Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Krakow

Så har jag anlänt till Krakow, har varit ute och loggat årets första geocache! Underbart väder, vackra gamla hus, känns verkligen att man kommit till ett annat land. Mycket katedraler, torn, tinningar, sta´n känns liten men så har jag endast rört mig litet, litet i själva innersta kärnan! Men jag har läst på Wikipedia att stadens invånarantal beräknas till cirka 760.000 invånare och storstadsantalet beräknas till 1,5 miljoner invånare. Vad som räknas som ”storstadsområdet” har jag ingen aning om. 🙂 Från medeltiden fram till mitten på 1500-talet var Krakow t.o.m  Polens huvudstad.

Varmt och behagligt, ska ut och äta en gemensam måltid ikväll. Vi är en grupp på 14 personer så det är en hanterbar grupp. Allt verkar trevligt så här långt förutom att mitt objektiv till min kamera har gått sönder under resans gång. Tyvärr tror jag ingen försäkring täcker det för jag hade inte kamera och objektiv i två delar under transporten. Det har ALLTID gått bra tidigare – men det tror jag inte försäkringsbolaget köper… 🙂 Skit med, men jag får nöja mig med mobilkamerans bilder under den här semestern. 😦

 

 

Kommentarer till: "Krakow" (16)

 1. Låter härligt med en liten tur till Polen så har i försommartid! Ha det riktigt trevligt så får du berätta om resan när du kommer hem. Ha det gott! Otur det där med objektivet.

  • Jo, inget kul med objektivet. Å andra sidan har vi haft en jättetrevlig kväll med god mat och gott vin. Början har blivit bra, hoppas på resten också. Inte så komprimerat program som när du och jag var ute och reste… i morgon eftermiddag t.ex egen tid. Söndag väljer jag nog bort utflykten, å andra sidan var den inte så många timmar, får se hur jag gör. Det här upplägget verkar helt OK tycker jag än så länge. Folk PRATAR med varandra också 🙂

 2. Måste du berätta det för försäkringsbolag?

 3. Anna_Lena sa:

  Så härligt det låter att vara ute och resa. Hoppas komma till Polen någon gång….Vädret är otroligt fint här oxå, för att inte tala om naturen. Tråkigt med kameran.Ha en god tur!

  • Idag har yr.no utlovat litet regn o molnigt här, men icke. Strålande solsken utanför fönstret. Tack, turen blir säkert bra, inte så många dagar så det gäller att ta vara på tiden.

 4. Krakow låter som en trevlig stad med mycket historia … och det gillar jag 🙂 Så tråkigt med ditt objektiv! Synd, men tur att det numer är ganska bra kameror i mobilerna.
  Önskar dig en fortsatt trevlig resa!

  • Idag börjar vi med stadsrundtur ett par timmar. Då bjuds det säkert på stadens historia. Sedan fri tid så jag kan utforska på egen hand. Det blir säkert en bra dag.

 5. Låter härligt med en liten vårtripp. Jag har aldrig varit i Polen även om det inte är så långt att resa dit. Trist med din kamera, men mobilen tar också bra foton. Ha det så trevligt.

 6. Krakow har jag bara hört gott om så dit skulle jag gärna vilja åka. Däremot var det verkligen otur med ditt objektiv. Kanske har du någon plusförsäkring som täcker det? Tur i alla fall att du har mobilen med för visst vill man dokumentera. Min lilla kompaktkamera gick sönder i Brasilien men jag hade systemkameran också så det var inge ko på isen.

  Kram och ha det riktigt gott!

  • Foto hjälper minnet många gånger, så jag skulle gärna vilja ha mitt objektiv nu, men OK jag får nöja mig med mobilen 🙂

 7. Krakow lär vara värt ett besök! Ha det bra i den gamla staden, och jag tror du klarar dig bra med mobilen.

  • Absolut en stad värt ett besök. Centrala centrum känns som en småstad, t.o.m Hjo har bredare gator än här även om ni inte har spårvagnar! Jo, jag klarar mig med mobilen, men sjuttons gubbar vad jag saknar min kamera! 🙂

 8. Vad trevligt med Krakow! vI var där förra året i mars och blev väldigt förtjusta i stan som vi tyckte hade mycket vackert att erbjuda. Auschwitz och birkenau antar jag att du besöker men finns tid rekommenderar jag även de judiska kvarteren och Schindlers museum.
  Fint med en mindre grupp och lättare då att ta sig runt. Önskar dig fina dagar.

  • Gårdagen tillbringade vi just med besök i Auschwitz och Birkenau. Idag har jag vandrat mycket i centrala delarna, kommer nog i enskilt inlägg. Ikväll blir det ”sista måltiden med gänget” innan hemresa i morgon. Jag hade gärna stannat några dagar till för att hunnit med mer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: