Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Snart är det dags…

Snart är det dags för Joan Baez att inleda sin avskedsturnering i Sverige. Jag är på plats sedan igår! Ja, inte i lokalen men i kungliga huvudstaden. Stockholm är inte precis inbjudande till att njuta av stadens ljuvlighet, men det var knappast väntat heller. Bussresan tog en timme längre tid än beräknat, men inte beroende på snökaos. Chauffören som skulle mött upp i Linköping kom inte, det sades han vara på väg från Stockholm och blivit försenad. Efter en timme kom han och körde oss ett par km där en tredje chaufför mötte upp och körde oss vidare. Bussen var  precis proppfull, inte en plats ledig. Det var ingen trevlig bussresa, får fundera inför nästa Stockholms-resa om billiga busspriser väger upp mot tågets litet högre priser men med bekvämare färdsätt.

Hur som helst, nu är jag på plats, har sovit gott, varit ute på sta´n och flanerat litet oplanerat. Mitt mål med 10.000 steg/dygn är redan uppnått så idag blir det med råge. Jag kollade förstås in vart vi, jag, Joan Baez och några till, ska ikväll, det var planerat, men för övrigt oplanerad vandring. Ska vänta tills värsta lunchruschen är över sedan ska jag gå och äta lunch på en restaurang som ”bloggisen” Ditte rekommenderat. Tack för tipset, Ditte! Jag förväntar mig att maten ska smaka bra! 🙂

På många av gatorna jag vandrade på under fm idag var det arbete med snöskottning från taken eller som på bilden ovan, få bort istappar som kan bli en livsfara vid töväder. Stockholm verkar sköta sig på den punkten!

Nu ser jag fram emot kvällens konsert.

Kommentarer till: "Snart är det dags…" (22)

 1. Blir spännande att höra vad du tyckte! Hoppas du får det jättetrevligt!

 2. Välkommen till Stockholm! Och idag skiner i alla fall solen även om det är snö och rejält kallt- Undrar var du ställde kosan för lunch- Och hoppas innerligt att det blev bra.
  Joan Baez minns jag så väl från ungdomstiden och har lyssnat mycket på henne. Tyvärr har jag aldrig hört henne ”live”. Såg att konserten är på Stockholm Waterfront så det blir säkert bra. Hoppas du berättar om konserten.
  TRist med bussresan hit. En resa är ju trots allt där semestern/trevligheterna börjar. Vet att igår var det strul med tågen norrut, nerrivna kontaktledningar. Så ibland går ju tyvärr inte tågen , men om de går så är det ju mer bekvämt- Har testat MTR några gånger och de har bra priser och komfort.
  Önskar dig en trelvig kväll-

  • Tack för välkomnandet! Jag blir mist sagt förvånad om jag inte bli nöjd med kvällen, det skulle jag förstås bli om hennes röst helt kapsejsat. Jag har heller aldrig sett henne ”live” tidigare.

   Waipo, tror jag restaurangen hette. Drottninggatan 25 hade jag i skallen när jag promenerade dit! 🙂 Maten var jättegod och jag blev så himla mitt, trots att jag var ordentligt hungrig när jag gick dit. Lugn och behaglig miljö, trots att det fanns en hel del folk i restaurangen – sådant uppskattar jag.

   Bussresan, ja hade vi fått information från början så hade jag kanske gått ut och rört på mig under tiden i Linköpingsstoppet. Jag var så inne i boken jag läste så mig gjorde det inget då. Men innan vi var i Stockholm var det inte alls bekvämt att sitta så instängd, sitter man innerst kan man inte byta ställning hur som helst. 5,5 timme är för länge att sitta på det sättet. Men nu är det historia… Jag hoppas att hemresan blir mer behaglig, kanske inte lika mycket folk då. Lördag eftermiddag, hur många reser till Jönköping då, måntro!?

 3. Såg just ho Skavlan och hörde henne sjunga om när Obama sjöng Amazing Grace efter tidigare skolskjutning. Hittade honom nu på Youtube – WOW!

  Och nu har dom Trump…

 4. Tror och hoppas att kvällen blev underbar! Joan Baez har alltid tillhört mina favoriter – en fantastisk sångerska! Hon var gäst hos Skavlan igår kväll – man kan verkligen inte tro att hon är 77 år!

  • Jättenöjd med kvällen, återkommer nog till den senare idag eller i morgon. Förstod hon varit med hos Skavlan, ska kolla in programmet också vid tillfälle.

 5. Läser att du blev nöjd med kvällen och något annat var väl inte att vänta!

  Trevlig lördag!

  • Tack! Stockholm bjöd på ett soligt, väldigt vackert senvinterväder igår, lördag. Eftermiddagen reste jag hemåt, den resan blev bättre än resan upp. 🙂

 6. Hoppas det blev en riktigt fin konsert.
  Jobbigt även i trafiken i Sverige dessa dagar, förstår jag. Tur att du inte var i UK, då hade du troligen suttit kvar i bussen nu!
  Ha en fortsatt trevlig helg!

  • Fy farao! Men jag hade nog gått ur bussen och rört på mig – om nu inte snön hade hindrat mig från en trevlig promenad! 🙂

   Önskar dig en finfin söndag!

 7. Joan Baez, underbart! Hoppas du fick en trevlig kväll.

  • Jättetrevlig! Helt fantastisk 77-årig kvinna! Imponerande. Jag ska försöka få ned några tankar i ett blogginlägg om konserten!

 8. Jag såg programmet med henne när hon var i Skavlan. Det måste vara en upplevelse att få lyssna till henne i verkligheten.

  • En toppenkväll, väldigt fint framträdande och hon fick många stående ovationer! Precis som du skriver en upplevelse!

 9. ”Sågverksungen” tror jag första delen heter. Jag såg Baez på Skavlan i fredags, rösten har hon kvar! Jag har åkt buss till Stockholm en gång förra sommaren. Resan gick jättebra, men nästa gång betalar jag en femtilapp extra för comfort. Då får man lite bredare säte. Man satt så trångt att armarna inte hade någonstans att ta vägen…Ha så trevligt

  • Tack! Ska kolla in den serien. Ja, jag om jag ska resa med buss längre sträckor anlitar jag 4you-bussarna. Tror de heter så. Där kan man boka ett enkelsäte, ett litet tillägg, men väl värt. Men ska kolla in tågen också. Jag gillar att resa med tåg, en helt annan ”frihet” än att sitta inklämd i ett trångt utrymme. 🙂 Som väl hade jag en bra bok i handen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: