Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Fri förmidag :-)

Jag har läst att rättegången mot Akilov skulle sändas i radio o TV under fm idag. Den hade jag tänkt kolla på TV, ville se hur den mannen agerar. Jag bänkade mig i soffan för en TV-förmiddag. Då kommer besked via TV:n att vi inte får se något från säkerhetssalen, utan endast ljudutsändning. Varför i herrans namn sänder man TV-program då? Jag tycker att det absolut lämpar sig bättre för radion – där det också sänds. Kanske olika kringsnack… men ändå! Varför TV?

TV:n stängdes av och jag kan pyssla med helt andra saker under fm-timmarna. Radion lyssnar jag på.

Sedan kan man fundera över vad som gör mig så intresserad av den här rättegången. Ja, jag vet faktiskt inte, kanske ett försök till att försöka förstå vad som rört sig i hans huvud, hur han tänkt när han planerat det här illdådet. Ja jag vet inte, men ska lyssna under fm  alla fall.

Kommentarer till: "Fri förmidag :-)" (10)

 1. Tänker att det är upp till var och en- om och hur man vill följa rättegången. Jag följer via tv med god behållning. Jag tycker att ”experterna” ger intressanta inlägg och förklaringar.
  Väldigt mycket av det som sänds på tv – fungerar även via radio. Det är inte nödvändigt att se programledare och tv-uppläsare. Däremot är det trevligt och ger ett ytterligare perspektiv där vi som människor även kan använda synintryck. Det är många som uppskattar detta. Jag tycker att det är bra att det finns alternativ, så att folk får göra på det sätt som passar dom själva bäst.

  • Naturligtvis är det upp till var och en. Jag har inga synpunkter på hur andra gör – jag tar för givet att var och en är vuxen nog att ta egna beslut i sådana här ”ärenden”.

 2. Kanske för att folk hellre kollar tv än lyssnar på radio numera?

 3. Om man ändå inte visar några bilder så känns radio som ett vettigt alternativ. Dock tror jag att många hellre väljer TV än radio.

  • Jo, men jag lyssnar lika gärna på radio, eller hellre ska jag säga, i många sammanhang där det sänds i båda medierna. Undantaget är partiledardebatter. De sänds ju både i radio och TV, direktsänds, men där vill jag se dem. 🙂 För övrigt väljer jag radio.

 4. Jag tror nog att det är svårt – kanske till och med omöjligt – att förstå vad som rör sig i huvudet på en person som tar sig till med något sådant!

  • Jo, helt sant, jag kanske uttryckte mig svepande. Inte omöjligt, men man måste gå utanför sina egna normer och gränser. Sedan beror det förstås på vad man menar med att ”förstå”. Kroppsspråket säger mig en hel del.

 5. Jag lyssnade också på radion och det gör jag ofta. Tycker där finns mycket bra. Såg även lite senare idag på Rapport och Aktuellt där en del togs upp från rättegången. Även GW tog upp det hela i kväll. Mitt intresse är som ditt. Jag vill nog öfrsöka förstå vad osm rört sig i Akilovs huvud. Har här tyckt att GWs analyser varit tänkvärda.
  Rättegången komme att pågå länge så mycket finns ju kvar.

  • Jo, det är mycket som ska gås igenom. Var det till maj de beräknar eller var det ända fram till midsommar? Får ni in svenska program i en vanlig radioapparat när du är i Spanien? Eller vad använder du för media?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: