Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Förra terminen läste jag spanska hos Senioruniversitetet. Sökte termin 2 och fick veta att jag inte kom med i den grupp jag gått i tidigare utan skulle gå i en annan okänd grupp för mig. Hörde via rykten att en av deras spanskagrupper fått avbrytas pga för få deltagare. Vilken termin de var inne på visste inte vederbörande, men vi var nybörjare så den gruppen måste i alla fall vara två terminer före oss. I den gruppen erbjöds jag plats! Jag vill jag inte läsa ett nytt språk ihop med andra som studerat språket betydligt längre tid än vad jag gjort. Jag förutsätter att det var så utan att veta helt säkert.

Jag var naturligtvis inte nöjd med detta, försökte få svar på varför jag inte var garanterad plats i den grupp jag varit med i från början! Det tycker jag är en självklarhet, de nya får ju lotsas in där de får plats. Sedan ville jag också ha svar på varför just jag, eller hade hela min gamla grupp splittrats? Fick inte svar på detta, fick veta att det var detta som erbjöds mig och så fick jag namn och adresser till alla i den grupp de placerat mig. Jag kände inte igen ett enda namn. Tackade nej till den kurs jag inte sökt till men väl antagits till! 🙂

Jag kollade runt, sökte nybörjarspanska på Folkuniversitetet. I min förra grupp var tempot väldigt långsamt, misstänker att det är ett helt annat tempo i Folkuniversitetets. Fick veta ganska omgående att jag blev antagen om kursen fick tillräckligt många sökande. Idag fick jag meddelande om att kursen startar som planerat och att den är fylld till sista plats! Det känns så himla skönt, t.o.m fått namn på kursledaren, men ej vilken lärobok vi ska ha. Jag försöker få information om det, har de inte samma bok som den jag redan har vill jag hinna köpa den innan kursstarten.

Jag har skrivit mycket positivt om  Senioruniversitetet tidigare, tycker fortfarande att de har mycket bra att erbjuda men att bli behandlad så här tycker jag är så dåligt så jag har inte ord för det!  Jag hoppas jag ska orka med tempot hos Folkuniversitetet, misstänker att mina nya kurskamrater är betydligt yngre än mig.  Det gäller att hänga på!

Glad blev jag i alla fall idag, jätteglad, att kursen kommer igång. Det här är nog ganska ointressant för någon annan än mig själv, men när jag sätter det på pränt så sätter jag sprätt på litet irritation. Nu ska jag kontakta Senioruniversitetets styrelse, jag tycker att de bör veta hur jag behandlats.  Att få en ordentlig förklaring till ett sådant förfarande är väl det minsta man kan önska sig.

Kommentarer till: "Senioruniversitetet och spanskan" (12)

 1. Det var verkligen under all kritik att bli behandlad så. Kutym är väl att alla i gruppen går vidare till nästa nivå och i mån av plats så kan man ta in andra. Bra att du tackade nej och kul att den nya kursen blev av. Jag läste portugisiska på Folkuniversitetet och det var ganska högt tempo.

  • Jo, så har jag ju alltid trott att det fungerar överallt.

   Min egen teori är att de i den grupp jag skulle gå var för få för att bilda egen grupp och så blev det mig de flyttade på! Men jag tycker de borde kunna vara så raka att de förklarade varför det blev som det blev!

 2. Det här är inte alls ointressant. Jag läser gärna.

 3. Verkligen ett trist bemötande av Senioruniversitetet. Bra att du tar saken vidare och önskar att du får en förklaring till detta dåliga bemötande. Jag har ingen erfarenhet alls av Senioruniversitetet men har hört gott om deras kurser av vänner.
  När jag läste kinesiska gjorde jag det på Umeå universitet och på 1/4 fart. Väldigt bra. NU med spanskan tragglar på själv via ”Babbel” och det har varit bra. Satsar ca 30-60 minuter/dag fem dagar i veckan. Har också ”Duolingoappen” där jag tränar spanska via engelskan. Blir 15 minuter/dag.

  Hoppas och önskar nu att Folkuniversitetet är bättre och redan nu verkar det ju så.
  Lycka till!

  • Om inte den här kursen jag nu kommit in på hade kommit igång, så hade jag faktiskt tänkt försöka hitta någon onlinekurs. Nu väntar jag in och ser hur detta blir. Läste du på distans när du läste kinesiska eller bodde du där uppe? Jag förstår att du har självdisciplin som läser spanskan så regelbundet. Det är så man ska göra.

 4. Hoppas du ändå drog en vinstlott. Lycka till med nya gruppen och kursen. Ska du testa dina språkkunskaper till hösten när höstkylan kommer hit?

  • Jo, jag hoppas på det. Blir det inte racerfart i kursen så tror jag det blir bra. Får se när jag drar till Spanien, inte säkert i år, men någon gång… snart… 🙂

 5. Grattis! Så tokigt!

 6. Tycker verkligen det var ett uselt bemötande av Senioruniversitetet! bra att det fanns plats på Folkuniversitetet istället – lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: