Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Jag ser att jag får många besök trots att jag sällan skriver på bloggen. Kul att jag inte är bortglömd än, men vet att intresset brukar dala ganska snabbt om det inte händer något på en blogg.

Varför skrivs det inget? Har miatankar tappat alla tankar? Nejdå, det finns många tankar i hjärnkontoret, de bearbetas 🙂 Sommaren är igång på allvar, regn har vi brist på i Jönköping. En dag körde jag till Falköpingstrakten för att gå en geocachingrunda. Jag hann till andra gömman av tio tror jag det var, när regnet började, vid tredje gömman gav jag upp, var redan genomblöt. Återvände till bilen och körde hem. Det verkade inte ha kommit en enda droppe i Jönköping!

Igår åkte jag iväg cirka två mil söderut. Det mörknade på himlen, redan vid första gömman här kom regnet, men det var ett mer stilla sommarregn. Gick rundan, var blöt, men hade inte så himla långt hem. Kruttorrt på hemmaplan. Jag tycker om skogspromenader, fåglarna kvittrar, litet lätt sus från trädtopparna, tankarna får vandra fritt utan en massa störningsmoment. Avkopplande!

Varför nobbar regnet Jönköping? Tycker regnet vi har tillräckligt med vatten i Vättern, måntro?  Vätternrundan går av stapel i morgon kväll och jag reser från sta´n i vanlig ordning Tror inte jag varit hemma i Jönköping under Vätter-rundan de senaste 7-8 åren, kanske jag satsar på det nästa år, det har också sin tjusning att vara uppe mitt i natten, se och höra svischet från cykeldäcken mot asfalten från många cyklister 🙂

Så önskar jag er alla en fin helg! Om drygt en vecka är vi redan framme vid somarsolståndet! Konstigt att våren går så fort när mörka hösten och vintern drar ut på sina steg 🙂

Käre läsare, jag är inte endast seg på att skriva, bloggläsandet hos er ligger också litet i träda och jag lovar inte att det blir så mycket bättre förrän framåt hösten. Men något nedslag då och då kommer säkert att ske då jag lämnar någon kommentar här och där.  Jag har dock inte glömt er, tänker på er allt som oftast 🙂

Kommentarer till: "" (11)

 1. Det är onekligen lite märkligt att vädret skiljer sig åt trots att avstånden är relativt små. Vi har fått väldigt lite regn här men i arbetshålan kom det ett rejält skyfall. Just nu kom den en snabb skur här men jag hoppas att det kommer mer under natten.

  Tiden går så fort och snart går vi mot mörkare tider igen. Tankar som jag inte vill tänka i juni men det är den bistra sanningen. Fast först tycker jag att vi ska njuta av en förhoppningsvis skön sommar!

  Trevlig helg när det blir så dags!

  • Det är nog en hel del åska som är i luften. I Skillingaryd, kanske fem mil härifrån så var det skyfall så källare fick länsas. Det är inte kul när det kommer så häftigt och marken inte har förmåga att suga upp det. Jag var ungefär mittemellan Skillingaryd och Jönköping igår, där regnade det mer stillsamt… 🙂

   Absolut ska vi njuta av sommaren, den här sommaren har verkligen möjlighet att kännas lång för oss alla…

 2. ja du vätterrundan är idag och inatt..jag hade oftast otur och jobbade den helgen. Att ta sig till och från arbetsplatsen och hem blev lite svårt då jag bodde i Kaxholmen. Rent ut sagt för jävligt var det att köra bil bland alla cyklister.
  Det är dåligt med inlägg överlag nu här på WP tycker jag ..många kanske läser men ger sig inte till känna med kommentarer. Så är även jag ..jag skriver inlägg men är dålig på att kommentera inne hos andra bloggare.
  Jag har haft 3 veckors semester nu i det fina vädret jobbar 5 v nu och har semester 3 v till. Bra att göra så för då blir inte lönetappet lika kännbart..vi nattaretappar ju allt vårat OB under semestern.
  Ha en skön helg!

 3. Det gläder mig att ditt liv pågår för fullt 😊

  • Jodå, livet pågår för fullt, som väl är, bara skrivklådan som tagit semester. Får se hur många veckor jag kan bevilja! 🙂

 4. Vi har bara fått ynka 5 mm sedan 31 april … medan Malmskogen, strax norr om Linköping, bara tre mil bort fick 50 mm på en gång i onsdags – snacka om lokala skurar – och lite för mycket på en gång!
  Visst går det fort – midsommar om en vecka redan, faktiskt svårt att förstå 🙂
  Ha en bra sommar!

  • Regnet har nog aldrig lärt sig innebörden av det svenska ordet LAGOM. Jag har ingen regnmätare, men tror inte vi fått mer regn, hellre mindre.

 5. Visst är det märkligt att det inte vill komma något regn i Jönköping. Kanske tänker regnet att ni har Vättern så att det inte behövs. Men ack så fel.
  Du verkar ja många trevligheter på gång och det vill till att göra det man mest känner för i stunden.
  Förstår att du lämnar stan denna helg. Säkert både livat och glatt.
  Önskar dig en fin helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: