Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Koden är löst

Ett kort livstecken från mig, vill ju inte lämna bloggriket helt åt sitt öde 🙂

Haft en del runt mig, men avbrottet beror mest på att datorlusten avtog dramatiskt efter intensivt arbete med spanskbloggen och den ”förlorade matbloggen”. Matbloggen har jag åter fått kontakt med, med hjälp av wordpress. Blir förvånad av att jag som bloggare inte blir lämnad vind för våg när det strular Bra betyg till wordpress, trots allt.

Idag, än mer ikväll, fryser jag, vet inte riktigt hur jag ska tolka det. Förnekar det hela, ska sätta på en kopp te till mig, kanske får jag upp värmen med det. För yrkesarbetande människor stundar helgledighet, i alla fall för många av dem. Även för mig känns den stundande helgen som ledig, inga grejer inplanerade. Eventuellt ett biblioteksbesök.

Jag har haft mina små barnbarn här från torsdag kväll till kvällen idag, deras förskola hade utvecklingsdag eller vad de nu kallar det. Stängt med andra ord. Den lilla som snart fyller tre år har mer än en gång visat intresse för de nedersta lådorna i köket där jag bl.a har mjöl o.dyl. Till de lådorna finns s.k barnspärr. Varje gång hon gjort tappra försök att öppna desa lådor har jag försökt avleda intresset till något annat då hon undrat ”varför” de inte går att öppna? I dag när jag varit på toaletten mötte hon mig strålande och ville jag skulle följa med ut i köket, visade mig hur man gör när man öppnar lådorna längst ned! Så var den koden löst, lätt som en plätt… 🙂 Nu kan jag montera bort spärrarna, de har gjort sitt, förstår jag.

Önskar alla en trevlig helg

Kommentarer till: "Koden är löst" (20)

 1. Haha, jag kan lova att varenda unge som fyllt två är smartare än en finnkäring på 63 när det gäller att forcera barnspärrar. Har förgäves försökt öppna barnsäkra ugnsluckor utan att lyckas…
  Kul att få ett livstecken, barnbarn, matblogg och språkblogg, man kan nog inte hinna med allt! Trevlig helg

 2. Så bra att det fixade sig med din försvunna matblogg – bra att wordpress support funkar.
  Treåringar är smarta små individer 🙂

  • Supporten funkade. Jag började med att skriva till dem på svenska, tänkte jag har förstå en engelsk support. Men icke. Google hade översatt mina frågor och jag fick svar på engelska, resterande frågeställningar skedde på engelska och allt blev bra.

 3. Smart unge!
  Hoppas att det funkade med att förneka ev förkylning och att du mår bättre idag

  • Jo, den taktiken funkade den här gången. Vet inte varför jag var så frusen igår kväll, kanske övertrött. Huvudsaken att jag slapp bädda ned mig.

   • Man brukar må bättre på mornarna och sen på kvällen packar man ihop igen. Jag ska passa på att gå till Farsta innan mina ben tänker på att dom är för trötta 🙂
    Hoppas att det håller i sig!

   • Jag hoppas att du och dina ben ska må bra av att promenera litet. De borde väl bli gladare och gladare nu när de slipper förgiftningen av cellgifterna!

   • 4909 steg, sen tog jag bussen. Klockan var ändå bara 11 då och dagen är inte slut än

   • En god början på dagen. Jag förstår att cancern och behandlingen av dig har tagit mycket på dig. 5.000 steg tidigare var en baggis för dig. Hoppas att du ska återfå din energi och förmåga när väl behandlingarna är över – att det sedan går på räls mot ett rikt liv igen!

 4. Haha! Finurligt barnbarn!

 5. Vad bra att du ”hittat” matbloggen igen och skönt att höra att WP ställer upp när det behövs. Jag har aldrig behövt anlita dem så jag har ju ingen aning om hur servicen fungerar.
  Ha ha – ungar, de lär sig snabbt. Särskilt det man inte vill att de ska lära sig 😉

 6. God förmiddag! Har saknat dig! Skönt att du fick stöd av WP. Jag har också tyckt att jag fått det. Kul med din spanska blogg. Ska titta in där igen och kommentera.
  Fint att din matblogg är tillbaka. Ibland kan man ju undra när saker svävar ut i rymden.

  Barn är kloka och smarta. Och vilken lycka att ha löst koden. Så den har nog gjort sitt.
  Önskar dig en trelvig lördag.

  • Spanskabloggen ligger litet i startgroparna, men ett inlägg kommer nog inom en vecka 🙂

   Jo, verkligen en lycka när man kan – det riktigt strålade om henne av lycka att kunna!

   Önskar dig också en härlig lördag!

 7. Om de barnsäkra låsen kan får barn att känna sig lyckliga över att ha löst ett problem är ju det ett värde i sig. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: