Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Årets cykelpremiär

Idag gick jag till närmaste cykelbutik och fick luft i däcken på min ”bästa” cykel, däcken läcker. Tog en kort cykeltur också för att känna efter att allt var OK efter vintervilan. Det verkar vara så. Nu gäller det att ta korta rundor dag för dag för att träna upp bakdelen så den inte kommer att ömma allt för mycket.

På cykelfronten står jag mig gott. Den cykel jag pumpade idag, cyklar jag på ofta under varma årstiden, men ställer aldrig ute centralt i sta´n, knappt någon annanstans heller. Sedan har jag ytterligare en som jag egentligen är lika rädd om, men tror inte den är lika stöldbegärlig. Den använder när jag ska på möten, bio, eller andra litet längre ärenden då den ska stå parkerad. Låst med dubbla lås. Cyklar har blivit stöldbegärliga. Tar de inte hela cykeln så kan sadeln eller något annat som någon finner åtråvärt försvinna. Trist, men dagens verklighet.

Kommentarer till: "Årets cykelpremiär" (20)

 1. Trist att man inte kan få ha sina saker i fred. Cyklat har jag inte gjort på många år, så det vete fåglarna om jag hade kunnat hålla balansen idag.

  • Visst är det. Jag tror absolut du skulle kunna hålla balansen. Att cykla är nog en sådan sak som har man lärt sig det en gång så kan man. Jag höll upp i många år, var osäker och vinglig första turen, men sedan var det som jag alltid cyklat.

  • Det heter ju att man aldrig glömmer hur man skall cykla. Det sitter nog i ryggmärgen!
   Och visst är det tråkigt då folk inte kan hålla skillnad på mitt och ditt.

 2. Samma här. Jag tog också säsongens första cykeltur idag. Trodda att däcken skulle vara nästan lufttomma, men det var de inte, så jag kunde faktiskt cykla till centrum för att fylla på mera luft.
  Och hjälm hade jag också. Duktig jag! 🙂

  • Hjälm har jag alltid på när jag cyklar – UTOM idag. När jag hade fått luft i däcken började jag cykla, kom då på att hjälmen finns där hemma. 😦 Skärpning, i fortsättninen blir det hjälmen på innan jag sätter mig upp.

 3. Ja nog är det trist att folk inte kan skilja på ditt och mitt. Jag har inte heller cyklat på många år – inte sedan någon inte kunde skilja på ditt och mitt och cyklade iväg med min cykel. Skulle nog få bra ont i ändalykten om jag gav mig ut på långtur nu 🙂

  • Ja, man ska inte börja med långtur. Därför ska jag försöka vänja kroppen. Å andra sidan, när jag är på gym kör jag 2×20 minuter på motionscykel utan att få ont.

 4. Jag cyklar för fullt nu, skönt att kunna välja bort bilen.

 5. anna-lena sa:

  Härligt med cykelturer. Antar att du kan åka på cykelvägar nära Vättern? Måste vara superfint där i denna tid. Spinning är bra för cykelrumpan. eller motionscykel…. samma sak egentligen. Vår sämsta cykel i Halmstad blev stulen vid stranden. Olåst i och för sig… men det är många år sedan. För ett par år sedan ställde vi ut en annan gammal cykel utanfr vår lilla stuga. Olåst. För att vi skulle bli av med den. Det lyckades, men det tog lång tid. Annars får man allt låsa sakerna för att få ha dem i fred.
  Saknar dina kommentarer, länge sedan sist.
  Ha fina cykelturer. Nu blir det ju riktig försommar i helgen.

  • Så kan man göra förstås, har inte tänkt på det. Lägga ut saker man inte vill ha och hoppas att någon annan vill ha! Jag brukar antingen skänka bort till organisationer eller så blir det sopstationerna. Ja, jag njuter av våren i stort sett varje dag, det finns så mycket knoppar och blommor att upptäcka. Igår såg jag årets första maskrosor 🙂

   Det här med frågan angående din blogg svarar jag privat till dig.

 6. Så bra att vara redo inför cykelsäsongen 🙂 Tråkigt att man inte kan få ha sina saker ifred!

 7. Jag cyklar med min enda cykel året runt! Kan inte ens tänka mig att inte cykla. Och i vintras var det inga problem pga vädret. Även om det var ett par tillfällen jag cyklade av nödvändighet, inte av lust.
  Tur tydligen att jag har Biltema-sadel, och har inte sett några tecken på att nån försökt ta nånting från min cykel. Låser alltid med dubbla lås o alltid fast i nånting.
  Men jag tänkte skaffa en reservcykel, om jag skulle få punka eller nåt och måste iväg nånstans. 😉

  • Vintern tycker jag det är för kallt att cykla, dessutom snö och halka. När jag var ung cyklade jag året runt, men inte numer.

   • Det var några gånger under vintern som var lite jobbiga, mest pga blåsten. Men det gick! Jag cyklar praktiskt taget varje dag, men med bättre väder blir det förstås fler längre sträckor.

 8. Lyxcyklist med flera cyklar 🙂

 9. Tyvärr har det blivit precis så och det är en väldigt tråkig utveckling. Att ställa sin cykel vid en busshållplats kvällstid är numera att verkligen utmana ödet.

 10. När cykeln kommer fram är det verkligen vår. Fint att du fick din pumpad och att den nu är färdig att ta med dig ut- Kan förstå att du har två cyklar. Praktiskt! Jag har två cyklar i Stockholm och alternerar, men visst känns det konstigt att man ska behöva vakta dem hela tiden. Även när de är låsta.
  Önskar dig många fina cykeldagar och att du nu tar det lugnt i början så inet träningsvärken blir alltför stor.
  Jag tränar på här i Torrevieja med en annan cykel (köpt här) och utökar etapperna.
  Trevlig kväll!

  • Ja, det gäller att ta det litet försiktigt i början… Snart är sommaren här och då antar jag att du cyklar i Stockholm!

   Jag hoppas vi får en solig och behaglig sommar, då kan det bli många fina cykelturer med fikakorg. Sitta ute i naturen, helst med en fin utsikt och fika – det är grejer det för en naturälskare 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: