Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Lat, latare, latast

När  man som jag är pensionär och singel kan man göra precis som man vill. De flesta dagar gör jag inte så mycket ”nytta”, känner mig ganska lat och är tillfreds med det  Det stör ingen annan än mig själv – och mig stör det oftast inte.

Idag har jag varit latare än latast. Nej, det går förstås inte . jag har varit latast! 🙂

Var ute på en promenad under förmiddagen, lagade sedan middag, hade tänkt köra upp till ”Blomsterlandet” för att köpa jord till krukväxter och litet annat där. Men jag blev trött och slö, la mig efter maten och ömsom läste, ömsom lyssnade på dagens Sommarvärd som var Stefan, pappa till Ebba Åkerlund som dog i terrorattacken förra året. Sedan stängde jag av radion och fortsatte läsa tills jag blev riktigt ordentligt trött. Sov cirka 1,5 timme, nu ätit kvällsmat….

Hur lat får man bli? Har du några sådana här dagar?

Mina ”latast-dagar” känns lyxiga och sköna, de får dock inte komma för ofta, jag tror man ganska fort kan skämma bort kroppen, så det känns som man måste sova middag jämt osv. Så vill jag inte ha det, inte så länge det finns annat alternativ. Jag vill orka med ett aktivt liv och det har jag inga svårigheter med de flesta dagarna.

Kommentarer till: "Lat, latare, latast" (19)

 1. Det härligaste i din historia är egentligen att du gör precis som du vill – idag ville du lata dig, en annan dag vill du annat. Valfrihet är inte så dumt 😉

  • Nej, att vara helt fri att göra det jag vill är underbart. Jag brukar säga till yngre vänner att jag kan rekommendera att vara pensionär! 🙂

 2. På vintern har jag lata dagar, läser och sitter med mina foton flera dagar i sträck. Händer sällan denna årstiden, då mina timmar oftast inte räcker till. Jag älskar också att göra vad jag vill, själv få bestämma över den dyrbara tiden man har till låns. Jag skulle vilja jobba mer på vinterhalvåret och jobba mindre på sommarhalvåret, men som det är nu är det precis tvärt om.
  Sov Gott!

  • Nej under yrkeslivets tid så fanns det många fler ”måsten”, då fanns det inte så mycket tid att bara ”lata” bort 🙂

 3. Det låter lyxigt att kunna göra precis vad du vill och när du vill. Fortsätt att njuta av det!

 4. Skönt! Helt riktigt. Man ska unna sig lata dagar, särskilt när sommarvärmen är som starkast. Själv tycker jag att jag har haft för många lathetsdagar, men den här sommaren innehåller också några veckors extrajobb och då blir det ”andra bullar”.

  • Åh ska du in i jobb-Sverige igen! Jaja, litet kul kan det vara och så ger det extra klirr i kassan. Du får njuta och lata dig resten av året.

 5. Jag kallar det inte lathet, utan livsnjutare!
  Fortsätt i den stilen och ha en riktigt skön dag!

  • Jaaa, livsnjutare brukar jag kalla mig emellanåt… sitta i det gröna, gärna i skogen, lyssna på trädtopparnas sus och fågelsång m.m. Att vara latast ingår förstås i livsnjutning, tänkte inte på det! 🙂

 6. Sådana dagar kan jag också ha och jag tror att vi behöver dem! Semestertid unnar vi oss att ta dagarna som de kommer och vill vi bara slöa så gör vi det. Jag kallar det att njuta av ledigheten för snart nog är vardagen här igen och då vet jag att det blir full rulle!

 7. Visst är det skönt att äga sin tid och göra eller inte göar något. Man bestämmer ju helt själv. Känner igen mig…

 8. Har man avverkat ett helt arbetsliv så tycker jag att man får vara hur lat man vill. Det är skillnad på att lata sig ibland och att vara helt passiv.

  • Jag har samma inställning som du, egentligen. Det är nog lille Jante som tycker att jag ska tycka det är liiitet fel 🙂

 9. Anna_Lena sa:

  Får nog försöka lyssna på det sommarprogrammet också. Om jag orkar. Känns som om det blir för tungt. Ingen ska behöva vara med om detta som pappan berättar om. Sova middag? Kanske man kommer dit när man vågar släppa taget om arbetslivet. Känns fortfarande ångestfyllt! Ha det gott… ja, det har du ju!

  • Jo, det kan kännas ångestfyllt, men du har ett yrke du kan vara tim-anställd inom. Det måste vara en bra övergång, tror jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: