Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Idéer

För några dagar sedan rapporterade lokalmedia om stora, höga, träkors som satts upp på allmänna utsiktsplatser i Jönköping/Huskvarna. Ingen hade sökt tillstånd för det, och det blev funderingar om vem som gjort det och i vilket syfte. Polisanmälan diskuterades och det bestämdes att kommunen skulle ta bort dem.

Efter att det blev allmänt känt hörde förövarna av sig själva… Här kan ni höra deras egen förklaring!

Hur tänker folk?  Världen förundrar mig ofta, såväl i stort som i smått.

 

 

Kommentarer till: "Idéer" (18)

 1. Jag läste om det i vår dagstidning. Hur i all världen kunde de där människorna tro att ingen skulle reagera? Ja, ibland undrar man verkligen hur folk tänker…ifall de nu gör det.

  • ”Gud har sagt”, snacka om att skylla ifrån sig på ett icke närvarande väsen. 🙂 Å andra sidan kanske de uppnådde sitt syfte, att få uppmärksamhet!?

 2. I Guds namn sker en del märkliga saker

  • Det gör det! De här killarna var inte ens från Jönköpings kommun, vad jag förstod av ett TV-inslag kom i vart fall den ene av dem från Pingstkyrkan i Mullsjö, grannkommun.

 3. Hm … konstiga människor med konstiga idéer. Vill nog bara ha lite uppmärksamhet och jodå, de uppnådde sitt syfte.

 4. Allt kan hända i bibelbältet som vi utomstående inte begriper.

 5. Anna_Lena sa:

  Vi är olika. Vi tänker olika. Vi gör olika. Tack och lov för att det är så. Förstår inte problemet! Några kors stör väl ingen. Det finns många olika installationer, så varför inte? Jag tycker det är positivt med folk som vågar visa vad de tror på, iallafall om det inte är störande för allmänheten.

  • Ja visst är det upp till var och en att tycka vad den vill. Men inte vill jag att enskilda ska få sätta upp vad som helst på allmän plats. Hur skulle det se ut? På de mest attraktiva, vackraste, välbesökta platserna, skulle partierna ha sina loggor i storformat, HV71 sin, J-Södra en och så alla olika kyrkorna, plus förenningarna osv. Varför åka till grannkommunen dessutom? Nej, jag är glad ätt det inte är OK och att de fick montera ned korsen.

 6. På allmän plats kan man ju inte få sätta upp vad som hellst. Vad var och en tänker och tycker privat är en annan sak men inte i det offentliga rummet. Tyvärr är det mycket som händer och man gömmer sig bakom något annat. Blir nästa stag att Ku Klux Klan eller andra organisationer/privatpersoner ska kunna sätta up sina symboler eller vad man nu tycker. Bra att korsen kom bort. Uppmärksamhet fick ju killarna och kanske var det ett av syftena.

  • Ja jag är helt enig med dig. Jag tycker också det är bra att killarna själva fick ta bort dem! Varför ska kommunen lägga energi på dumheter! 🙂

 7. Det hjälpte tydligen inte att sätta upp korsen ”lite vid sidan om” Hur som så vet de flesta i Sverige nu att den här lilla gruppen finns som smyger runt nattetid och sätter upp kors. De där korsen dyker nog upp på andra ställen så småningom.

  Hörs!

 8. Ja du, man kan verkligen undra!
  Ha en skön dag!

 9. Mycket märkligt. Bra att korsen är borta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: