Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Min spanska blogg

Ja, nu är bloggen publicerad, men utseendet kommer förmodligen förändras, men inte just nu. När jag skapat bloggar tidigare har jag tyckt det var smidigt. Idag var inte enkelt att utforma utseendet på ”entrenarespanol”, att få sidan att se bra ut. Jag funderar på om det är wordpress som krånglat till det eller om det är åldern som spökar!? Jag tycker inte jag blivit okunnigare, bara mer långsam. Ibland får saker och ting mig dock att fundera hur det står till med ”huvudkontoret”. Nu har jag i alla fall hängt upp mig själv i trädet… 🙂 tills någon dag jag får inspiration att förändra.

Någon som vet hur jag förstärker länkarnas färg nedtill? Jag vill ju att folk ska se var de kan kommentera. Jag tror det här med en blogg är ett bra sätt att förbättra språket för mig.

Titta gärna in på entrenarespanol.wordpress.com

Till sist ett tack till bloggaren Anne som visade mig så jag kom vidare i eftermiddags!

Kommentarer till: "Min spanska blogg" (36)

 1. Kommer den här upp på spanska WP? Jag får bara upp svenska bloggar. Förr finns jag upp engelska (från engelskspråkiga länder) men inte längre, det är oerhört irriterande.
  Vad är det för konstig textwidget längst ner under inlägget? Eller syns den bara mobilen kanske?

 2. Hugos matte sa:

  Så bra att ha en spansk blogg, jag är verkligen impad av din energi! Är säkert ett bra sätt att träna din spanska!

  • Ja, det får man nog kalla för energi och envishet innan jag fick till den någorlunda… Nu behöver jag utöka mitt ordförråd 🙂

 3. Se där, nu är du ju igång! Inte för att jag förstår vad det står men… en kan inte förstå allt 🙂

 4. Spansk blogg? excuse moi? Warum? För att du håller på att lära dig språket?

  • Precis, jag ska ha den för att träna spanska som jag ska fortsätta att lära mig litet längre fram i år. Just nu står det stilla.

   • Planerar du att flytta till varmare nejder så småningom? Kanske delar av året? Det är det många som gör…och jag förstår dem. Då slipper man halkan, kylan och allt som det medför, men själv behöver jag alla årstider vi har för att må bra. Annars blir det lätt långtråkigt…

   • Nej jag funderar inte på att flytta till varmare trakter. Jag tycker spanskan är väldigt vackert och så är det kul att kunna litet + bra träning för hjärnan!

 5. Vilket bra sätt att lära sig ett nytt språk och hålla det vid liv. Vilen energi du har att starta en ny blogg för det ändamålet. Lycka till med den.

 6. Grattis till nya spanska bloggen. Imponerande att du satsar dubbelt!

 7. Grattis till nya bloggen – och lycka till med spanskan! Måste tillägga att jag är full av beundran!

 8. Vad roligt! Grattis! Bra gjort! Ska givetvis titta in på den spanska bloggen. Pefekt sätt att träna språk och för att hålla ett språk levande måste man ju ha det tämligen aktivt. Bra för mig att läsa och sedan ska jag givetvis kommentera. På spanska.

  • Jag blev tvungen att byta grupp så det kommer inte hända så mycket i början. Det som kommer att hända blir med litet av de kunskaper jag har + hjälp från Googles översättningshjälp.

 9. Muy bien! 🙂 Färgsättningen styrs av temat du har valt för bloggen, men går att ändra om du betalar för anpassningsmöjligheten. Det gäller dock bara grundtypsnitt och rubriker.

  Enligt vad jag kan se, kan man inte ändra utseende på standardtexten nedanför inlägget (Gilla, Dela, Kommentarer, etc.)

  • Färgsättningen har jag ändrat, tidigare såg jag överhuvudtaget inte knapparna, jag har nedsatt syn. Men jag skulle vilja ha dem än tydligare. Nu får det vara som det är tills jag får lust att lägga mer energi på det. Jag blev trött på eländet… 🙂 Tack för tips i alla fall.

 10. Det är inte du! Jag lovar!!! WordPress har under de senaste åren krånglat till det mer och mer för oss. Dom tror att dom förbättrar.
  Med mindre du har köpt till costume design så kan du oftast inte ändra enbart länkfärgen. På de teman som har mer än ett färgschema att välja mellan, kan du kanske hitta ett som faller dig i smaken. Annars är det bara att prova det ena temat efter det andra.

  • Ja, jag får nog nöja mig med att ha det som är tills vidare i alla fall. Lägger hellre mer tid på själva inläggen, just nu! Tack i alla fall för responsen och välkommen till min blogg! 🙂

   • Man kan alltid ändra nån gång om och när man får lust. Tyckte den såg bra ut, men jag kan inte spanska. Tja, fem ord kanske! 😀

   • Jag kan inte spanska, håller på att lära mig 🙂 Utseendet är inte det viktigaste, men den ska var lättöverskådlig så man snabbt hittar det man söker. Det är min grundtanke.

   • Det ska vara ett utseende som man själv gillar att se sina ord i! Så det stimulerar till att skriva mera!
    Men håller fullt med dig om överskådlighet! Det ska finnas nån följa-knapp, och tidigare inlägg, gärna ett arkiv… inga sidor där wp talar om att det här är sida så eller så… 😉

 11. Jag gjorde nyligen https://enskedebilder.com/ f a samla minnen o bilder från (barndomens) Enskede (hittills är en gammal klasskompis med o bidrar, men vi ska marknadsföra! 😉 )

  Mitt intryck var att WordPress har försökt göra det så enkelt att det blev svårt: Blixtsnabbt blev det en blogg, men utan att jag fick välja mall. Fick gå tillbaks och leta reda på i efterhand hur jag kunde göra det.

  Däremot funkade det jättebra att uppgradera till egen domän (för i den mallen var reklamen VÅLDSAMT störande). Och jag testade att göra och bädda in en (Google)karta med länkar till platserna för inläggen – och blev helt impad över hur bra den funkar i mobilen (min, åtminstone! 🙂 ) Får även upp Googles vägbeskrivningar (ovärderligt för en utan lokalsinne)!

  Spännande detta – när det funkar…

  • Jag hänger inte riktigt med i dina tankar här över vad som funkar bra efter uppgradering till egen domän. Jag har inte egen domän, men reklamen försvann när jag betalade för ”minatankar”. Googlekarta, det har jag i min mobil från start, har ingenting att göra med blogg, wordpress. Förmodligen förstår jag inte hur du menar – men det är förstås bra att det funkar och att du är nöjd! 🙂

   Trevlig helg!

   • Nä jag var förstås lika rörig som vanligt 😉
    Jag betalade (baspaket) f a slippa reklamen, men slapp samtidigt påhänget wordpress.com = egen domän.
    Och jag testade att göra en egen Google-karta med de platser jag skrivit om + länk till inlägget. Bäddade in den på en sida. Så här blev det:
    https://enskedebilder.com/2017/12/02/karta-med-lankar/
    (Alltihop enligt tydliga instruktioner, förstås – jag är inte ett dugg intresserad av tekniken, bara av att den fungerar…)

    Tack detsamma! Vi ska på loppis. 🙂

   • Jag avstår den egna domänen, trots flera påstötningar. Har inte tagit reda på vad som händer den dagen jag inte vill betala för den. Går den direkt tillbaka till wordpress.com då? Eller vad händer?

    Menar du att sådan inbäddning till kartor inte fungerar utan egen domän? ”20 frågor” blir det efter dina kommentarer? Det ena leder till det andra – tack för nya kunskaper och tankar! Nu är jag redo för att ge mig ut, har dock inte bestämt mig än om promenaden ska gå till biblioteket eller fotopromenad – strålande solskensväder här.

   • Det undrade jag också, men man kan åtminstone säga upp det när man vill, så det borde väl gå att backa. F a vara säker på att inget försvinner kan man ju exportera innehållet, att lägga in det i ny blogg.
    Den inbäddade kartan funkar säkert även i gratisblogg, det var bara jag som inte hade vågat mig på det tidigare. O så var det så enkelt. 🙂

   • *skrattar* Ibland är saker så enkla att man inte förstår varför man inte lärt sig det tidigare! 🙂

   • Precis! Men bättre sent än aldrig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: