Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Vinter är vackert

T.o.m jag kan glädjas åt snö och vinter när vädret är som det varit idag 🙂

Under förmiddagen gick jag en promenad som jag ofta går. Det var verkligen njutbart idag, vindstilla och solsken, 8-10 minusgrader, men solen värmde gott så det kändes inte som bortåt 10 minusgrader Tog en runda till butiken innan jag gick hem.

Ikväll har jag varit på en intressant föreläsning om Jordbruket, både dåtid, nutid och framtid, både svenska som globala perspektiv. Mycket intressant. Ämnet är förstås inte uttömt, den vinkling som inte hanns med var den omställning vi är inne i nu, från vårt betydande köttätande till mer vegetarisk hushållning. Väldigt intressant, bra föreläsare, så mycket mer kan man inte begära.

Det var tur att jag tog mig dit. Det kändes motigt, jag ville vara hemma, men så tänkte jag att det är ju ett ämne som intresserar mig och jag får kanske inte mer än den här chansen. Tog mig i kragen och drog iväg, det ångrar jag inte!

Kommentarer till: "Vinter är vackert" (17)

 1. Ibland känns det motigt när man ska iväg men väl på plats inser man att tet var tur man tog sig i kragen. Även här har det varit en fin vinterdag men jag har varit inomhus så gott som hela tiden. Men ljuset fanns ju där ändå!

 2. Jag avundas fortfarande ditt pensionärsliv. Det verkar utvecklande och varierande.

 3. Det gjorde du rätt i. Både promenaden och föreläsningen.

 4. Vintern kan vara härlig när den visar sig från sin bästa sida. Själv var jag ”inlåst” på kontoret, det är tur att en kan njuta av vintersolen från andras foton 🙂

  • Jo, de flesta är ju bundna till arbetslivet under dagtid. Sedan finns det några som är så gamla att de får chans att göra vad de vill. Det är inte alls dumt – väldigt behagligt, vill jag kalla det…

   • Ha ha… ja jag ser fram emot den dagen. Gillar förvisso mitt jobb men den där tanken på att vara ”obunden” lockar 🙂

 5. Kan bara hålla med … ja, att vintern är fin när den är som igår 🙂 Spännande föreläsning – den hade jag också gärna lyssnat på.

 6. Lagom väder, tycker jag. Jag gillar när det inte snöar och inte är för kallt. Här är -19 och det snöar!

 7. Bra gjort att ge sig ut på kvällen och lyssna på ett föredrag. Imponerande.

 8. Så bra att du gick dit! Kan känna igen mig i att dte är motigt innan jag kommer iväg, men sen så…Det låter som en verkligt intressant föreläsning och med ett ämne som verkligen intresserar mig också.
  En vacker vinterdag med sol och snö kan vara nog så njutbar och att då ge sig ut ger ocks ny energi.
  Vacker bild! Men just nu saknar jag inte direkt snön.

  • Ja, det blev en bra dag rakt igenom. Maten är väldigt central i våra liv. Mycket intressant var föreläsningen. Nej, jag vet att detta väder inte passar dig, men snart har vi våren i vårt land…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: