Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Mansöverskott

Hos en bloggkompis läste jag att kineserna saknar kvinnor, kvinnorna är för få!

Ganska naturlig effekt av enbarnspolitiken där många flickfoster aborterades just p.g.a könet. De allra flesta ville ha en son! Ibland verkar inte människan tänka ”efter före”.

Kommentarer till: "Mansöverskott" (35)

 1. Nu länkade du till min blogg som inte är sökbar! Jag är ju lite rädd för att fel människor hittar den.

  • Förlåt! Jag tar bort länkningen!

   • Tack, jag är lite paranoid vad gäller den bloggen. Orkar inte lösenordsskydda men vill ha lite koll på vilka som läser

   • Helt OK för mig, men inget som jag kände till. Länken låg ute sex minuter enligt min dator. 🙂

   • Ingen fara. Jag försöker bara hålla den lite undan. Det är därför min signatur länkar till cancerbloggen.
    Jag har fått byta bloggadress nga gånger under åren efter personangrepp eller bara att folk jag känner till privat läst bloggen som fan läser bibeln och sedan ställt till problem för mig. Fyra relationer senaste tio åren har tagit skada av att fel människor läst och dragit egna slutsatser. Åren innan har människor hittat bloggen och skrivit elaka saker om mig så numera får inte alla adressen. Så fort jag ser att jag har för många besökare byter jag adress – för min egen skull

   • OK, jag förstår. Men går det inte att lösenordsskydda bloggen? Jag menar att alla måste logga in varje gång de vill läsa din blogg utan att du behöver göra något aktivt.

   • Jo men då kan bara folk som har ett WP-konto läsa. Har haft en sån blogg med 😊

 2. Det är sådana galna beslut som kan få mig att se rött. 😉 Beslut som fanns redan på nittiotalet i vårt avlånga land. Jag minns hur jag med humor, ärlighet och mycket annat försökte få reda på vad som fanns i min frus mage på datorbilden. Men det gick inte för sig. Antagligen hade alltför många pappor inte alltid gillat vad de fick reda på. Sorgligt. Mycket sorgligt. Själv ville jag mer än gärna få en dotter. Men det viktigaste var att få ett friskt barn. Könet ska inte spela någon roll.
  Som man bäddar får man… kom jag tänka på med anledning av ditt blogginlägg.

  • Jag minns inte ens att jag frågade, ville nog ha det som överraskning den dag de ville titta ut.

   Kinesernas beslut ger dem ett bakslag som inte är så trevligt. I och för sig var väl beslutet grundat på att minska befolkningsökningen, men nog blev det litet fel. Å andra sidan – önskvärt är att befolkningsökningen minskas ned än idag. Men hur. Öka välfärden världen över, tror jag, men hur gör man det i vår oroliga värld?

 3. Jag tror jag har uppfattat att man ändrat lagen så man numera får skaffa två barn. Så dags nu….Lite lika har vi väl i Norrland, en himla massa fler karlar än kvinnfolk, fråga mig inte varför. Men jag vet att det inte beror på enbarnspolitiken! Ibland bussas det upp hinkvis med kvinnor har jag sett på teve och sen pågår matchmaking på hög nivå. Har dock ingen aning om hur resultatet blivit. Mer än att avfolkningen av glesbygden fortsätter i oförminskad skala.

  • Jag tror som du att lagen ändrades för ett antal år sedan. Nu får de ha två barn per familj.

   Apropå Norrland. Nej, man hör inte talas om bussningar upp till Norrland. Om jag minns rätt så stannade flera kvinnor kvar så lugnet har nog lägrat sig i samhället. Minns inte nu var någonstans det här handlade om. 🙂 Så det resultatet blev lyckat, om det genererade barn också, det är mer än jag vet! 🙂

 4. ”Som man bäddar får man ligga” och jag inte förvånad över att det han blivit så här. Man kan inte ”välja” en son och sedan tro att det finns kvinnor så det räcker.

 5. Inte alls förvånande om man tänker efter …

 6. Enbarnspolitiken i kIna har ju varit till mycket skada men den har inte förekommit utanför storstäderna utan där har man kunnat ha många barn. Även i storstäderna har man kunnat ha fler barn, men man har då fått stå för en hel del kostnader själv. Men prinvcpen har utåt varit enbarnspolitik.

  Att sedan många gifter sig med icke kineser är ju också bidragande. Men kvinnounderskott är det rejält. Dessutom är det oftast så att man gifter sig inom sin ”klass”. Har men en akademisk utbildning söker man en likasinnad. Men besvärlig är förstås situationen.

 7. Ja, kära nån. Jag har läst kommentarerna… ”Norrland”… Orkar inte ens kommentera…

  Förresten tog inte heller jag reda på könet i förväg. Det var ju liksom det enda roliga att se fram emot.

  • ”enda roliga”, nog är det litet förflugna ord!?

   Har du en annan syn på problemet ”kvinnor” i Pajala var det väl bussarna gick!? Synd om du inte vill dela med dig!

   • Enda roliga… då menar jag att själva förlossningen inte är direkt jätterolig, och därmed är det enda roliga just då att verkligen få barnet när det är framfött. ( Jag grunnade ett tag på vad du menade med förflugen…).
    Jo, det var till Pajala. För länge sedan. Jag tar generaliseringen och ordbytet om Norrland, thaikvinnor, ryskor en annan gång.

   • OK, då förstår jag. Jag hade så lätta förlossningar så det kändes inte så jobbigt. Det gjorde förstås ont, men jag hann aldrig bli uttröttad som många blir. Min äldste föddes t.o.m hemma, jag hann inte komma iväg. Resultatet är förstås till glädje, så tänkte jag… 🙂

 8. Man kan väl se det som en fungerande befolkningsminskande politik att förbjuda mer än ett barn. Det fungerar ju uppenbart i en ny generation också, då alla ville ha pojkar.
  *skrattar elakt*
  #Deficksomdeville

 9. Det blir aldrig bra när människor går in och styr överallt.

 10. Det var nog inget bra beslut. Om jag har fattat rätt så har dom övergivit den regeln

 11. Nej, att tänka efter före är inte människans grej riktigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: