Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Bloggen går på vilopuls medan bloggägaren sniffar natur dagligen! Jag hoppas att även ni läsare, såväl yrkesarbetande som daglediga, har tid att insupa allt det vackra runt oss. Årets absolut bästa tid är nu! Fotot ovan tog jag igår kväll vid 21.30-tiden när jag var ute på promenad. Så ljuvligt väder.

Men dagarna är förstås läckra också. Naturen bjuder på så mycket vackert och jag har fångat några naturscener som jag njutit av. Jag delar gärna med mig.

Några kallar lupiner ogräs, vackert ogräs i så fall!

Oansenliga, men vackra i all sin enkelhet.

Till och med en gammal stubbe i skogen är vacker!

Åter till gårdagskvällen, på väg hemåt under min promenad upptäcker jag att månen verkade en aning full! 🙂 Hen visade i vart fall upp sig i hela sin månskepnad…

Jag hoppas att alla har det lika gott som jag har det!

Kommentarer till: "Sniffar natur så gott som dagligen" (21)

 1. Anna_Lena sa:

  Dagarna är långa så alla hinner nog njuta av naturen, iaf de flesta.Regn behövs, och det känns lite skrämmande att det inte finns något sådant i väderprognoserna. Jag skulle njuta än mer av en natur som doftade efter nyfallet regn, en natur som rest sig efter den en månad utan vatten. Jag känner oro vad vi gjort med vårt klimat.

  • Visst behöver naturen regn och inte lever på ett sätt som gynnar klimatet, det är vi helt överens om. Men det hindrar mig inte från att njuta av det som är njutbart 🙂

 2. Ja nog är det vackert – lite för varmt, men onekligen vackert 🙂

 3. Visst är det en ynnest att ta till vara både dagar och kvällar nu när det är som vackrast. Jag titttar på dina vackra bilder och känne lite saknad efterdenna vackra tid hemma. Men snart så blir det en vända hem och det ser jag fram emot.

  • I år har ni missat den allra mest skira grönskan här hemma i Sverige, misstänker jag. Men det finns mycket vackert kvar och många vackra sommardagar hoppas jag.

 4. Klart att man hinner njuta av allt det vackra … men helst morgon och kväll, då jag upplever värmen som lite för mycket av det goda mitt på dagen.

 5. Visst är det härligt, fast det är svårt att njuta av det när man jobbar. Åtminstone dagligen. Men jag har haft 2 fina helger efter varandra. Det lever jag gott på 🙂

  Igår och idag tycker även jag att det varit för varmt. Trivs inte riktigt då eftersom jag inte mår så bra när det börjar gå upp över 25 grader i skuggan. Men som svensk vet jag precis hur jag vill ha det för att jag ska bli nöjd … 22 grader i skuggan, svag vind, sol på dagen och regn på natten … och en dag i veckan ska det varaett stillsamt och ljummet sommarregn hela dagen, så att man äntligen med gott samvete kan få vila sig från solen … eller bada i sjön som då får så varmt ytvatten … hahaha
  Jag har försökt beställa detta, men jag verkar inte hitta rätt leverantör.

  Jag njuter jag också, när jag kan 😀
  Kramis

  • Ursäkta Lollo, jag har inte kollat in här på nästan ett dygn. Brukar kolla morgon o kväll, men så blev det visst inte idag.

   Jo, när man arbetar kan det vara svårare att få tid till att njuta. Hittar du den leverantören du skriver om så be dem stänka även över Småland och andra delar av landet. 🙂

 6. I natt kom det, glädjande nog, lite regn. Inte alls tillräckligt men bättre än ingentig. Nu är det igen lika varmt som tidigare… Och naturen är vacker. Ser redan blommor som jag förknippar med midsommaren…

  • Regn har vi inte fått något, trots att vi verkligen skulle behöva det. Det kommer så småningom, det är jag säker på. 🙂

 7. Maj har varit fantastisk och juni har börjat bra. För min del får det gärna fortsätta så här hela sommaren men jag vet att inte alla är lika roade.

  Trevlig fredag!

 8. Jag har det väldigt gott här i Wales, men ingen värme. Idag har solen faktiskt kommit och gått och kommit och gott, alltid något. Än finns hopp för sol och värme, även här.
  Njut av solen och värmen!

  • Då hoppas jag att ni kommer att få del av värmen nu, i varje fall en del… 🙂 Ja, jag njuter, tycker vi har en underbar sommar!

 9. Visst, härligt med sol och värme. Men detta är helt onaturligt försommarväder. Man kan undra om det finns några blommor kvar att klä midsommarstången med. Om några veckor. Men man kan svalka av sig i Vätterns oberäkneliga vatten förstås. +8 i morse! läs en gång till +8. Härom dagen var det 20.

  • Vättern är vackrast att titta på just nu i Jönköping. Fr.o.m igår varnas det för bad inne i centrala Jönköping, på vår playa, det hade uppmätts bakterier! Vad för slags bakterier vet jag inte… kan bara spekulera. Men, flera ungdomar struntade i uppmaningen, hoppas de klarar sig utan sjukdom nu inför alla skolavslutningar. Vättern är så långgrund här så det brukar vara hyfsat varmt på sommaren. En populär badplats, oftast.

 10. Det finns mycket vackert i naturen och när det är så här varmt är det ganska skönt att dra sig in i skuggan i skogen.

  • Sant, samtidigt så är det ofta en massa insekter runt ansiktet när det blir riktigt varmt i luften. Det är förstås inte så behagligt, men i dagens samhälle ska vi förstås vara glada över våra insekter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: