Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Gryta/soppa

Till och från har jag ätit en del vegetariskt, de senaste två åren mer regelbundet faktiskt. Jag är långt ifrån vegetarian, vill inte heller bli, men med tanke på miljön så eggar det mig att äta mer vegetariskt än tidigare.

Via facebook fick jag del av ett recept på den här grytan av en väninna som hade gjort den och rekommenderade den. Grytan, vegansk gulasch, har legat på lut någon, kanske ett par veckor, men idag kom jag till skott. Jag hade inte alla ingredienserna hemma, utan ersatte då med något annat. Det blev gott.

Jag hade endast knäckebröd hemma, hade hellre haft en god fralla eller annat mjukt bröd till som rekommenderas i receptet. Tror också att jag kommer att tillsätta svamp nästa gång jag gör grytan, jag är en person som tycker svamp är väldigt gott i mycket.

Jag sänder med länk till ursprungsreceptet, så blir det rätt person som hedras av receptet 🙂 En matglad person som jag inte över huvud taget känner. Vill ni testa så säger jag lycka till. Grytan blev så färgrik och vacker att jag tycker den platsar i min blogg!

Kommentarer till: "Gryta/soppa" (20)

 1. Ser jättegott ut! Och jag tror som du att svamp blir bra för svamp är gott till allt utom glass kanske 😊

 2. Spännande. Jag är också inne på att äta mer vegetariskt just för miljöns skull (och djuren så klart). Inga planer här heller på att bli heltidsvegetarian och det behöver en ju inte bli, men visst kan en göra lite.
  Låter gott, den ska jag nog testa vid tillfälle.

 3. Spännande recept … tack för det! Ska absolut testa det … med svamp!
  Förresten – har du sett att jag har en svampsida – länk finns i högra marginalen … ja, eftersom du gillar svamp 🙂

 4. Smarrigt såg det ut i lät det som. Den ska jag prova ngn dag

 5. Vi har alltid ett vegetariskt alternativ i gruvan och jag väljer det gärna. Gott och nyttigt ur flera perspektiv 😀

  God söndag

 6. Tack för tipset! Ska testa det i veckan. Nu är det i varje fall en dag som jag inte behöver fundera ut vad jag ska laga till middag.

 7. Jag är inte heller vegetarian, men äter väldigt lite kött, mest grönsaker och fisk.
  Den soppan verkar god, lite typ ratatouille med potatis. Har ingredienserna hemma, så måste försöka.
  Önskar dej en skön söndag!

 8. Spännande. Tack för tipset. Den måste jag testa någon gång. Bloggen var ju för övrigt också väldigt intressant när det gäller olika maträtter. Mmm…

  • Det finns massor med bra matbloggar och även andra sajter både med vegetarisk, vegansk som kött- o fiskrätter. Idag har jag gjort en gratäng med rotfrukter. Kanongott. Det är litet joxigare att lära om, men jag hittar mina favoriter. 🙂

 9. Vad roligt att du har med detta recept. Jag hittade själv receptet förra veckan när maken son, som är veganm skulle äta middag hos oss. Jag hade även i svamp, som gillas. i övrigt följde jag recpetet och serverade med nybakt bröd som maken gjorde. Jag gjorde många protioner sp sonen fick matlåda med sig och jag kynde frysa in den del –
  Grytan blev färgmässigt vacker och piggade upp.
  Jag äter gärna vegetariskt ett par gånger i veckan och ibland blir det veganskt. Men vad gäller det veganska måste jag tänka efter lite mer.
  Hoppas många testar att laga detta.

  • Vad kul att även du gjort den här rätten. Visst var den god! Jag frös in ett par portioner, idag har jag lagat en annan veganrätt, en gratäng, den var också jättegod. Under mitt yrkesverksamma liv var jag inte lika mycket matmamma. Det blev mycket väl inövade recept till vardags då, hade fullt upp med annat än att leta recept och laborera. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: