Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Carmen

Jag ser i bloggvärlden och hör i verkligheten också att folk som egentligen inte är så förtjusta i Mello kollar på det i alla fall. Som jag tidigare nämnt så brukar min TV stängas av vid Mello-dags, men igår fick jag en ingivelse att jag skulle kolla vad som bjöds på i TV2. Carmen. TV:n fick stå på, jag jobbade litet vid datorn, löste korsord, läste också en stund. Under den tiden njöt jag av musiken från TV:n och kastade en blick då och då.

Jag blev så småningom mer och mer fascinerad av TV:ns underhållning. La bort boken och kollade resten av programmet i sin helhet. Även efterföljande program som handlade om romernas nuvarande situation i östeuropa, men även litet i övriga Europa.

Idag kollade jag, såg att Carmen ligger ute på svtplay.se, så i eftermiddags såg jag hela programmet. Litet väl långt program att kolla i datorn, tyckte jag. Men det var precis lika fantastisk uppsättning idag som i går. 🙂

Jag rekommenderar det gärna om du gillar ”lättsmält” opera! Det var fantastiskt enligt mig! Berätta gärna vad du tycke om du sett uppsättningen.

Kommentarer till: "Carmen" (15)

 1. Ska försöka se den vid tillfälle.

 2. Ja det är samma här, när Mellon går på så tittar vi på annat. Här blir det mycket historiskt (i form av arkeologiska utgrävningar och liknande – kanske inte konstigt att sonen pluggar det han gör) alternativt lättsmälta deckare.
  Det är sällan jag tittar på något som är lite mer ”krävande”, det känns som om all sådant tankeenergi går åt på jobbet 😉

 3. Hugos matte sa:

  Carmen ska jag absolut kolla på!
  Mello väljer jag bort, men tv 2 och Kunskapskanalen har många bra program.
  T ex en trevlig serie, ”Kanaler, båtar och kärlek” med Tim och Pru, ett skådespelarpar från England som åker båt från Göteborg genom Göta kanal till Stockholm, med olika stopp på vägen. Sedan olika turer i Stockholms skärgård.

  • Jag tror du kommer att gilla Carmen!

   Jo, det finns nog många bra TV-program, så sällan jag tittar på något mer än Rapport, GW Persson, Husdrömmar och kanske något mer. Ev kollar jag de program, får se hur lusten faller på. Tack i alla fall.

 4. Jag brukar slötitta på Mellon och har hittills tyckt att det varit okej men efter helgens bottennapp kommer en plan B att finnas. Lättsmält opera är nog melodin för mig för jag är inte tillräckligt kunnig för tyngre stycken.

 5. Jag stängde av mellon och såg också Carmen. Har sett den många gånger ”live” och det är en opera med en handling och musik som jag verkligen tycker om.
  Jag håller helt med dig vad gäller Carmen. Gillade denna uppsättning. Men å andra sidan har jag tyckt om de flesta uppsättningar jag sett. Minns än idag när jag såg Kerstin Dellert som Carmen på operan i Stockholm. Mäktigt!

 6. Carmen är nog den enda opera som jag känner igen musiken ifrån. Tyvärr missade jag den, men det får bli SVTPlay.

 7. Det var någon på fb som skrev att det var OS nu… jag har missat det eftersom jag inte haft på tvn alls – utom för att streama det jag vill se. Mello roar mig inte alls.

  • Mello har inte roat mig på många år! OS kände jag till, har radion på mycket och där presenteras en del resultat i nyhetssändningarna, så litet hänger jag med. 🙂

   • Jag är helt borta vad gäller sport men jag hittade så många bra serier på HBO i helgen så vanlig tv har inte varit aktuellt alls.

 8. Jag avstår Mellon, utom svenska finalen, men, nu gjorde jag ett avsteg, bara för att jag tänkte se Stiko-Per från Dalarna. Men han var inte bra han heller. Nej jag tycker programmet är bedrövligt, men jag vet var avstängningsknappen är likaså vet jag att det finns andra kanaler men de har liksom gett upp o visar bara gamla filmer. Tack o lov för play-kanalerna, på kunskapskanalen, UR eller SVT finns alltid något att se! Just nu funderar jag på om jag ska gå o lägga mig i tre timmar fast jag inte är trött, eller vänta tills jag är sömnig o sen försöka vakna klockan två till slalom, eller helt enkelt rikta in mig på sammandraget imorgon bitti. Världsproblem helt enkelt..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: