Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Kryddställ

De vanligaste kryddorna har jag lättillgängliga, men jag är innehavare av många fler, stående i ett skåp. Hur praktiskt är det? Inte ett skit. Ju äldre jag blir, desto sämre ser jag, jag måste ta ut burkarna från skåpet för att se vad det är, ett evigt plockande bland burkarna. Tidigare har jag kollat efter kryddställ, men inte hittat något snyggt till vettigt pris.

Idag irriterade det mer än vanligt, ja, det blev en harang med litet svordomar här hemma i min ensamhet. Gick till datorn och beställde ett kryddställ för 18 burkar, inte så snyggt kanske, men praktiskt tror jag. Får se vad jag tycker när jag har det här hemma. 🙂

Har någon ett superpraktiskt tips att bjuda på, ett bra kryddställ eller vad som helst, berätta!  Min irritation födde tanken att ”så här kan jag inte ha det resten av mitt liv” 🙂

Kommentarer till: "Kryddställ" (24)

 1. mormorkerstin sa:

  Tja, jag har skaffat ett ”kryddställ” på IKEA, som passar i en låda. Där ligger burkarna snyggt uppradade i bokstavsordning minsann och dessutom ligger de mörkt, vilket ska vara bra för kryddor. Vill du kan jag skicka dig en bild privat.

  • Jo, ett sådant ställ har jag funderat på ibland, men jag har tyckt jag behöver mina lådor till annat än kryddorna. Bild behövs inte då jag vet precis vad du menar 🙂 Den lösningen är nog den allra bästa, väldigt överskådligt faktiskt.

   Kryddorna ska ha längre hållbarhet om de förvaras mörkt, får se vad jag tycker om kryddstället som kommer hem nu. Kanske byter jag så småningom till ett sådant du har. Jag har en annan väninna som har ett sådant och hon är mycket nöjd!

 2. Håller oxå på låda. Men jag har korgar i mina skåp märkta med tex ”asiatiska”, ”svenska” ”indiska” osv. Så tar jag ner den korg jag behöver

  • Det här med insats till låda, det borde jag nog köpt istället, det har jag kommit fram till efter mormorKerstins kommentar. Ju mer jag funderat. Ibland segar jag, ibland går det för fort. Får väl sälja det på Tradera i ”värsta” fall och frigöra lådan till kryddor. Hmm… dumt att vara efterklok, men det är jag just nu!

 3. Dels har jag ett gäng framme. Resten liggandes i såna där ställ fr Ikea som mn har i en låda. Förslagsvis den översta o så nära spisen som möjligt

 4. Jag har kryddburkarna i ett skåp, precis som du. Just nu ingen större ordning på dem. Men det ska bli.
  Jag ska nämligen göra som jag hade det innan jag flyttade. Köper alltså glass i 2-literslådor och bjuder barnbarnen. Sedan använder jag de tomma lådorna till att ställa mina kryddburkar i. Sorterade efter den ordning som jag vill ha dem. Ställs sedan in i skåpet igen och när det är kryddning på gång är det bara att lyfta ut rätt låda för att hitta rätt krydda.
  Det fungerade jättebra för mig.

  • Kommer du ihåg i vilken låda du har de kryddor du använder sällan? I skåpet har jag dem i bokstavsordning efter städning, men efter ett tag brukar den ordningen inte finnas kvar 🙂 Jag skulle förstås kunna göra som du och ha dem i A-L t.ex i ena lådan och resten i den andra… Får fundera vidare, under tiden jag testar mitt kryddställ!

 5. Jag minns när jag tog cayennepeppar i stället för kanel på yoghurten. Då hade jag uppskattat en bättre struktur i skåpet.

 6. IKEAs låda här också. Det var en salig röra innan. Men ett kryddställ kan kanske vara praktiskt också?

 7. Det där med ha kryddorna i en låda är ingen dum idé. Blev glatt överraskad när jag fick en kryddlåda i köket. Problemet är att det inte alltid finns så gott om lådor. Hur du har det vet jag inte men det är ju en idé som du säkert redan tänkt på. Krydda lagom o ha det så gott!

 8. Svärsonen köpte en lampa, en sån där liten som går att tejpa fast och som tänds med ett tryck. Den satte han in i mitt skafferi. Lyser upp mitt liv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: