Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Rosariet i Jönköping

Rosariet i Jönköping är en underbar plats sommartid. Många vackra växter att se, ikväll satt jag en stund på en soffa i skuggan och insöp både vackert för ögat som ljuvligt för doftsinnet. Mycket är redan överblommat, men det finns mycket vackert som fortfarande blommar.

Som ni förmodligen ser så är korten tagna vid två olika tillfällen. Några är tagna idag, tidig kväll, cirka 18.15, andra är fotade betydligt senare, cirka 22-tiden om jag minns rätt i veckan som nu avslutas.

Tyvärr så går det inte att få en helhetsbild av rosariet, det är för stort och dessutom skymmer en del träd m.m så det blir endast vissa delar av alltet som kommer med.

Ljuvliga dofter sprider sig på vissa ställen, många dagar vandrar jag sakta igenom rosariet under blomningstiden. Ja, även vintertid, men då endast för att förpassa mig till någon annan plats. Då är inte rosariet någon plats man besöker för att se något vackert 🙂

Kommer ni till Jönköping under juni-juli rekommenderar jag verkligen ett besök i Rosariet som ligger i stadsdelen Rosenlund.

Kommentarer till: "Rosariet i Jönköping" (14)

 1. Ser ut som en fantastisk plats att strosa runt på. Jag lägger det på minnet för kommande besök i din stad. 🙂 Tack för tipset!

 2. Jag var där förra året och tyckte det var jättefint!

 3. Rosen är nog en av de vackraste blommor som finns. I Jönköping har jag aldrig varit men på Fredriksdal i Helsingborg finns också ett rosarium där jag kan njuta. Kram

  • Du har missat min stad!? Det är en vacker stad, men jag vet förstås att många åker förbi utan att se något av vår stad. På väg norrut till andra vackra metropoler. 🙂

 4. Kan tänka mig att det är en behaglig plats att strosa runt på och att dofterna är ljuvliga! I Jönköping har jag varit flera gånger men aldrig här. Vi var mest stannat till vintertid och det är ju en annan säsong 😉

 5. Någon gång ska också jag besöka Jönköping. 🙂 På sommaren.

 6. Åh, här skulle jag gärna göra ett besök. Tack för att du delar med dig. Jga kan riktigt känna dofterna genom dina fina bilder. Här skulle jag gärna slå mig ner å en bänk i skymningen och bar njuta att omfamnas av dofter och rosor.

  • mmm varma kvällar så är det underbart att sitta där. Du är så välkommen att komma för att uppleva, har ni inga turer till Jönköping som behöver litet guidning av dig!?

 7. Åhhh vad fint! Det ska jag tänka på då jag är på det hållet. Ljuvliga blommor vill jag gärna se och uppleva. Fina bilder på allt vackert.
  Trotts torkan så finns det en hel del ögongodis!

  • Du är så välkommen till min stad. Hör gärna av dig innan, är jag hemma så tar jag gärna en fika med dig/er, eller guidar dig till några fina platser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: