Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Reslysten

Idag har jag planerat våren, utan att det egentligen var min tanke.

Först anmälde jag intresse för en utbildningsdag i Stockholm i Brottsofferjourens regi. Redan fått svar att jag får åka en dag i april. Bingo!

När jag ändå var i farten, kollade jag mina  mail som jag ”prenumererar” på, sällan jag kollar dem så noga. Så började jag göra det, har inte haft en tanke på att resa till Polen i år. Men när jag fann en resa som inte påverkar min spanska-kurs, endast en femdagarsresa i maj månad till Krakow där en utflykt till Auschwitz ingår så beställde jag. 🙂 Auschwitz har jag tänkt det skulle vara intressant att besöka… men inte ansträngt mig för att finna någon resa dit. Ibland är det tillfälligheter som gör vad jag roar mig med.

Önskar er alla en GLAD PÅSK!

Kommentarer till: "Reslysten" (16)

 1. Det är väl så det ska vara – tillfälligheter som styr. Livet blir lite roligare på så sätt. Det låter som om du har en utmärkt plan för våren 🙂

  • Litet extra trevligheter under den varma årstiden är inte fel. Krakow ska vara en vacker stad så jag tror jag kan fördriva tiden där utan problem. 🙂

 2. Det låter som en bra vår!

 3. Vilken tur. Intressanta saker båda delarna. Är faktiskt lite ”avis” på resan.

 4. Vad trevligt med ett par resor. Krakow låter suveränt. Vi var förra året i mars i Krakow och med en tur som ingick till Auschwitz och birekenau. Så bra!
  Jag var i Auschwitx som barn md min pappa och ville gärna komma dit som vuxen. Så hastigt bestämde vi oss. Har bloggat om det och finns på min blogg om du söker på Krakow/Auschwitz. Vi blev väldigt förtjusta i Krakow som stad, så vacker. Passa gärna på att också besöka Schindlers hus/museum.

  Kul också med en tur till Stockholm. Och att resor berikar. Både korta och långa.

  • Jo, litet synd vi inte kunde resa upp dagen innan, men det finns ett möte jag ”måste” vara med på här i Jönköping då. Nu blir det resa över dagen, mastigt, men det går.

   Ska läsa om ditt besök i Krakow och Auschwitz. vi ska också till Bikenau, det nämnde jag inte i inlägget. Deprimerande dag, men känns ändå angeläget att få uppleva, tror jag att jag kommer att tycka.

 5. Du får säkert en trevlig och händelserik vår!
  Glad Påsk!

 6. Anna_Lena sa:

  Låter spännande. Polen, Krakow, skulle jag också vilja besöka. Om jag också får lyckan att bli en pigg pensionär, när jag är redo för det, så låter det som en bra ”utflykt”. Ha en fin påsk! Anna-Lena

  • Tack! Jo, jag tror det blir en intressant resa. Om du bir pensionär på riktigt och frisk, ja, det hoppas jag. Du ska väl inte jobba hela ditt friska liv? Visst, vet jag att det kan förändras över en dag… men jag vet ju att du tänker blanda pension och jobb senare, i vart fall är det så du tänkt tidigare! Glad Påsk till dig också!

 7. Verkar vara en intressant resa!
  Glad Påsk från Wales

 8. Jag blir berörd varje gång jag läser eller hör att ungdomar,skolelever åker på klassresa till något av ställena. Då får de lära sig så mycket. För de läser inte om hur det var, inte på samma sätt som min generation gjorde. Man kan inte gärna vara ignorant när man besökt ställena, jag vill inte kalla dem något annat, det låt så fruktansvärt illa. Men dessa besök påverkar varenda besökare, o det är så viktigt!

  • Jo, alla jag känner vittnar om att de berörts betydligt mer än de trodde de skulle göra. Visst är det viktigt att ta till sig historien för att inte göra om samma misstag igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: