Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Påverka kommunen?

Det är stiltje i bloggen just nu. Ingen större författarlust. Inget att skriva om heller, å andra sidan har jag författarlust så finns det alltid något att skriva om. 🙂 Nu vet jag att det inte blir något inlägg i den här bloggen under några dagar då jag kommer att vistas på en plats där det inte finns tillgång till Wi-Fi! 🙂 Att blogga från telefonen vägrar jag.

Nyss komenterade jag en blogg som gav mig idé. Nedskräpningen som skedde i vår kommun när motormässan pågick har jag skrivit om, liksom efter nyårsfirande. År efter år, lika illa. Under en längre tid har jag funderat över om det skulle lyssnas till om jag tipsade kommunen om att det är dags för en ”drive” med målet ”Minst nedskräpade kommunen i landet”! Skulle jönköpingsborna ställa upp på det? Skulle det göra skillnad?

Det här med nedskräpningen vid Motormässan, liksom en del andra evenemang, ja mer eller mindre dagligdags faktiskt är jag trött på att se. Konstigt inget görs. Sedan några år är det brottsligt att kasta skräp i naturen, staden osv. Polisen var på plats på en stor parkering kvällstid när motormänssan pågick där det fanns massor med nedskräpning. Vid sådana tillfällen borde det vara hur lätt som helst att fälla en hel radda med personer för just nedskräpning. Varför anses det numer som en rättighet att bara släppa papper där de står, fimpar, glas, metallburkar eller vad de nu inte vill ha längre? Ett jäkla påfund, tycker jag.

Vad tror ni, hur stor chans är det att kommunen skulle diskutera eller köra igång en renhållnignskampanj, kanske med något kul som pris till oss jönköpingsbor om vi lyckas komma bland de fem bästa kommunerna i landet!? Fråga mig inte om vem ska döma i den matchen? Det får någon annan fundera på!

Kommentarer till: "Påverka kommunen?" (12)

 1. Himla bra idé med den tävlingen.Men hur ska den bedömas? Det är en bra fråga.
  Hur som helst så kan man väl lämna medborgarförslag, tror jag, och då måste frågan diskuteras. Och blir det inget resultat första gången så kanske tanken har väckts… och efter ett antal år har den mognat och blivit verklighet. Att skriva en snäll insändare kanske också kan löna sig.

  • Går nog inte bedöma, men det går att bedömma om det blivit betydligt bättre i alla fall. Tillräckligt bra pris för oss som bor här, tycker jag.

 2. Initiativet är i alla fall mycket bra och så fort det kommer tävling med i bilden så vaknar många vinnarskallar.Helt lätt att döma är det verkligen inte men jag tror att något måste göras. Efter nyår såg det alldeles gräsligt ut på skolan som vi bor nära. Festprissarna hade lämnat allt skräp och det slutade med att skolans personal fick städa upp efter dem. De hade inget val med tanke på barnens säkerhet och så ska det inte vara.

  • Jo, litet så jag tänkte också – en morot måste nog finnas! Konstigt att folk är så nonchalanta, tror inte de kastar saker runt sig så hemma i egen trädgård eller lägenhet.

 3. Bra idé men liten chans tror jag. Kommuner brukar vara idefattiga

 4. Så tråkigt att man inte kan ta hand om sitt skräp. Jag blir så less på hur man bara kan stå där och tro att skräpet försvinner av sig självt då det lämnat handen.

  Våren har kommit till mig ❣️

 5. En väldigt bra idé – bara att hoppas att kommunen tycker det också 🙂

 6. En väldigt god idé tycker jag. Och dettta med miljön som är så viktig. TYcker nog ibland att dte är en flathet hos ansvariga när det är förbjudet och polis och andra ser på utan att reagera. Hoppas du för fram din idé och kanske skulle även förslaget gå till de olika politiska partierna som ockås kund eta tag i detta. Även om dte inte är en valfråga så vill ävl alla ha en mer trivsam och skräpfri miljö.
  Håller tummarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: