Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Flickfadder blir barnfadder

Idag har jag varit ute med kameran i högsta hugg för att träna fotografering på längre avstånd, eller rättare sagt hur bländaren reagerar på de olika inställningarna. På bilden ovan är jag nöjd med djupet jag fick fram i bilden! Kul. Har jag bara tålamod att fortsätta träna regelbundet kan jag bli en bättre fotograf, även om jag aldrig blir superduktig. Det roliga är ju att jag ser att jag kan påverka vad som lyfts fram i bilden. Men jag har lång väg att vandra…

Får se om kommentarsfunktionen fungerar som förväntat idag. Igår var det något som hängde upp sig så att vissa kommentarer inte gick fram. Blir det ett återkommande problem får jag ta ett snack med wordpress.

Visst känns det uppmuntrande att det nästan är dagsljus när klockan är 16.00. För en månad sedan var det helmörkt utanför mitt fönster vid samma tid på dygnet om man bortser från gatljusen.

Igår var jag i kontakt med organisationen dit jag anmälde att jag ville bli flickfadder. Jag hade missuppfattat vissa delar, trodde att jag skulle bli flickfadder på det sätt man är fadderförälder. Men som flickfadder känns det inte lika överskådligt vart mina pengar tar vägen, känns som att de i början kommer att kunna fördelas på tre länder, men längre fram kan de hamna i stort sett vart som helst. I och för sig så kan jag inte veta att pengarna går dit jag tror ens med ”en by”, men känslan blir bättre för mig när jag vet att det är till ett område, en by, och att man kan ha kontakt med ett barn som lever där om man vill. Man räknar sig som fadder åt ett speciellt barn. Det var inga problem att ändra, jag hade t.o.m fått önska ålder på barnet, men det tycker jag inte spelar någon roll, däremot vill jag det går till en flicka. Så dubbelt detta låter, klart jag får namn o foto på en flicka, men pengarna kommer att gynna hela byn. Lättlurad!? Ja, jag är nog det i vissa fall… 🙂

Kommentarer till: "Flickfadder blir barnfadder" (13)

 1. Så härligt att ha tiden att vara ute och testa, önskar jag också kunde det. MEN det kommer en helg också, även om det visst skulle bli rysligt kallt 😉 Jag får väl pälsa på mig!
  Och ja, det fotot har du all anledning att vara stolt över!

 2. Roligt att du är i gång med kameran och tränar. Och precis med fotografering som med allt annat så hjälper träning. Tycket du lyckades bra med fotot. Jätttefint! Skulle vara roligt att se det i större storlek. Eller andra du nu tetsra och tar och som du är nöjd med.

  Jag har ett fadderbarn, en flicka, i en SOS barnby och det känns bra. Det kankse inte spelar så stor roll om pengarna går till en flicka i en by eller till en speciell flicka. Viktigast är att hjälpen går fram. Men för min del så är det fint att veta till vem pengarna går och att hon får möjlighet tilll skolgång och utbildning.

 3. Bra bild! Själv saknar jag fototrissen. Den gav mig utmaningar… och var kul att delta i.

 4. Så bra att du är ute och testar olika inställningar – och en bra bild blev det!
  Fadderbarn har jag haft under många år … en pojke i Paraguay och en flicka i Nicaragua. De är bägge vuxna nu och det är långe sedan vi hade någon kontakt.

  • Ja fadderbarn kommer och går. Hade en under 80-90-talen i Kenya, nu har jag sedan några år en flicka i Lesotho men tänker ta ytterligare en nu så länge jag känner jag har råd.

 5. Jag är fadder till en flicka i Mali genom Barnfonden och det fungerar perfekt. Vi brevväxlar så det kommer några brev per år. Pengarna går dock till hela projektet men jag skickar enskilda gåvor två gånger per år till familjen.

  Härligt att experimentera med kameran för då lär man sig en hel del!

  • Jo, dom större bolagen som förmedlar fadderbarn fungerar förmodligen bra. Överlag har vi det så bra i vårt land så det är ingen större uppoffring att ha ett fadderbarn. Ger också glädje och kunskap tillbaka.

   Litet träning varje dag ger bäst kunskaper för mig. Så svårt att få in det i dagsprogrammet – trots att jag är helledig! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

<span>%d</span> bloggare gillar detta: