Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Mitt Stockholmsbesök

Jag ångrar att jag inte tog med min kamera, men trodde att mobilen skulle fixa ett bra foto på Joan Baez. Jag tog massor med foto på henne, men alla blev kass. Får leva på minnena för de är fina!

Alltid kul att komma till Stockholm, men betydligt roligare sommartid när vädret är behagligt för utomhuspromenader. Å andra sidan, lyssna på musik, äta och dricka gott, kolla in butiker från trottoaren går bra oavsett väder.

Joan Baez, jag tyckte hon började litet trevande, men konserten i sin helhet blev väldigt bra. Jag är imponerad av våra ”gamla” artister som orkar resa över tidszoner, uppträda flera kvällar i rad på olika platser. Kollade in och såg att hon är född 1941, ingen ungdom med andra ord.  Instrument, Baez själv tillsammans med hennes son och en annan musiker, ja, mer behövdes inte för att det skulle bjudas på en riktigt bra konsert. Som min väninna sa, när vi lämna konsertsalen – ”det kändes inte som en avskedskonsert!” Jag höll med henne i denna tanke.

Jag var inte enbart imponerad av själva underhållningen utan även av lokalen. Trots att det var lång kö till entrén så gick det relativt snabbt när vi väl kom in i Waterfront-huset. Flera köer till garderoben, gick snabbt att få kläderna inhängda. Garderobsavgiften skulle betalas via kort, inget annat godkändes. Jag som trodde jag varit klok som tagit ut kontanter, har någon gång råkat på motsatsen, endast kontanter som gällde. Å andra sidan är det länge sedan det hände, men sedan dess har jag alltid kontanter med mig vid sådana här tillfällen. De senaste gångerna jag gått på konserter, teater och liknande i Jönköping så ingår garderobsavgiften i biljettpriset – det tycker jag är det allra bästa! Tänk att Jönköping är föregångare i detta 🙂

Väl inne i konsertsalen så kändes det inte som om det var så himla mycket folk där! Funderade på hur de lyckats med ett sådant bygge!? Det finns alltid saker att fundera på om man så vill…

Hursomhelst, vi var jättenöjda när vi lämnade konserten, fick ut kläderna relativt snabbt sedan gick väninnan och jag ut och åt. Under de två-tre dagarna jag var i Stockholm känns det som jag ätit betydligt mer än jag gör hemma. Det var inte bara känslan… det blev så. Att gå ut på restaurang är också ett nöje, allra helst i trevligt sällskap. Vi satt så länge så servitören undrade om han fick ta våra tallrikar trots att vi inte gjort något tecken på att vi inte skulle äta mer… Jag misstänker det började närma sig stängningsdags då vi upptäckte att lokalen hade blivit ganska tom på folk, trots att det var svårt att få platser när vi kom! 🙂 Är man på festhumör så är man, kanske inte så konstigt att jag varit trött efter den här resan.

Kort summering: Toppendagar! Sådana här festtillfällen piggar upp ett pensionärshjärta 🙂

Till sist ett stort tack till bloggaren gunnardeckare som skrev att han och hans hustru köpt biljetter till föreställningen. Om jag inte hade läst om Baez Sverige-besök i hans blogg tror jag att jag hade missat att hon var på gång till Stockholm!

Kommentarer till: "Mitt Stockholmsbesök" (11)

 1. Några dagar i Stockholm är sällan fel sedan sonen flyttat dit känner jag mig mer och mer hemma i staden. En bra konsert dessutom och middagar ute gör att man knappast känner sig besviken!

  Trevlig måndagskväll 😀

 2. Roligt att höra att konserten och Stockholmsbesöket blev lyckat. Jag hade helt missat att hon skulle spela här. Men så är det ofta att vi som bor här missar saker som händer. Å andra sidan kan man inte gå på allt.
  Trevlig tisdag

 3. Så fint att besöket i huvudstaden blev så lyckat. Verkligen! och visst är det lite annat att flanera runt här sommartid, men även nu har Stockholm mycket att erbjuda.
  Stockholm Waterfrpnt har jag besökt på olika resemässor, men inte i konsertsammanhang. Men jag kan tänka mig att lokalen var ett bra val både vad gällde strorlek och akustik.
  Joan Baez lyssnade jag mycket till förr och det hade helt gått mig förbii att det var konsert här. Hörde och såg henne på Skavlan i fredags och det var intressant.,
  Ha det fortsatt bra!

  • Jo, det finns mycket i Stockholm som är värt ett besök. Nästa gång har jag siktet på Medelhavsmuseet om det känns läge för museum-besök.

 4. Det verkar som du fick några trevliga dagar där i huvudstaden 🙂 Joan Baez är en av mina gamla idoler och hade jag haft möjlighet hade jag gärna varit där också.
  Ha nu en fin fortsättning på veckan!

  • Jag har nog aldrig varit besviken efter Stockholms-besök… Uppskattar dem mer och mer faktiskt, ju mer jag lär mig hitta.

 5. paulamerio sa:

  Så kul att du känner dig upplyft efter konserten. Nog är det duktigt av henne att orka

 6. Vi har haft olika helgnöjen. Håller med om att Stockholm är bäst på sommaren. Numera bor inget av mina barn där så det kommer inte att bli så många Stockholmsbesök framöver. Får satsa på kultur och annat sevärt på andra plaser…

  • Alla platser är bäst under varm årstid om man inte gillar vinter och skidåkning. Och det är inget jag längtar efter, även om jag kan tycka att ett vinterlandskap är vackert!

 7. Platser, ska det stå

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: