Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Förändras över tid

Jag har svårt att disciplinera mig så jag studerar litet spanska varje dag. Trots att jag är pensionär och förfogar helt och hållet över min tid! Annat var det för cirka 45 år sedan då jag arbetade heltid och studerade halvtid och strävade efter och fick toppbetyg! Då hade jag fokus på studierna under 1,5 år. Jag ägnade mig dock inte lika mycket åt det sociala livet som jag gör nu.

Men, som pensionär borde det inte vara så knepigt att studera 1 timme per dag!? Idag har jag gjort det, men långt ifrån alla dagar. Jag hänger med, ska hänga med, men får verkligen ”ta tag i mig själv” emellanåt.

Sådant är mitt pensionärsliv 🙂

 

Kommentarer till: "Förändras över tid" (11)

 1. Det låter ju jätteskönt

 2. Jag kan känna igen mig. Nu när tiden finns så är det liksom enklare att ”sväva iväg” än när man jobbade fullt ,hade barnen små och även pluggade. Känner igen mig. Vissa dagar är jag inte direkt så effektiv. Satsar på att läsa spanska mellan 30 och 60 minuter fem dagar i veckan men ibland låter jag annat komma emellan. Känns enklare med träningen av spanskan när jag är på plats i den spanska sommarstugan.
  Även här tar det sociala en del plats och så vill jag ju också ha det.

 3. Tror inte du är ensam … jag känner igen mig – ja även om jag nu inte behöver ”läsa läxor” 🙂

 4. Som pensionär äger man sin tid och kan göra det man har lust med när man har lust. Det är min filosofi. 🙂

 5. Ju mer tid man har desto lättare är det nog att tänka ”jag ska bara”! Men språkstudier kräver en hel del och faktiskt mer ju äldre man blir har jag noterat…

  • Jo, så är det säkert. Man behöver träna mer, repetera mer ju äldre man blir för att uppnå resultat. Det konstiga är att när jag väl sätter mig tycker jag det är kul. Varför ska det då vara så svårt att komma till skott?

 6. anna-lena sa:

  Kanske man inte tycker att det är lika viktigt, när man inte ska använda sina kunskaper till vidare studier/anställning/ betyg. För egen del så lägger jag mer tid på mitt jobb nu när jag är gammal, än då jag var ung. Kvalitéten på undervisningen blir ( tror jag) bättre.
  Men det är ju jobbet där… är tveksam till om jag skulle kunna motivera mig för studier. Skulle vara att studera italienska då, det vackraste språk jag vet. Och sedan ha en rea inplanerad till landet. Varför fixar man inte språkresor för pensionärer, förresten? Borde kunna vara en utmärkt målgrupp.

  • Språkresor för pensionärer tror jag finns. Om jag inte minns galet så blev jag tipsad just om sådana när jag skulle börja läsa spanska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: