Kram

 4. Hej, idag har jag jobbat ett lugnt pass på vår loppis. Trots att vi har mycket turister nu så har de flesta väl köpt upp sina slantar och satsar nu på slalombacken och god mat. Kul att du vill fortsätta läsa Leine! Jag har läst ovanligt lite i jul sen jag började spela Backpacker på datorn och följa Dickens-serien på svtplay. Men det finns många mörka timmar att fylla framöver innan ljuset tar över och det går att vistas utomhus lite längre på dagarna. Ha ett gott slut och ett riktigt gott nytt år

  • Ja, många mörka timmar kvar och dessutom brukar jag ofta sitta ute och läsa på sommaren! Men det går litet i perioder för mig… I vår ska jag läsa spanska i litet högre tempo än i höst – så då blir det nog inte så mycket skönlitteratur för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: