Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Tisdagskvällar går jag i regel på min spanskakurs. Den här tisdagen var läraren i Stockholm och skulle inte hinna hem. Så vi blev lediga, tar igen det kurstillfället senare i vår.

Jag bestämde mig för att gå på s.k författarafton, som i går kväll istället var översättarafton. Det var Anna-Karin Malmström Ehrling och Per Ove Ehrling som berättade om ”Systrarna Brontës värld”. De som berättade var översättarna till ovanstående bok, det var strul med mkrofonerna så jag hörde inte riktigt allt. Berättelsen om familjen Brontë räckte dock till för att intresset i publiken hölls uppe. Bittra levnadsöden, syskonen blev föräldralösa tidigt, ingen av de tre kända författarsystrarna uppnådde 40 års ålder. Det var hårda tider i England under första halvan av 1800-talet, ja, inte endast i England för den dele n.

Jag var på biblioteket i god tid, lämnade tillbaka ett par böcker jag läst ut, skulle låna högst två, tänkte jag. Jag vill ha tid för att prioritera spanskan den här perioden terminen håller på. Fyra tjocka böcker plus boken som finns på bilden ovan fick följa med hem… 🙂

Systrarna Brontë har jag hört talas om flera gånger, men ändå inte vetat speciellt mycket om. Boken ”Jane Eyre” av Charlotte Brontë har jag tummat på ibland, men aldrig lånat – förrän igår. Den fick följa med hem, en bok på nästan 600 sidor. Jag som helst vill läsa någorlunda tunna böcker! 🙂

Det blev en jättefin kväll. Sådana här berättaraftnar bjuds det på emellanåt, tror jag varit nöjd med alla jag besökt. Känner att jag fått mer kunskap, när jag går därifrån, ofta fått ett spännande levnadsöde med mig hem.

Kommentarer till: "" (15)

 1. Det som en trevlig kväll.

 2. Det är väl såna där ”klassiker” man borde läst. Jag har bara sett filmatiseringar på böckerna, räknas det?

  • Visst är det och visst räknas filmatiseringarna, även om de brukar vara sämre! Pluspoäng, jag har bara tummat på den tidigare…. 🙂

 3. ”Jane Eyre” har jag läst men det vari inte direkt i går. Kan tänka mig att det var en givande kväll men synd att mikrofonerna inte fungerade helt planenligt.

 4. Jag laddade hem Babbel, nu ska jag fräscha upp mina kunskaper

 5. Anna_Lena sa:

  Härligt med de där tjocka böckerna som ger in inblick i en helt annan tid och en helt annan framställning av romantik och kärlek, än den vi oftast möter i dagens böcker. Läste många böcker av systrarna Bronte då jag var yngre. Dags att läsa igen kanske. Ha det gott! Anna-Lena

  • Långa, många, många sidor är OK om intresset kan hållas uppe boken igenom. Men flera gånger känner jag att den skulle vunnit i mina ögon om historien hade kortats ned. Alltför många gånger Får se, än så länge efter 100 sidor finns intresset kvar 🙂 Ha det gott du också!

 6. Vilken trevlig kväll! ! Och så mycket trevligt man kan ha med böcker, författare och översättare.
  Har inte läst boken, men den finns med i bahuvudet. Skulle kanske göra slag i saken och läsa den under våren.
  Trevligt med din spanska. Min har lite paus nu till förmån för kineiskan. Och dte känns bar att vara tillbaka i Peking och omges av språket. Jag kan ju bara lite men har tagit fram det i alla fall.
  Ha det bra!

  • Ja sådana kvällar gör mig glad och berikad. Min nuvarande spanskakurs känns väldigt bra… Känns bra att jag inte ”bytte ned mig”. Kinesiska, hmmm… det är inte det lättaste. Där jag läser, vid samma tid fast i annan sal kämpar några med japanska! Jag är imponerad av dem! Kinesiskan är säkert lika svårt för oss européer, misstänker jag.

 7. De böckerna har jag inte läst sen jag var väldigt ung. Det skulle vara kul egentligen och se vad jag anser om personerna i berättelsen nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: